Autor Zpráva
wolfik
Dobrý den,

našel jsem tu na diskuzi kód na generování fotogalerie. Narazil jsem však na jeden problém. Většina složek obsahuje soubor Thumbs.db s náhledama a při generování tabulky se tento subor započítá a vytvoří se na konci tabulky prázdná buňka. Chtělo by to vytvořit podmínku na kontrolu přípony nebo mime-type. Jenže nevím kde to napsat. Poradíte mi prosím? Děkuji
Bubák
Soubory Thumbs.db jsou na serveru zbytečné, nejlepší by bylo tyhle soubory vymazat.
wolfik
Já vím, že jo, ale pokaždé když to budu aktualizovat z počítače kde ty soubory mám, tak to nechci neustále mazat. Bylo by myslím jednoduchší je jenom ignorovat při vytváření galerie.
Bubák
wolfik:
Nenapsal jsem to dost jasně, PHP skript zjistí, jestli je ve složce s fotkami soubor Thumbs.db, a pokud ano, tak ho smaže.
wolfik
Bubák:
To bych musel zase nastavovat všem složkám práva na smazání, ne?
Alphard
wolfik:
Raději bych kontroloval tu příponu. Časem můžete chtít přidat tam texťák s popisky apod.
Jestli mají všechny obrázky stejnou příponu, můžete použít glob().
V opačném případě by bylo potřeba projít to pole se soubory a vyházet bordel. Zrovna ten vámi odkázaný script ale nevypadá moc pěkně. Viděl jste třeba http://it-joker.cz/Pocitace-weby/Moje-projekty/Projekt-Minigalerie/29-Minigalerie.html?
wolfik
Alphard:
Ta minigalerie od Jokera mi připadá zbytečně moc složitá.
Stačí mi ta tabulka, jenom nevím kde do toho kódu vložit
(glob("*.jpg")
.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0