Autor Zpráva
nload
Profil *
Chtěl bych používat Nette na formuláře. Bohužel pokud ho zavedu
require("./libs/Nette/loader.php");
use Nette\Forms\Form;

tak se mi načte celé a snaží se např. nastartovat sessions, což já nechci, protože sessions už mám ve své aplikaci dávno nastartované. Jak se dá načíst jen "formulářové api" Nette frameworku?
nload
Profil *
Aha, tak ono se pokoušelo inicializovat sessions kvůli tomu že mám u formulářů "addProtection". Jak mám tuhle fci nahradit?
joe
Zkus dát
$form->addProtection(false);

A proč ti vadí startování sessions?

Jinak se zkus raději zeptat na fóru určené pro nette.
nload
Profil *
joe:
A proč ti vadí startování sessions?
Protože už ho mám jednou nastartovaný.
Majkl578
Tak nepoužívej protection, jak jednoduché. Pokud ji chceš, překryj si tu metodu a reimplementuj si ji dle libosti. Spíš bych se na tvém místě zamyslel proč nepoužívat rovnou Nette\Application.
nload
Profil *
Asi si to implementuju po svém. Napadlo mě vytvářet token ne pro formuláře, ale po celou stránku tzn. každý odkaz, každý formulář by odesílal automaticky v GET hlavičce __token=nejakytoken. Tento token by se po každém načtení stránky měnil. Je to spolehlivá ochrana?
joe
nload:
Protože už ho mám jednou nastartovaný.
Tak startuj sessions jen když nejsou ještě nastartované
nload
Profil *
To tak nějak asi nemohu zaručit. Sessions se startují dřív než se něco pošle na výstup (ačkoliv je paradox že i když už mám stránku částečně vygenerovanou, tak je schopný nette zapnout úspěšně sessions..). Nicméně docela by mě zajímalo, jestli by byla účinná ta ochrana co jsem psal o příspěvek výše. Jde o to, že takhle by jeden token "zahrnoval" najednou klidně několik formulářů.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0