| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| NevimNeznamPtamSe Profil |
#1 · Zasláno: 20. 8. 2010, 16:38:55
Zdravím Vás, mám toho už na dnešek asi moc, ale nemůžu se dobrat k vyřešení jednoho problému.
fakta: - web má strukturu index.php?page=... - vypisuji z databáze jednotlivé řádky podle roku asi takto $d = mysql_query("SELECT * FROM deska $between ORDER BY vlozeno DESC;", $con);problém: - echo "<br /><br />zobrazit soubory:<select onchange=".'"document.location.href=\'deska?r=\'+this.value">'.'<option value="0">vsechny</option>';
for($i=2007; $i <= date("Y"); $i++)
{
echo '<option value="'. $i .'"';
if($i == $_GET['r']) echo ' selected';
echo '>pro rok '. $i ."</option>";
}
echo "</select>";
kod vypisuje to co potřebuji, ale při přepnutí na "ten" rok se mi parametr "r" nedostane do url ve tvaru index.php?page=deska?r=2010. Když ho tam nastavim natvrdo v url nápsáním přímo, nevypíšou se zase data na stránce :( |
||
| Joker Profil |
#2 · Zasláno: 20. 8. 2010, 17:01:59
NevimNeznamPtamSe:
„ve tvaru index.php?page=deska?r=2010“ Takhle to je špatně. Otazník odděluje jen parametry od adresy, parametry mezi sebou se oddělují ampersandem (&): index.php?page=deska&r=2010 Jinak když se nastavuje document.location.href, tak tam samozřejmě musejí být uvedené všechny parametry, ne jen ten co se mění. |
||
#3 · Zasláno: 20. 8. 2010, 17:15:33 · Upravil/a: NevimNeznamPtamSe
Joker:
- „ve tvaru index.php?page=deska?r=2010“ - máš samozřejmě pravdu. Nechápu jak si toho mphl nevšimnout. Rázem mi zmizelo i nedefinování "r", takže 2 mouchy jednou ranou ;) - „document.location.href, tak tam samozřejmě musejí být uvedené všechny parametry, ne jen ten co se mění“ - moc tyhle selekty nesetkávám, jak si to myslel s document.location.href echo "<br /><br />zobrazit soubory:<select onchange=".'"document.location.href=\'index.php?page=deska&r=\'+this.value">'.'<option value="0">vsechny</option>'; dál to pokračuje oním for |
||
| Joker Profil |
#4 · Zasláno: 20. 8. 2010, 17:34:30
NevimNeznamPtamSe:
A jak to souvisí? Já říkám, že: 1. Otazník se používá jen před prvním parametrem a mezi parametry pak ampersand. 2. Přechod na nějakou adresu odkazem (vč. přes JS a location) musí vyjmenovat všechny patametry, tj. ne jenom ?r=(hodnota), ale ?page=deska&r=(hodnota). |
||
#5 · Zasláno: 20. 8. 2010, 17:50:06 · Upravil/a: NevimNeznamPtamSe
Joker:
2/ jo v poho, to tak mám už od začátku. Díky za rady ... a můžete zavřít téma nebo označit jako splněné. Nevidím to tu Zdar |
||
|
Časová prodleva: 16 let
|
|||
0