Autor Zpráva
alan
Profil *
ahoj,chci se zeptat kde dělám chybu.
<?php
require_once "databaze.php";

try {
databaze();

@$vysledek = mysql_query("SELECT * FROM page WHERE id_page = 1");
if(!$vysledek) throw new Exception( mysql_errno() );
while($zaznam=mysql_Fetch_array($vysledek))

{
?>

píše to: www.new.gameister.cz/tym.php
předem dík za odpověd.
Majkl578
Nikde, vypisuje mi to - zřejmě očekávaný výsledek - šestkrát pod sebou „Dodělá se“.

Teď vážně, opravdu si myslíš, že umíme věštit z koule? Dáš sem pár řádků kódu s jakousi funkcí databaze u které nikdo z nás neví co má dělat a co dělá a chceš, aby jsme našli problém? Tak to bohužel. Jediný problém v uvedeném scriptu je chybějící catch blok a neukončené while.
alan
Profil *
jo ajo...sry já to přepisoval aby to nepsalo tu chybu na stránce...hned to tam dám..
www.new.gameister.cz/tym.php
jinac píše to:
Parse error: syntax error, unexpected $end in /var/www/web5/gameister.cz/new.gameister.cz/tym.php on line 12
alan
Profil *
jo,a má vypsat text který je v tom " id_page = 1 "
Majkl578
To je celkem logická chyba, na kterou jsem už poukázal na konci [#2]. Je tam neukončené while a try...catch blok (s chybějícím catch).
Pro vypsání textu ti chybí část scriptu, právě v tom while.
Nejspíš bude vhodné odstranit try { na řádku 4 a před ?> ukončit cyklus while (a do jeho obsahu dát výpis textu).
alan
Profil *
no,tak jsem to vyřešil jinak...
<?php
require_once "databaze.php";
try {
databaze();

@$vysledek = mysql_query("SELECT * FROM page WHERE id_page = 1");

if(!$vysledek) throw new Exception( mysql_errno() );
while($zaznam=mysql_Fetch_array($vysledek))
{
?>

<?php echo $zaznam["page"]; ?></a><br>

<?php
}
} catch (Exception $e) {
    echo 'Interni chyba:',  $e->getMessage(), "\n<br />";
}

?>

Moderátor Majkl578: Vkládej prosím kódy mezi značky [pre] a [/pre] (stačí kliknout na ).
alan
Profil *
Ahoj,abych zbytečně nezakládal další téma,tak to napíšu sem...
chci se zeptat,už mám hotovou registraci.a ted chci dělat profil.jak se zavolá z databáze to vím,ale nevím,jak se volá z databáze pro přihlášenou osobu?...jako že se přihlásí,dá profil a tam chci aby měl ty svoje udaje...
normální volání z databáze je takovýhle,
$query = MySQL_Query("SELECT * FROM `.....` ORDER BY ....") or die (mysql_error());

no,a tak teda jak to bude u přihlášený osoby?
PS:snad ste mě pochopily:D a předem díky za odpověd
Lamicz
Jak se do databáze volá, tak se z databáze ozývá... Já teda s dovolením budu reagovat, i když nejsem holka...
No, po loginu si uložíš do SESSION ID usera a podle toho mu vytáhneš z DB jeho údaje - z nějaký tabulky users třeba. Když je těch položek plno (HW, myš, město, oblíbený fastfood...), tak bych doporučil to vše necpat do jedný tabulky s milion sloupci, ale udělat si druhou tabulku 1:N a tam cpát ty blbosti. V users mít pouze základní položky, které budou mít všichni vyplněné.
No a dotaz je jednoduchý (na tu hlavní tabulku users):
  'SELECT * FROM users WHERE `ID`='.$_SESSION['ID']

No, podle dotazu však mám pocit, že nerozumíš ani slovo, co jsem teď napsal, takže si nastuduj:
- PHP SESSIONs - bez toho neuděláš rozumný login systém
- SQL - SELECT nemá pouze ORDER BY...
- základy návrhu databáze - bez toho neuděláš tabulky
AM_
alan:
Ahoj,abych zbytečně nezakládal další téma,ale aby si raději zbytečně všichni přečetli už dávno vyřešený problém a u posledního příspěvku ve vlákně, kde zjistí, že předcházejících 6 četli úplně zbytečně, mě začali nazývat rozličnými podstatnými jmény, „tak to napíšu sem...

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0