Autor Zpráva
horava2
Profil
Zdravím,

bez zásahu do webu z ničeho nic přestalo fungovat zobrazování jídelníčku podle dne.

Mám to udělaný tímto způsobem:

  $den = date("D");
  
  if ($den == Wen) { echo "test";}


Fungovalo to xy dní, ale teď koukám na web a nejede to.

Zkoušel jsem jednoduše pro vypsaní základní script (viz. výše), ale ani tohle se mi nevypíše.
Kde může být problém?
xmark
Profil
horava2:
 if ($den == "Wen") { echo "dnes je středa";}
horava2
Profil
i tak se mi nic nezobrazí
Alphard
Profil
horava2:
1. echo $den;, co se vypíše?
2. Proč "složitě" porovnávat řetězec, když s parametrem "w" můžete vytáhnout číslo dne v týdnu.
3. Jesli chcete jen zobrazit den, jak ukázal xmark, lze to mnohem jednodušeji, ale nikoho to nezajímá. :-)
horava2
Profil
Alphard:
1. zobrazí se mi Wed (takže příčina problému je jasná). Jen nechápu, proč to běželo tak dlouho bez problému? Že by změnili Wen na Wed?
3. nejde mi o zobrazení dne. Princip spočívá v tom, že pokud je středa, tak se vypíše jídelní lístek pro tento den. Takto to mám vypsané od začátku do konce týdne.
horava2
Profil
Najdu někde vypsané ty dny na celý týden podle toho
date("D")
?
Tím myslím zkratky.
Davex
Profil
Nebylo by date('w') jednodušší?

$dny = array('neděle', 'pondělí', 'úterý', 'středa', 'čtvrtek', 'pátek', 'sobota');
echo 'dnes je ' . $dny[date('w')];
AM_
Profil
nejjednodušší by bylo mít třeba soubory jidelnicky/0.txt-6.txt a pak na stránce:
Jídelníček:
<?php readfile('jidelnicky/'.date('w').'.txt'); ?>
horava2
Profil
AM:
ty jídelníčky se mění, takže varianta přes .txt by asi neklapla.
Mám to přes DB
Alphard
Profil
horava2:
Mám to přes DB
V tom případě nechápu, co tady řešíme. Proč není podmínka na úrovni databáze?
Jestli nevíte, jak na to, tak ukažte, jakou máte strukturu databáze.
horava2
Profil
Alphard:
nejspíš nechápu přesněji Váš dotaz.

Možná to mám řešené složitě, ale mě to příjde jako jednoduché a rychlé řešení.
(teď mi to běží OK)


  $den = date("D");
  error_reporting(0);
  
        $db_server = "mysql5.art-data.com";       
        $db_login = "**";             
        $db_heslo = "*****";             
        $db_jmeno = "**";            
      
    
        $hlavicka = "<!DOCTYPE html PUBLIC \"-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN\" \"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd\"><html><head><meta http-equiv=\"Content-type\" content=\"text/html; charset=windows-1250\" /></head><body>";
        $paticka = "</body></html>";
        $pass = md5($heslo);
        
        @mysql_pconnect("$db_server","$db_login","$db_heslo") or die($hlavicka."Nepodařilo se připojit k databázovému serveru.".$paticka);
        @mysql_select_db("$db_jmeno") or die ($hlavicka."Nepodařilo se přojit k databázi.".$paticka);
        $set = @mysql_query ('SET NAMES SET cp1250');

  
if ($den == Mon) {
 $result = mysql_query("SELECT id,den,datum,polevka,1_jidlo,2_jidlo,3_jidlo,1_jidlo_cena,2_jidlo_cena,3_jidlo_cena FROM jidelnicek WHERE id = 1");
  while ($row = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC)) {
  echo " <br><span class='den_jidelnicek'>$row[den] $row[datum]</span><br>Polévka: $row[polevka]<br><br>1. {$row['1_jidlo']}  <b>{$row['1_jidlo_cena']},-</b><br><br>2. {$row['2_jidlo']}  <b>{$row['2_jidlo_cena']},-</b><br><br>3. {$row['3_jidlo']}  <b>{$row['3_jidlo_cena']},-</b><br>";
  } }
  
  
if ($den == Tue) {
 $result = mysql_query("SELECT id,den,datum,polevka,1_jidlo,2_jidlo,3_jidlo,1_jidlo_cena,2_jidlo_cena,3_jidlo_cena FROM jidelnicek WHERE id = 2");
  while ($row = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC)) {
  echo " <br><span class='den_jidelnicek'>$row[den] $row[datum]</span><br>Polévka: $row[polevka]<br><br>1. {$row['1_jidlo']}  <b>{$row['1_jidlo_cena']},-</b><br><br>2. {$row['2_jidlo']}  <b>{$row['2_jidlo_cena']},-</b><br><br>3. {$row['3_jidlo']}  <b>{$row['3_jidlo_cena']},-</b><br>";
  } }  
  
  
if ($den == Wed) {
 $result = mysql_query("SELECT id,den,datum,polevka,1_jidlo,2_jidlo,3_jidlo,1_jidlo_cena,2_jidlo_cena,3_jidlo_cena FROM jidelnicek WHERE id = 3");
  while ($row = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC)) {
  echo " <br><span class='den_jidelnicek'>$row[den] $row[datum]</span><br>Polévka: $row[polevka]<br><br>1. {$row['1_jidlo']}  <b>{$row['1_jidlo_cena']},-</b><br><br>2. {$row['2_jidlo']}  <b>{$row['2_jidlo_cena']},-</b><br><br>3. {$row['3_jidlo']}  <b>{$row['3_jidlo_cena']},-</b><br>";
  } } 
  
  
if ($den == Thu) {
 $result = mysql_query("SELECT id,den,datum,polevka,1_jidlo,2_jidlo,3_jidlo,1_jidlo_cena,2_jidlo_cena,3_jidlo_cena FROM jidelnicek WHERE id = 4");
  while ($row = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC)) {
  echo " <br><span class='den_jidelnicek'>$row[den] $row[datum]</span><br>Polévka: $row[polevka]<br><br>1. {$row['1_jidlo']}  <b>{$row['1_jidlo_cena']},-</b><br><br>2. {$row['2_jidlo']}  <b>{$row['2_jidlo_cena']},-</b><br><br>3. {$row['3_jidlo']}  <b>{$row['3_jidlo_cena']},-</b><br>";
  } } 
  
  
if ($den == Fri) {
 $result = mysql_query("SELECT id,den,datum,polevka,1_jidlo,2_jidlo,3_jidlo,1_jidlo_cena,2_jidlo_cena,3_jidlo_cena FROM jidelnicek WHERE id = 5");
  while ($row = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC)) {
  echo " <br><span class='den_jidelnicek'>$row[den] $row[datum]</span><br>Polévka: $row[polevka]<br><br>1. {$row['1_jidlo']}  <b>{$row['1_jidlo_cena']},-</b><br><br>2. {$row['2_jidlo']}  <b>{$row['2_jidlo_cena']},-</b><br><br>3. {$row['3_jidlo']}  <b>{$row['3_jidlo_cena']},-</b><br>";
  } }    

if ($den == Sat) echo '<img class="vikend_img" border="0" src="img/body/main-right/vikend.png">'; 
if ($den == Sun) echo '<img class="vikend_img" border="0" src="img/body/main-right/vikend.png">'; 
Alphard
Profil
Jestli to dobře chápu, že id = 1 je pondělí a podobně, tak:

// hlavička a připojení k databázi

$den = date('w');
if ($den >= 1 && $den <= 5)
{
 $result = mysql_query("SELECT id,den,datum,polevka,1_jidlo,2_jidlo,3_jidlo,1_jidlo_cena,2_jidlo_cena,3_jidlo_cena FROM jidelnicek WHERE id = $den");
  while ($row = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC)) {
  echo " <br><span class='den_jidelnicek'>$row[den] $row[datum]</span><br>Polévka: $row[polevka]<br><br>1. {$row['1_jidlo']}  <b>{$row['1_jidlo_cena']},-</b><br><br>2. {$row['2_jidlo']}  <b>{$row['2_jidlo_cena']},-</b><br><br>3. {$row['3_jidlo']}  <b>{$row['3_jidlo_cena']},-</b><br>";
  }
}
else
{
  echo '<img class="vikend_img" border="0" src="img/body/main-right/vikend.png">';
}

Ještě to na mě působí, jako by v databázi pro každý den byl pouze jeden řádek. Pokud to tak je, lze vynechat ten cyklus.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0