Autor Zpráva
alan
Profil *
ahoj,tak udělal jsem si administraci,mno,nedá se tomu ani tak říkat,prostě jen se přihlásím a píšu článek...nebo upravuju stránky...apod...všechno funguje,ale chtěl bych udělat jednu věc ještě...že když se napíše článek,tak se i vytvoří stránka,myslím jako třeba index?=1 bo tak nějak...aby se prostě nato dalo kliknout,a abych tam mohl dát komentáře apod...
Taps
Profil
alan:
do odkazu dej id článku
alan
Profil *
přidat do odkazu id článku? to slyším po 1 a nic takového na jakpsatweb jsem nenašel..možná jsem to pochopil blbě...ale má to vypadat nějak takto?
<a href="<?php echo $zaznam["nazev"]; ?>" id=id_clanku"><?php echo $zaznam["nazev"]; ?></a>
jako funguje to,ale když se nato klikne tak tak neznámá stránka nic se prostě neukáže...
xmark
Profil
Možná by bylo dobré popsat, co obnáší to udělal jsem si administraci, když ne přidávání článků.
alan
Profil *
mno,tak v ty "administraci"mám pro vytvoření článku 6 složek,
index,editace,mazaní,nový článek,uloz clanek,a uloz upravený článek.
takže asi chceš vydět co je pod Uloz článek,ne?...
jenikkozak
Profil
Ano, to by bylo ideální.
xmark
Profil
Mám pocit, že vytváříš něco poměrně dost svérázného.
Nechtěl bys radši napsat něco, co funguje nějakým běžnějším způsobem?

Běžné je, že máš databázi, v ní třeba tabulku "clanky", v tabulce sloupce "ID, titulek, clanek" a přes administraci můžeš články přidávat, editovat a mazat. Využíváš přitom ID jako identifikátor - třeba přes editace.php?clanek=1.

Úvod k databázím je tady: http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=328
alan
Profil *
tak jsem to udělal takto...
<a href="index?p=home=<?echo $zaznam["id_clanku"];?>" id=id_clanku"><?php echo $zaznam["nazev"]; ?></a>

ale ještě bych potřeboval aby se to v ty adrese otevřelo mno...
jenikkozak:
uloz_clanek.php


<?php
header("Location: ../redakce.php");
do
{
  require_once('../../otevridb.php');
  if (!OtevriDB())  break;

  // Uložení článku.
  @$vysledek = mysql_query(
    "INSERT INTO novinky (nazevc, autor, datum, clanek)"
. " VALUES ('{$_REQUEST['nazevc']}',"
. " '{$_REQUEST['autor']}',"
. " CURRENT_TIMESTAMP(),'{$_REQUEST['textclanku']}')");

  if (!$vysledek)
  {
    echo "Číslo chyby: ".mysql_errno()."<br />Popis chyby: ".mysql_error();
    exit;
  }

  mysql_close();
} while (false);

?>
jenikkozak
Profil
alan:
Konkrétně tento kus kódu mi je na nic. Spíš by mne zajímalo, jak máš vyřešený .htaccess a co je za hodnotu v $zaznam["id_clanku"].
Tvůj zdroják vypadá dost chaoticky, takže se přikládním k tomu, co napsal [#7] xmark.
Jestli chceš, pošli mi svůj zdrojový kód na e-mail, mám chvilku čas, mrknu se ti na to.
alan
Profil *
jenikkozak:
a nemáš spíš icq?:)
jenikkozak
Profil
alan:
Mám, ale to číslo si nikdo nemůže pamatovat.
Beavis
Profil
alan:
Je to řešené chaoticky, divným způsobem. Navíc jsem moc nepochopil dotaz, prosím, můžeš mi ho trochu lépe vysvětlit?
Pochopil jsem to takto: vytvoříš článek, a po kliknutí na odkaz (třeba index.php?readmore=[idclanku]) se zobrazí celý článek s možností komentování?
jenikkozak
Profil
Beavis:
Ano, tento problém jsme probrali na ICQ, takže to můžeme brát za vyřešené.

Svůj kontakt jsem ze svého předchozího příspěvku smazal.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: