Autor Zpráva
piiiiiiiip
Profil
Ahoj chtěl bych se zeptat jak se dají zobrazit přihlášení uživatelé na stránkách.
panther
Profil
piiiiiiiip:
řešilo se to tu několikrát, hledej.
radvis
Profil
Např. při lognuti si das do db online a při loginu se da do online 1 a při lognutí 0.
Taps
Profil
radvis:
je třeba ošetřit např i zavření prohlížeče..
jackm
Profil
Napíšu Ti teorii, dle čeho bysto mohl udělat.
Takže máš tabulku uzivatele, v ní sloupce id,jméno,příjmení,heslo,email atd..
Přidáš si tam ještě sloupec online(jak psal radvis), a u všech uživatelů ho dáš defaultně na 0 což bude offline a když bude 1 bude online.
Pokud se uživatel přihlásí(to musíš řešit přes Cookies(teď nevím jak se to píše přesně), či Session), tak se u daného uživatele nastaví online na 1, aby se to updatovalo, uživateli, který se přihlásil, tak k tomu využiješ ID uživatele.
No a pak když zavřeš prohlížeč, tak už nevím jak to pořešit, dala by se dát podmínka a vymazat cookies či session ale to by se dalo obejít, tím, že by jsi si dal třeba neodhlašovat, a tím by jsi nemazal cookies či session.
Alphard
Profil
jackm:
když zavřeš prohlížeč, tak už nevím jak to pořešit … by se dalo obejít, tím, že by jsi si dal třeba neodhlašovat
Dokonalé řešení :-)

Nespoléhejte se na to, že se uživatelé odhlásí. S výjimkou internetových bankovnictví a podobných věcí to myslím moc časté není (osobní odhad).

V tabulce uživatelů si přidejte sloupec s časem poslední aktivity, který updatujete při každém načení stránky na aktuální čas. A online uživatele vypíšete tak, že omezíte záznamy na posledních např. 10 minut.
Str4wberry
Profil
Měl jsem rozepsáno přibližně to, co poslal Alphard, takže pouze vyjádřím souhlas s jeho navrhovaným řešením. :–)
jackm
Profil
Alphard:
No jo no, tak profík nejsem.
Jinak s tím odhlašováním souhlasím.
piiiiiiiip
Profil
Nemužete mi doporučit nejaky web kde se to dá naučit?
Cäsh
Profil *
jackm: To není o tom jestli jsi profík nebo ne, tohle je o logickém uvažování, což tobě chybí.
panther
Profil
piiiiiiiip:
Nemužete mi doporučit nejaky web kde se to dá naučit?
seriál o PHP na linuxsoftu. Třeba.
kozusnik.jan
Profil *
Chceš vypsat jednoho nebo více uživatelů přihlášených najednou?
Pokud 1, bohatě ti postačí SESSIO, do které uložíš id uživatele a pak ho jen vypíšeš z DB, pokud více, tak je nejlepší použít tu databázi.
Taky jsem se to učil přes seriál na linuxsoftu. Je to tam super. Máš tam spousty návodů a dobrých rad. Rozhodně doporučuji
jenikkozak
Profil
kozusnik.jan:
Pokud myslíš session, tak ty ti udrží informace pouze o tom daném uživateli, tedy tím můžeš zařídit, aby si server pamatoval, že ten daný uživatel je přihlášen. Nepodaří se ti pomocí jich zjistit, kteří ostatní uživatelé jsou přihlášeni. Na to poslouží například právě řešení, které navrhoval Alphard.
kozusnik.jan
Profil *
No však jo, tam jsem to napsal, pokud chce vypsat např. pouze login přihlášeného uživatele na tomto PC, ať použije session. Jinak se mi líbí ten nápad s tou DB
piiiiiiiip
Profil
kozusnik.jan:
V jakým to je seriálu?

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: