| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| kozusnik.jan Profil * |
Mám tento zdrojový kód:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
<title>Untitled Document</title>
</head>
<body>
<form action="objekty3.php" method="post">
<input type="text" name="login" />Login<br />
<input type="submit" name="ok" value="Odeslat" />
</form>
<?php
$spojeni = mysql_connect("localhost", "root");
mysql_select_db("pokus");
if(isset($_POST['ok'])) {
$vypis = mysql_query( "SELECT * FROM `loginy`", $spojeni);
while ($zaznam = mysql_fetch_array($vypis) ) {
$jmeno = mysql_query("SELECT jmeno FROM 'loginy' WHERE login like isset('$login')");
$login = mysql_query("SELECT login FROM 'loginy' WHERE login like isset('$login')");
$heslo = mysql_query("SELECT heslo FROM 'loginy' WHERE login like isset('$login')");
class uzivatel{
public $jmeno = "";
public $login = "";
public $heslo = "";
};
$user = new Uzivatel();
$user->jmeno = $jmeno;
$user->login = $login;
$user->heslo = $heslo;
echo $user->jmeno . "<br>";
echo $user->login . "<br>";
echo $user->heslo . "<br>";
};
};
?>
</body>
</html>Má to vypsat info o uživateli se zadaným loginem, ale vypisuje to: Notice: Undefined variable: login in D:\wamp\www\weby\2010Jun14-18_50\POKUSY\objekty3.php on line 34 Notice: Undefined variable: login in D:\wamp\www\weby\2010Jun14-18_50\POKUSY\objekty3.php on line 35 Fatal error: Cannot redeclare class uzivatel in D:\wamp\www\weby\2010Jun14-18_50\POKUSY\objekty3.php on line 38 Vím, že ty 2 jsou kvůli nedefinovaným proměnným, ale nevím, co s tím, a s tou 3.hláškou si vůbec nevím. Prosím poraďte Moderátor Joker: Titulek „Problém s objekty“ nevystihuje podstatu dotazu. Příště zkus prosím vymyslet lepší.
|
||
| panther Profil |
#2 · Zasláno: 16. 7. 2010, 19:59:58
kozusnik.jan:
„Cannot redeclare“ = jednou je již deklarovaná. Co na tom nechápeš? Zks trochu přemýšlet, než sem napíšeš. A nedávej sem pořád kilometrové kódy, vybírej jen podstatnou část (řádky kolem chyby, případně deklaraci fcí, které v té oblasti používáš, atd.). Tuna HTML je tady zbytečná. |
||
#3 · Zasláno: 16. 7. 2010, 20:05:40
No, já s objekty v PHP teprve začínám, a nevím co s tím.
Celý zdrojový kód tady píšu, protože nevím, jestli není chyba někde jinde. |
||
| panther Profil |
#4 · Zasláno: 16. 7. 2010, 20:09:25
kozusnik.jan:
„a nevím co s tím.“ číst chyby snad umíš, ne? Chybové hlášky neobsahují nikterak náročnou angličtinu, aby sis je nezvládl přeložit. „Celý zdrojový kód tady píšu, protože nevím, jestli není chyba někde jinde.“ PHP chyba (ještě když je u ní uvedený řádek) určitě nevznikne v HTML. Zázraky se možná dějí, v HTML a PHP nikoliv. |
||
| Alphard Profil |
#5 · Zasláno: 18. 7. 2010, 01:22:34
Třídu nemůže deklarovat v cyklu, při druhé iteraci to vyvolá zmíněnou chybu.
Celkově moc nechápu, čeho chcete dosáhnout. Ta třída je tam k ničemu a 75 % databázových dotazů taky. Z toho dotazu na 19. řádku už snad máte vše, co potřebujete, ne? |
||
#6 · Zasláno: 18. 7. 2010, 15:27:02
panther:
"číst chyby snad umíš, ne? Chybové hlášky neobsahují nikterak náročnou angličtinu, aby sis je nezvládl přeložit. "; Ano, číst umím, a i angličtinu ovládám. Chybu jsem si přeložil, ale nevěděl jsme jak to zpravit. |
||
#7 · Zasláno: 18. 7. 2010, 15:28:38
Alphard:
No, já se objekty teprve učím, a nevěděl jsem, zda je to ten správný způsob použití. Prostě jsem si s tím hrál, a vznikl mi ten zdrojový kód. |
||
|
Časová prodleva: 16 let
|
|||
0