Autor Zpráva
lopik007
Profil
Zdravím, má tady někdo zkušenosti s uploadem, který je v highslide?

Chci tím říct, aby proběhl upload, zapsal se na server, zobrazil se ve Fotogalerií, a objevila se miniatura (náhled obrázku), který by se zvětšoval pomoci highslide. Je na tohle někde nějaký návod?
Str4wberry
Profil
Ty dvě věci v nadpise spolu v podstatě nesouvisí. Stačí si najít skript na upload obrázků a skript na výpis adresáře, kde už si zajistíš použití HS.
lopik007
Profil
Str4wberry:
Jenže jak zajistím ve výpisu aby se obrázek zvětšoval pomoci highslide?
panther
Profil
lopik007:
na stránce budeš mít něco jako
$query = "SELECT ...";
while (mysql_fetch_assoc($query)) {
    echo "<a href='image.jpg' rel='highslide'><img src='thumb-image.jpg'></a>";
}


Teď nevím, jak se inicializuje highslide, u lightboxu je to atribut rel. Z DB si vytáhneš obrázky, pak je vypíšeš. V HTML vytvoříš odkaz na velký obrázek z miniatury. Vytvoření miniatur si musíš napsat, nebo si najdi nějaké hotové řešení.

Pro upload platí totéž, co pro miniatury - buď si napiš, nebo najdi.
lopik007
Profil
panther:

To by šlo, až na to, že to nebude upload pomoci tabulky sql
panther
Profil
lopik007:
to nevadí, tak nebudeš vypisovat obrázky z DB, ale odjinud. Princip je ale stejný - budeš potřebovat dva na sobě relativně nezávislé scripty + kus HTML.

1. script - upload + vytvoření miniatur
2. script - výpis
Až doposud to nemá s hishslide nic společného. Veškeré galerie se musí jen inicializovat v HTML nějakou kouzelnou formulkou.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0