Autor Zpráva
Johny_Cash
Profil *
Chci se zeptat, kde mám chybu? Chybu mi nevypíše a mail taky nepřijde. Děkuju
<?php
require_once("temp/class.phpmailer.php");
$mail->IsSMTP(); // nastavíme Mailer aby použil SMTP
$mail->Host = "smtp.gmail.com"; // specifikujeme základný a zálohovací server
$mail->SMTPAuth = true; // zapneme SMTP autentifikáciu
$mail->Username = "nejakymail@gmail.com";
$mail->Password = "heslo"; 

$mail = new PHPMailer();
$mail->From = "bot@pcforum.sk"; //moje adresa
$mail->FromName = "Fiktívny bot PCfora"; //moje jmeno
$mail->AddAddress("nejakymail@gmail.com", "Google Bot"); //adresa a jmeno prijímatele
$mail->IsHTML(true);

$mail->Subject = "Toto je predmet!";
$mail->AddEmbeddedImage("image/logo.png", "my-attach", "logo.png");
$mail->Body    = 'Toto je HTML text v obsahu, ktorý je navyše <b>tučný!</b>.
Embedded Image: <img alt="PHPMailer" src="cid:my-attach"> Here is an image!';
?>
panther
Profil
hmm, duplicitní k http://diskuse.jakpsatweb.cz/?action=vthread&forum=9&topic=112269&page=1#5
xmark
Profil
Nechybí ti tam něco jako Send?
nightfish
Profil
xmark:
Nechybí ti tam něco jako Send?
Chybějící Send() je jedna věc, ale pak je tam ještě druhá. Johny_Cash, neřve ti náhodou PHP něco o neexistující proměnné $mail na řádku 2?
Johny_Cash
Profil *
Já nevím, nikdy jsem knihovnu nepoužíval. Jsem měl svůj vlastní, ale chci aby měl podporu obrázku, tak jsem nucenej ho používat. Jinak řečeno, nevím co mám špatně, když se na to dívám prvně. Můžete mi prosím napsat co, jak a kde mám nastavit? Děkuju

Nic na mě neřve -> úplně čistá stránka
je to jen test, kde nic "neposílám". "Odesílám" to pouze refreshem nebo najetím na stránku. Samozřejmě na hostingu mám pravé přístupové heslo a mail.
xmark
Profil
Johny_Cash:
je to jen test, kde nic "neposílám".

ok. A co bys přesně chtěl, aby se dělo?
Johny_Cash
Profil *
Jsem to napsal zase blbě: neodesílám postem (<form method="post">) ani metodou get.
Johny_Cash
Profil *
Chci aby odesílal <- to se od phpmaileru ocekava ne :-)
Alphard
Profil
Johny_Cash:
Asi máte zakázaný výpis chyb.
Jak psal nightfish, $mail = new PHPMailer(); by zřejmě mělo být na třetím řádku hned za require.
nightfish
Profil
Johny_Cash:
podívej se na konec http://hrazdil.info/blog/202-e-maily-s-prilohou-v-php a srovnej se svým kódem

Nic na mě neřve -> úplně čistá stránka
pak máš asi vypnuté zobrazování chybových hlášek
xmark
Profil
Johny_Cash:
Tak ještě jednou. Ten kód, cos vypsal, vytvoří mail, zadá mu parametry, ale chybí ti tam samotné odeslání, něco jako $email->Send() . Navíc tomu mailu nejdřív nastavíš Host atd. a teprv pak ho na ř. 9 vytvoříš.

Projdi si znovu examples.
Johny_Cash
Profil *
Už to fachá :-) Děkuju, ale jsou dva problémy:
1. odešlu jednou maily přijdou 2
2. seznam.cz ani tak nezobrazuje fotku. Gmail ano, outlook taky, ale seznam na to prdi.
Johny_Cash
Profil *
Bod jedna vyřešen, ale ta dvojka se mi nezdá :-( seznam.cz zobrazuje obrázek jako přílohu, ale na místě kde se má zobrazit se nezobrazí.
nightfish
Profil
Johny_Cash:
eznam.cz zobrazuje obrázek jako přílohu, ale na místě kde se má zobrazit se nezobrazí.
A když tam pošleš obrázek v mailu třeba z Outlooku, tak to seznam zobrazí správně?
Johny_Cash
Profil *
JJ, zobrazi jak má. Taak seznam.cz to neomzuje, ale někde mám chybu já. Hmm, ale kde?
nightfish
Profil
Porovnej si maily, které přijdou z outlooku s maily, které přijdou přes phpMailer (bude nutno se podívat na zdrojový kód), třeba na něco přijdeš.
Johny_Cash
Profil *
JJ, už to maká přesně jak jsem chtěl děkuju moc. Ještě by jsem se chtěl zeptat jaký je rozdíl mezi:

PHPMailer-Lite_v5.1 a PHPMailer_v2.0.4? Děkuju
nightfish
Profil
PHPMailer-Lite nepodporuje SMTP, jako výchozí má nastaven sendmail a stačí mu jenom jeden soubor
Johny_Cash
Profil *
aha :-) jaký jsou výhody smtp? Menší pravděpodobnost filtrování jako spam? Není to pomalejší proces, když se musí připojovat k mailovému účtu a pak teprve odesílá? Děkuji za poslední odpověd a zaroveň chci poděkovat všem za jejich trpělivost s pakem jako jsem já.
nightfish
Profil
Johny_Cash:
jaký jsou výhody smtp? Menší pravděpodobnost filtrování jako spam? Není to pomalejší proces, když se musí připojovat k mailovému účtu a pak teprve odesílá?
Třeba v tom, že můžeš využít libovolné SMTP - např. když je SMTP server hostingu přetížen, změníš konfiguraci a maily posíláš přes jiný.
Johny_Cash
Profil *
Aha, a čistě hypoteticky: pokud je server dedikovaný třeba s 2 000 denní návštěvností, tak je lepší posílat přes třeba seznam smtp nebo v případě dedikovaného serveru to je jedno?

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0