Autor Zpráva
Peter45
Profil
<table style="border: 0px solid #007EC1;" nowrap bordercolor='white' cellpadding='2' cellspacing='2' bgcolor="#ffffff">

  <tbody>
    

<!-- onmouseover="this.style.backgroundColor='C7C6E3'" onmouseout="this.style.backgroundColor='EEECF7'" -->




<?php for ($i=0;$i<$rows4;$i++):
   $zaznam4 = MySQL_Fetch_Array($srch4); 
   	if ($color==1) { $col="line2"; $color=0; } else { $col="line1"; $color++; }
   
   
?>

<tr onmouseover="this.style.backgroundColor='C7C6E3'" onmouseout="this.style.backgroundColor='EEECF7'">


<td bgcolor="<?php if ($col=='line2') echo "#EEECF7"; else echo "#DEDDEF";?>" width="60" height="38" align="center"><img src="images/t1.jpg" alt="tlacoviny"></td>
<td bgcolor="<?php if ($col=='line2') echo "#EEECF7"; else echo "#DEDDEF";?>" width="400" height="38">

	<?php $zaznam[nazov]; ?>

</td>

<td bgcolor="<?php if ($col=='line2') echo "#EEECF7"; else echo "#DEDDEF";?>" width="60" height="38" align="center"><img src="images/t2.jpg" alt="tlacoviny"></td>

                   
</tr>

<?php endfor; ?>
</tbody>
</table> 



Takyto kod mam pre zobrazanie kazdeho druheho riadku inou farbou coz je ok a funguje,no potreboval by som este po najazde kurzorom aby sa dany riadok zvyraznil zas uplne inou farbou...Skusal som to cez tag <tr onmouseover="this.style.backgroundColor='C7C6E3'" onmouseout="this.style.backgroundColor='EEECF7'"> no nefunguje mi to...
panther
Profil
Peter45:
odlišený každého druhého řádku je ve FAQ této sekce, zvýraznění řádku se dá udělat pomocí JS, a sice onmouseover.
Peter45
Profil
Odlisenie nepotrebujem pisem ze to mi funguje...len to zvyraznenie mi uz nejde

Moderátor Str4wberry: Tvůj projev je špatně srozumitelný, piš prosím s diakritikou.
panther
Profil
Peter45:
aha, nečetl jsem to pod tím kódem. Při onmouseover neměň barvu řádku, ale pouze přidávej/odebírej třídu.
Peter45
Profil
Len tento riadok ako keby vobec nic nerobil...
<tr onmouseover="this.style.backgroundColor='C7C6E3'" onmouseout="this.style.backgroundColor='EEECF7'">
panther
Profil
Peter45:
před barvou v hexadecimálním tvaru ti chybí #. Ale jak říkám, než měnit barvu, raději bych přidíval při onmouseover třídu, která by měla barvu nastavenou.


Tady aspoň vidíš, proč není dobře dávat sem zbytečný kód, ale jen potřebných pár řádek. [#2] by tu nemusel být vůbec, [#4] taky ne. Kdybys sem dal jen tento řádek, měl bys odpověď hned, dlouhý výpis kódu mě od čtení odradil.
Radek9
Profil
Peter45:
Zapomněl jsi na #.
Edit: Pozdě…
Peter45
Profil
Nie nezapomnel,ani s pouzitim # ten riadok <tr> nic nerobi...

Ale jak říkám, než měnit barvu, raději bych přidíval při onmouseover třídu, která by měla barvu nastavenou.

Zrejme som nepochopil



Ked ten onmouseover pouzijem to tagu <td>, <td onmouseover="this.style.backgroundColor='C7C6E3'" onmouseout="this.style.backgroundColor='EEECF7'"> tak to funguje ale zas nezmeni celej riadok ale iba bunku



<table style="border: 0px solid #007EC1;" nowrap bordercolor='white' cellpadding='2' cellspacing='2' bgcolor="#ffffff">

  <tbody>
    

<!-- onmouseover="this.style.backgroundColor='C7C6E3'" onmouseout="this.style.backgroundColor='EEECF7'" -->




<?php for ($i=0;$i<$rows4;$i++):
   $zaznam4 = MySQL_Fetch_Array($srch4); 
   	if ($color==1) { $col="line2"; $color=0; } else { $col="line1"; $color++; }
   
   
?>

<tr>


<td bgcolor="<?php if ($col=='line2') echo "#EEECF7"; else echo "#DEDDEF";?>" width="60" height="38" align="center"><img src="images/t1.jpg" alt="tlacoviny"></td>
<td bgcolor="<?php if ($col=='line2') echo "#EEECF7"; else echo "#DEDDEF";?>" width="400" height="38" onmouseover="this.style.backgroundColor='#C7C6E3'" onmouseout="this.style.backgroundColor=''">

zmeni iba tuto bunku

</td>

<td bgcolor="<?php if ($col=='line2') echo "#EEECF7"; else echo "#DEDDEF";?>" width="60" height="38" align="center"><img src="images/t2.jpg" alt="tlacoviny"></td>

                   
</tr>

<?php endfor; ?>
</tbody>
</table> 
Str4wberry
Profil
Zrejme som nepochopil

Nebudeš měnit style.backgroundColor ale className.
panther
Profil
Peter45:
Ked ten onmouseover pouzijem to tagu <td>, <td onmouseover="this.style.backgroundColor='C7C6E3'" onmouseout="this.style.backgroundColor='EEECF7'"> tak to funguje ale zas nezmeni celej riadok ale iba bunku
a divíš se? Nastavíš pozadí řádku (např. černé), ale buňka má na řádku 28. v posledním kódu nastavenou jinou barvu. Tím, že je buňka nad řádkem, resp. v něm, tu černou přebije.

Nastavením třídy to bude fungovat následovně, vypíšu jen CSS. Atribut bgcolor z HTML vyhoď.
tr td {background: red}
tr.even td {background: green}
tr.hover td {background: blue} /* při onmouseoveru budeš přidávat třídu hover. Případně by to šlo přímo přes tr:hover, což bys musel doladit scriptem pro IE6 */
Peter45
Profil
Ale ked vyhodim atribut bgcolor tak mi nebude fungovat odlisenie riadka...
Peter45
Profil
Takto mi to funguje no akurat ze pre zmenu farby musim zajst kurzorom na kazdu bunku zvlast...
onmouseout="this.style.backgroundColor=''" som nechal prazdne,bez definovanej farby

<table style="border: 0px solid #007EC1;" nowrap bordercolor='white' cellpadding='2' cellspacing='2' bgcolor="#ffffff">

  <tbody>
    

<!-- onmouseover="this.style.backgroundColor='C7C6E3'" onmouseout="this.style.backgroundColor='EEECF7'" -->




<?php for ($i=0;$i<$rows4;$i++):
   $zaznam4 = MySQL_Fetch_Array($srch4); 
   	if ($color==1) { $col="line2"; $color=0; } else { $col="line1"; $color++; }
   
   
?>

<tr>


<td bgcolor="<?php if ($col=='line2') echo "#EEECF7"; else echo "#DEDDEF";?>" width="60" height="38" align="center" onmouseover="this.style.backgroundColor='C7C6E3'" onmouseout="this.style.backgroundColor=''"><img src="images/t1.jpg" alt="tlacoviny"></td>
<td bgcolor="<?php if ($col=='line2') echo "#EEECF7"; else echo "#DEDDEF";?>" width="400" height="38" onmouseover="this.style.backgroundColor='C7C6E3'" onmouseout="this.style.backgroundColor=''">

 <?php $zaznam[nazov]; ?>

</td>

<td bgcolor="<?php if ($col=='line2') echo "#EEECF7"; else echo "#DEDDEF";?>" width="60" height="38" align="center" onmouseover="this.style.backgroundColor='C7C6E3'" onmouseout="this.style.backgroundColor=''"><img src="images/t2.jpg" alt="tlacoviny"></td>

                   
</tr>

<?php endfor; ?>
</tbody>
</table> 
Bubák
Profil
panther:
Případně by to šlo přímo přes tr:hover, což bys musel doladit scriptem pro IE6
Nevím, zda bych to tak bylo lepší, ale já bych to tak udělal a skript pro staré IE bych šoupnul do htc souboru.
http://diskuse.jakpsatweb.cz/?action=vthread&forum=3&topic=109972
panther
Profil
Bubák:
bez JS to bude zvýrazňovat všude vyjma IE6, zatímco onmouseover nikde. Někde jsem to už používal, navíc zvýraznění řádku je jen věc designu, není to žádná stojná konstrukce, bez níž by web ztratil smysl.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: