Autor Zpráva
lopik007
Profil
Zdravím. Vznikl problém. Jak mám udělat upload fotografii do jednotlivých složek? Například bude složka s názvem venku, a do ní vkládat fotografie nafocené jen z venku.
Joker
Profil
lopik007:
do ní vkládat fotografie nafocené jen z venku
Podle čeho to server pozná?
lopik007
Profil
Já chci jen návod jak udělat upload do jednotlivých složek, nic víc
jenikkozak
Profil
Joker se ptal, jak server pozná, že je fotka nafocená venku. Je to rozlišeno při nahrávání fotky ve formuláři (pomocí inputu nebo selectu)? Nebo jsou různé formuláře pro fotky určené do jiných složek? Nebo snad se fotky určené do jednotlivých složek liší názvem? Či to má server poznat podle exifu nahrané fotky? A nebo to má rozdělovat náhodně?
lopik007
Profil
Chci pouze vybrat složku pomoci select a do složky uploadnout fotografii, samozřejmně pro jednotlivé složky bude vytvořena složka
mckay
Profil
lopik007:
...a jak se tu omílá stále dokola, tahle diskuse neslouží k psaní kompletních skriptů, ale k pomoci při řešení problému. Samozřejmě víme, že tvůj problém je to, že chceš nahrávat do podsložek, ale bez tvé vlastní iniciativy se nikdo nikam nepohne.
Alphard
Profil
lopik007:
Tak s čím konkrétně máte problém?
Postup bude asi takový:
1. Vygenerovat formulář, kde bude select se složkami a file input pro upload.
2. Po odeslání validovat kompletnost a poté sestavit cestu pro umístění obrázku. Přibližně:
$cesta = ROOT."/public/fotky/$_POST[umisteni]/$jmenoFotky";
3. Klasický upload script, který soubor umístí na $cesta.
lopik007
Profil
Alphard:
Ideální by byl přímo návod, s toho co jste mi poslal moc nepřečtu.
jenikkozak
Profil
lopik007:
Vždyť Alphard ti dal přímo návod. Máš nějaký svůj skript, který fotky na web nahrává, zde máš uvedeno, jak jej máš upravit, aby dokázal nahrávat soubory do různých složek. Vyzkoušej si to sám. Pokud ti to nepůjde ani po několika pokusech, dej sem část svého skriptu a třeba ti to někdo doplní. Ale jedná se opravdu o velmi jednoduchý krok, k němuž máš jasný návod.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0