Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
alan Profil * |
#1 · Zasláno: 11. 8. 2010, 01:11:46
ahoj,tak udělal jsem si administraci,mno,nedá se tomu ani tak říkat,prostě jen se přihlásím a píšu článek...nebo upravuju stránky...apod...všechno funguje,ale chtěl bych udělat jednu věc ještě...že když se napíše článek,tak se i vytvoří stránka,myslím jako třeba index?=1 bo tak nějak...aby se prostě nato dalo kliknout,a abych tam mohl dát komentáře apod...
|
||
Taps Profil |
#2 · Zasláno: 11. 8. 2010, 07:17:51
alan:
do odkazu dej id článku |
||
alan Profil * |
#3 · Zasláno: 11. 8. 2010, 11:29:37
přidat do odkazu id článku? to slyším po 1 a nic takového na jakpsatweb jsem nenašel..možná jsem to pochopil blbě...ale má to vypadat nějak takto?
<a href="<?php echo $zaznam["nazev"]; ?>" id=id_clanku"><?php echo $zaznam["nazev"]; ?></a> jako funguje to,ale když se nato klikne tak tak neznámá stránka nic se prostě neukáže... |
||
xmark Profil |
#4 · Zasláno: 11. 8. 2010, 11:36:10
Možná by bylo dobré popsat, co obnáší to udělal jsem si administraci, když ne přidávání článků.
|
||
alan Profil * |
#5 · Zasláno: 11. 8. 2010, 11:49:53
mno,tak v ty "administraci"mám pro vytvoření článku 6 složek,
index,editace,mazaní,nový článek,uloz clanek,a uloz upravený článek. takže asi chceš vydět co je pod Uloz článek,ne?... |
||
jenikkozak Profil |
#6 · Zasláno: 11. 8. 2010, 11:59:11
Ano, to by bylo ideální.
|
||
xmark Profil |
#7 · Zasláno: 11. 8. 2010, 12:01:20
Mám pocit, že vytváříš něco poměrně dost svérázného.
Nechtěl bys radši napsat něco, co funguje nějakým běžnějším způsobem? Běžné je, že máš databázi, v ní třeba tabulku "clanky", v tabulce sloupce "ID, titulek, clanek" a přes administraci můžeš články přidávat, editovat a mazat. Využíváš přitom ID jako identifikátor - třeba přes editace.php?clanek=1. Úvod k databázím je tady: http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=328 |
||
alan Profil * |
#8 · Zasláno: 11. 8. 2010, 12:24:15
tak jsem to udělal takto...
<a href="index?p=home=<?echo $zaznam["id_clanku"];?>" id=id_clanku"><?php echo $zaznam["nazev"]; ?></a> ale ještě bych potřeboval aby se to v ty adrese otevřelo mno... jenikkozak: uloz_clanek.php <?php header("Location: ../redakce.php"); do { require_once('../../otevridb.php'); if (!OtevriDB()) break; // Uložení článku. @$vysledek = mysql_query( "INSERT INTO novinky (nazevc, autor, datum, clanek)" . " VALUES ('{$_REQUEST['nazevc']}'," . " '{$_REQUEST['autor']}'," . " CURRENT_TIMESTAMP(),'{$_REQUEST['textclanku']}')"); if (!$vysledek) { echo "Číslo chyby: ".mysql_errno()."<br />Popis chyby: ".mysql_error(); exit; } mysql_close(); } while (false); ?> |
||
jenikkozak Profil |
#9 · Zasláno: 11. 8. 2010, 12:37:55 · Upravil/a: jenikkozak
alan:
Konkrétně tento kus kódu mi je na nic. Spíš by mne zajímalo, jak máš vyřešený .htaccess a co je za hodnotu v $zaznam["id_clanku"]. Tvůj zdroják vypadá dost chaoticky, takže se přikládním k tomu, co napsal [#7] xmark. Jestli chceš, pošli mi svůj zdrojový kód na e-mail, mám chvilku čas, mrknu se ti na to. |
||
alan Profil * |
#10 · Zasláno: 11. 8. 2010, 12:48:31
jenikkozak:
a nemáš spíš icq?:) |
||
jenikkozak Profil |
#11 · Zasláno: 11. 8. 2010, 12:53:23 · Upravil/a: jenikkozak
alan:
Mám, ale to číslo si nikdo nemůže pamatovat. |
||
Beavis Profil |
#12 · Zasláno: 11. 8. 2010, 16:52:21
alan:
Je to řešené chaoticky, divným způsobem. Navíc jsem moc nepochopil dotaz, prosím, můžeš mi ho trochu lépe vysvětlit? Pochopil jsem to takto: vytvoříš článek, a po kliknutí na odkaz (třeba index.php?readmore=[idclanku]) se zobrazí celý článek s možností komentování? |
||
jenikkozak Profil |
#13 · Zasláno: 11. 8. 2010, 19:23:41
Beavis:
Ano, tento problém jsme probrali na ICQ, takže to můžeme brát za vyřešené. Svůj kontakt jsem ze svého předchozího příspěvku smazal. |
||
Časová prodleva: 15 let
|
0