Autor Zpráva
Peter45
Profil
Prosim vas neviem si nejak rady,udaje z DB mi vycita ale nespravi update a ani ziadna hlaska,zrejme to bude zase v tom $_POST no neviem kde a ako to mam definovat?

<?php 
require("auth.php");
include "../connect.php";

$table="kontakty";

$editQuery="SELECT * FROM $table"; 

//---------------------ADD
if ($pridaj)
{
     $ins = MySQL_Query("INSERT INTO $table VALUES ('',  '$popis', '$popis2' )");
     if ($ins) $message="Pridaný záznam.";
     else $error=mysql_error();
}

//---------------------delete
if ($delete) 
{
      $del = MySQL_Query("DELETE FROM $table WHERE id = '$id'");
     if ($del) $error="Záznam č.$id bol vymazaný.";
     else $error=mysql_error();
     $stop=1;
} 

//-------------------updatujeme
if ($process && $stop==0) 
{
$popis=  $_POST['FCKeditor1']  ;
$popis2=  $_POST['FCKeditor2']  ;

 $upp = " popis = '$popis', popis2 = '$popis2'  ";

 $ins = MySQL_Query("UPDATE $table SET $upp WHERE id = '$id'");
    
    

    if ($ins) $message="Záznam č.$id bol zmenený..."; else $error=mysql_error();

     
}
?>

    <div class="error"><? echo $error; ?></div>
    <div class="success"><? echo $message; ?></div>

<?php
//------------------- EDIT
$srchQ = $editQuery;
$srch = MySQL_Query($srchQ);
$rows = MySQL_Num_Rows($srch);


?>
<?php for ($i2=0;$i2<$rows;$i2++):
   $zaznam = MySQL_Fetch_Array($srch); 
   
  ?>



     <form action="" method=post enctype="multipart/form-data">
     <table width="100%"  border="0" cellpadding="1" cellspacing="1">

       <tr class="line1">
         <td valign="top" >Kontakty</td>
         <td valign="top">

                <?php           


$oFCKeditor = new FCKeditor('FCKeditor1') ;
$oFCKeditor->Width = 900;
$oFCKeditor->Height = 600;

$oFCKeditor->BasePath = 'fckeditor/';
$oFCKeditor->Value		= $zaznam[popis];
$oFCKeditor->Create() ;
?>  
         
         
         </td>
       </tr>


       <tr class="line1">
         <td valign="top" >Kontakty v ľavo dole</td>
         <td valign="top">

                <?php           


$oFCKeditor = new FCKeditor('FCKeditor2') ;
$oFCKeditor->Width = 900;
$oFCKeditor->Height = 600;

$oFCKeditor->BasePath = 'fckeditor/';
$oFCKeditor->Value		= $zaznam[popis2];
$oFCKeditor->Create() ;
?>  
         
         
         </td>
       </tr>


       <tr class="line1">
         <td valign="top"><?php echo "záznam ID $zaznam[id] ";         ?></td>
         <td valign="top">
           <input type=hidden name=id value="<?php echo $zaznam[id] ?>">
           <input type=hidden name=process value="1">
           <input name="send" type="submit" id="send" value="Odoslať" class="send">
  </td>
       </tr>
</table>
<br />


</form>   

<?php
endfor; 
mysql_close($db);

?>
Joker
Profil
Peter45:
1. Kde se nastavuje $process a $stop?
2. Jde kód tou očekávanou cestou (ověřitelné třeba kontrolními výpisy)?
3. Jak vypadá SQL dotaz, který se posílá do databáze? Když se pustí přímo v databázi (třeba v phpMyAdminu), funguje?
Peter45
Profil
V db funguje vsetko, inak aj tento kod mi funguje normalne aj na pridat aj na update no narazam na hostingy kde nefunguje...

Jak myslis kde sa nastavuje?
W4C
Profil
Nevím to jistě, ale vypadá to, že bude asi na tvém hostingu vypnuto v php.ini
register_globals = Off


Když to zkouším na lokalu, tak se to nějak podobně projevuje.
Zkontroluj si to
v phpinfo()
(položka register_globals)
Joker
Profil
Peter45:
Jak myslis kde sa nastavuje?
No v tom kódu nikde nevidím místo, kde se proměnným $stop a $process dávají nějaké hodnoty. Když jsme u toho, tak ani $pridaj, $delete, $id a v bloku if($pridaj) proměnné $popis a $popis2.

Stále zbývají všechny tři otázky. Resp. první dvě by šly sloučit:
- Jde kód očekávanou cestou? Jaké hodnoty jsou v $popis a $stop před vyhodnocením té podmínky?
- Jak vypadá SQL dotaz, který se posílá do databáze?

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0