| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| wolfik Profil |
#1 · Zasláno: 8. 8. 2010, 13:02:35
Dobrý den,
našel jsem tu na diskuzi kód na generování fotogalerie. Narazil jsem však na jeden problém. Většina složek obsahuje soubor Thumbs.db s náhledama a při generování tabulky se tento subor započítá a vytvoří se na konci tabulky prázdná buňka. Chtělo by to vytvořit podmínku na kontrolu přípony nebo mime-type. Jenže nevím kde to napsat. Poradíte mi prosím? Děkuji |
||
| Bubák Profil |
#2 · Zasláno: 8. 8. 2010, 13:17:33
Soubory Thumbs.db jsou na serveru zbytečné, nejlepší by bylo tyhle soubory vymazat.
|
||
| wolfik Profil |
#3 · Zasláno: 8. 8. 2010, 13:22:02 · Upravil/a: wolfik
Já vím, že jo, ale pokaždé když to budu aktualizovat z počítače kde ty soubory mám, tak to nechci neustále mazat. Bylo by myslím jednoduchší je jenom ignorovat při vytváření galerie.
|
||
| Bubák Profil |
#4 · Zasláno: 8. 8. 2010, 13:25:27
wolfik:
Nenapsal jsem to dost jasně, PHP skript zjistí, jestli je ve složce s fotkami soubor Thumbs.db, a pokud ano, tak ho smaže. |
||
| wolfik Profil |
#5 · Zasláno: 8. 8. 2010, 13:35:03
Bubák:
To bych musel zase nastavovat všem složkám práva na smazání, ne? |
||
| Alphard Profil |
#6 · Zasláno: 8. 8. 2010, 13:40:29
wolfik:
Raději bych kontroloval tu příponu. Časem můžete chtít přidat tam texťák s popisky apod. Jestli mají všechny obrázky stejnou příponu, můžete použít glob(). V opačném případě by bylo potřeba projít to pole se soubory a vyházet bordel. Zrovna ten vámi odkázaný script ale nevypadá moc pěkně. Viděl jste třeba http://it-joker.cz/Pocitace-weby/Moje-projekty/Projekt-Minigalerie/29-Minigalerie.html? |
||
| wolfik Profil |
#7 · Zasláno: 8. 8. 2010, 14:16:01
Alphard:
Ta minigalerie od Jokera mi připadá zbytečně moc složitá. Stačí mi ta tabulka, jenom nevím kde do toho kódu vložit (glob("*.jpg") |
||
|
Časová prodleva: 15 let
|
|||
0