Autor Zpráva
Sadamek
Profil
Ahoj,
potřebuji aby mi v db vyhledal záznam s určitým ID (ten beru z $ajdy=$_GET["id"]) a potom, aby doplnil ostatní hodnoty (Nazev, TextClanku a Autora) do formuláře na stránce pomocí Java Scriptu. Funguje mi vyplňování samostatného Názvu a Autora do formuláře, ale když chci taky TextClanku (ten vkládám do textarea) tak je vše prázdné. Vypadá to jako kdyby formulář nepohltil tolik dat z databáze. Do databáze jsem připojený jen tak pro informaci :).
Tady moje zkrácený code:
 
<form action="" method="post" name="forms"> 
  <label>Název: </label><br><input id="nazev" type="text" name="nazev" style="min-width: 400px;">  <br>
  <label>Text: </label><br><textarea id="textovaArea" name="textik" class="textOblast"></textarea> <br>
  <label>Autor: </label><br><input id="autor" type="text" name="autor" style="min-width: 150px;"> 
  <input class="odeslat" type="submit" value="Odeslat" />
</form>

<?php
if (!empty ($_GET)) {
$ajdy=$_GET["id"];
$sql = mysql_query("SELECT * FROM clanky WHERE ID LIKE $ajdy");
$row = mysql_fetch_row($sql);

echo "<script type=\"text/javascript\">
   <!--
    document.getElementById(\"nazev\").value=\"$row[1]\"; 
    document.getElementById(\"textovaArea\").value=\"$row[2]\";
    document.getElementById(\"autor\").value=\"$row[3]\";
   //-->
   </script>";
}
?>


Děkuji předem!
gogy27
Profil
skus tam dat mysql_error() ci ti nieco nevypise
jenikkozak
Profil
gogy27:
Neměla by, protože Sadamek uvedl, že u textových polí mu skript funguje. Blbé však je, že použitý skript by neměl mít problém i s vypsáním obsahu do prvku textarea.

Sadamek:
Javascript na stránce obsahuje správnou hodnotu? Myslím ten řádek „document.getElementById(\"textovaArea\").value=“.
Sadamek
Profil
Ahoj, správnou hodnotu mám. Vyzkoušel jsem jeden test. Dal jsem místo $row[2] -> $row[3] a funguje je to, ale vypíše mně to autora do textovaArea. Nevím co se děje s tím $row[2];
Sadamek
Profil
Zatím nikdo? Vyzkoušel jsem další test vypsat proměnnou
echo $row[2];

Napadlo mě jestli není zapotřebí nějaký convert nebo něco takového.
Alphard
Profil
Sadamek:
apadlo mě jestli není zapotřebí nějaký convert nebo něco takového.
Obsahuje ten text uvozovky?
Viz http://phpfashion.com/escapovani-definitivni-prirucka.
Nemáte to někde online, kde byste to mohl odkázat? Bylo by to asi nejrychlejší.
Sadamek
Profil
Ahoj, převedl jsem to na moje stránky.
http://sadam.borec.cz/stranky.php Klikni na |Editovat| .
Alphard
Profil
Na webu máte
<label>Text: </label><br><textarea id="textik" name="textik" class="textOblast"></textarea> <br>
na rozdíl od [#1]

Po sjednocení id to funguje.
Sadamek
Profil
Pardon. :) Ta moje nepozornost mě jednou zabije. Velice Děkuji Všem! Ale mám ještě jeden problém u ID pole v databázi mám auto increment, jak mám udělat aby mi to pokračovalo popořadě (v případě když nějaký článek smažu) Pokud mě chápete.
Sadamek
Profil
Mám ještě další problém :D | Odkaz | Mám tam html značky. Teď se to musí nějak upravit, convertovat ?
Alphard
Profil
[#9]
Nesnažte se o to. Auto increment ví, proč to dělá tak, jak to dělá, a dělá to správně :-)

[#10]
Tady by to vzalo (pozor na </textarea> a uvozovky). Ale javascriptu se nelíbí to zalomení řádku.
Sadamek
Profil
Už jsem to po řešil :) Velmi děkuji za pomoc

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: