Autor Zpráva
et9
Profil
Dobrý den, mám stránku: http://svestkaeurookna.cz/navrhar.html tam si normálně navrhnu dveře dám v pravém horním rohu tisk a vytisknu to a zde je výsledek:

http://tomashapl.xf.cz/scan.jpg

Nevíte někdo čím by to mohlo být??


Moderátor Alphard: Obrázek jsem změnil na odkaz. Je příliš velký a teď již není podstatný.
Joker
Profil
et9:
Nevíte někdo čím by to mohlo být?
Můžete popsat, v čem přesně spočívá problém?
et9
Profil
V tým obrázku když si najedete na tu stránku a tam si vytvoříte nějaký obrázek dáte tisk v pravém horním rohu tak máte pěkný obrázek dveří a když ho teda vytisknete tak toto : viz. obrázek nahoře
nightfish
Profil
et9:
Jaký prohlížeč? Ostatní stránky tiskne tiskárna správně? Při tisku do PDF to vypadá dobře?
AM_
Profil
Mě se to v tiskovém náhledu zobrazuje správně, není problém v nastavení prohlížeče?
ostatně, jak tento dotaz souvisí s programováním v PHP? nespletl jsi si fórum?
et9
Profil
AM:
Ani v tiskovém nahlédu ano, ale ve vytisknuté stránce :-( Souvisí to tak, že ten tiskový náhled je v php protože tam ty dveře skládám z jednotlivých vrstev tak jestli není problém tam
Joker
Profil
et9:
Mně to funguje i když to vytisknu do PDF.
Akorát v horní část toho obrázku je černá.

Dodatek: Jestli se tu neobjeví konkrétní dotaz na PHP, přesunu to do nezařaditelných.
et9
Profil
JJ omlouvám se asi jsem to zařadil do špatné sekce. Ale teďka ten můj dotaz na php když to vytisknu do pdf tak se zobrazí jenom ta poslední vrsta tých dvěří nezobrazí se v tým pdf barva atd... ¨potřeboval bych aby se ten obrázek seskládáný z vrstev uložil do nějakého obrázku a ten si pak mohli třeba stáhnout. Neexistuje nějaká funkce, která by vytiskla tych hodně vrstev na sobe a posklada do obrazku a pak by to třeba uložila na ftp??? díky.
Alphard
Profil
[#8] et9

<?php
$dvereFilename = "http://svestkaeurookna.cz/designer/dvere.png";
$oknaFilename = "http://svestkaeurookna.cz/designer/zarubne/zaruben-1.png";
$klikaFilename = "http://svestkaeurookna.cz/designer/kovani/left/hgu-a.png";

$w = 158;
$h = 306;

$dvere = imagecreatefrompng($dvereFilename);
$okna = imagecreatefrompng($oknaFilename);
$klika = imagecreatefrompng($klikaFilename);

$matter = imagecreatetruecolor($w, $h);
$brown = imagecolorallocate($matter, 102, 0, 0);
imagefill($matter, 0, 0, $brown);

imagecopy($matter, $dvere, 0, 0, 0, 0, $w, $h);
imagecopy($matter, $okna, 0, 0, 0, 0, $w, $h);
imagecopy($matter, $klika, 0, 0, 0, 0, $w, $h);

header('Content-Type: image/png');
imagepng($matter);



Uploaded with ImageShack.us
et9
Profil
Alphard:
Je mi líto ale tento příklad mi nefunguje :-( není k tomu potřeba nějaká speciální knihovna nebo tak?? protože když spustím tento příklad zobrazí se mi obrázek jako že ho neumí najít :-(
Alphard
Profil
et9:
Jsou použité v podstatě základní funkce.
Zkontrolujte, jestli máte povolené:
1. allow_url_fopen - jestli ne, musíte se k těm obrázkům dostat přes filesystem
2. gd knihovnu - bez ní těžko radit

Když zakomentujete řádek header('Content-Type: image/png'); a budete mít povolený výpis chyb, tak vám PHP řekne, kde je problém.
et9
Profil
allow_url_fopen mám povolené, teď zkusím nainstalovat gd knihovnu a jinak php mi říká chyby ale u této nic.
et9
Profil
Tak zjistil sem pomocí phpinfo, že knihovnu již mám nainstalovanou a u všeho je enabled takže asi budu mít problém ve scriptu :-(
et9
Profil
Už jsem to zprovoznil. Děkuji všem akorát ještě se zeptám jestli do toho obrázku nejde nějak zařadit barva typu: #00000?? děkuji nyní tam je rgb barva kdyby nešla neexistuje nějaký převodník typu #00000 => RGB??? díky
nightfish
Profil
et9:
#000000 je v RGB (R 0, G 0, B 0)
et9
Profil
nightfish:
To vím ale třeba když mám #012304 tak jak je to v RGB??
Alphard
Profil
[#16] et9
Stačí se podívat na komentáře k té funkci. Hned první http://cz.php.net/manual/en/function.imagecolorallocate.php#96799 :-)

A při sestavování obrázku dveří nevymýšlejte nic zbytečně komplikovaného. Nechte si javascriptem poslat jednotlivé použité soubory a v cyklu to naházejte na sebe.
AM_
Profil
et9:
Souvisí to tak, že ten tiskový náhled je v php protože tam ty dveře skládám z jednotlivých vrstev
prosím? jakože vadí, že adresa toho obrázku má příponu .php? o tom silně pochybuji.

Ani v tiskovém nahlédu ano, ale ve vytisknuté stránce :-(
v tiskovém náhledu v prohlížeči ano (něco jako soubor-tisk-náhled tisku) a na papíře ne? to je dost divné.

To vím ale třeba když mám #012304 tak jak je to v RGB??
R:01 G:23 B:04. Konkrétně tebou zmiňovaný formát s křížkem je #RRGGBB kde čísla jsou zapsaná jako dvoumístná hexadecimální.
nightfish
Profil
AM:
„To vím ale třeba když mám #012304 tak jak je to v RGB??“
R:01 G:23 B:04
Správně je to: R:1 G:35 B:4
AM_
Profil
nightfish:
> R:01 G:23 B:04
Správně je to: R:1 G:35 B:4
promiň, ale jaký je v tom rozdíl? v polyadických číselných soustavách se 1 = 01 a 4 = 04, navíc mnou podaná varianta mi přišla názornější (2 znaky na barvu).
et9
Profil
Takže problém je, že když si dáte náhled té stránky s tiskem tak vám to ukáže jenom přední vrstvu to je proto že ostatní barva atd... jsou brány jako pozadí když si date ten náhled a pak to modré ozubené kolečko a zaškrtnete "tisknout barvy a obrázky na pozadí" tak vám to vytiskne pěkně.

Takže mám dvě varianty:

1. najít nějakou javascriptovou funkci která toto zaškrtne u všech.

2. Použít již zmíněný imagecreatefrompng

Co mi radíte?

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0