Autor Zpráva
kozusnik.jan
Profil *
Ahoj, mám tento kód:
<?php

$vypismenu = mysql_query("SELECT * FROM menu ");
$vypsanomenu = mysql_fetch_array($vypismenu);
echo"<form method='post'>";
echo"<textarea name='upravmenutext'>".$vypsanomenu['text']."</textarea>";
echo"<input type='submit' name='upravmenu' value='Uložit' />";
echo"</form>";
if(isset($_POST['upravmenu'])){
$upravmenutext=mysql_real_escape_string($_POST['upravmenutext']);

$sqluprava = "UPDATE  `menu` SET `text` =  '$upravmenutext'";
$resuprava = mysql_query($sqluprava);

}
?>

Do textarey mi vypíše obsah DB. Když ale chci obsah DB upravit, tak mi to nejde, zkoušel jsem to udělat podle jiného textu, který už mám, ale nějak to pořád nejde
panther
Profil
kozusnik.jan:
máš v tabulce jen jeden záznam (chybí mi tam podmínka, který se má upravit)? Asi ano.

Nevykoná se/vykoná se špatně dotaz, první dvě věci, které musím udělat:
- vypsat si dotaz, je-li v proměnné to, co tam má býti
- vypsat si mysql_error()
tiso
Profil
kozusnik.jan: mne tam chýba ešte pripojenie k databáze, máš ho tam?
janharvalik
Profil *
mám jen otázku proč máš tady mysql_query()
$vypismenu = mysql_query("SELECT * FROM menu ");


a tady ne
$sqluprava = "UPDATE  `menu` SET `text` =  '$upravmenutext'";
?

děkuji za odpověď
panther
Profil
janharvalik:
a tady ne
...protože je o řádek níž. Tady je jen sestavení dotazu.
tiso
Profil
panther: nepýta sa náhodou na to prečo to píše každý raz inak? Riadok 3 vs. riadok 12+13?
panther
Profil
tiso:
nepýta sa náhodou na to prečo to píše každý raz inak?
i to je možné, to mě nenapadlo.

Ať tak či tak, je to jen forma zápisu.
janharvalik
Profil *
aha nevšiml jsem si děkuji
kozusnik.jan
Profil *
Zkusil jsem tam dát to mysql_error, nic mi to nevypsalo. NEvím, kde by mohla výt chyba.
tiso
Profil
kozusnik.jan: v akom prehliadači to skúšaš?
kozusnik.jan
Profil *
google chrome
kozusnik.jan
Profil *
Jsem to trochu upravil:
<?php
$vypsanimenu = "SELECT * FROM menu";
$vypismenu = mysql_query($vypsanimenu);
echo"<form method='post' action=''>";
while($vypsanomenu = mysql_fetch_array($vypismenu)) {
echo"<textarea name='upravmenutext'>".$vypsanomenu['text']."</textarea>";
}
echo"<input type='submit' name='upravmenu' value='Uložit' />";
echo"</form>";
if(isset($_POST['upravmenu'])) {
$upravmenu = mysql_real_escape_string($_POST['upravmenutext']);
$upravamenu = "UPDATE menu SET text = '$upravmenu' WHERE id =1";
$upraveno = mysql_query($upravamenu);
}

?>

Háže mi to, že chybá 1 parametr ve funkci mysql_fetch_array;
kozusnik.jan
Profil *
panther:
V tabulce je jenom 1 záznam
Alphard
Profil
1. Když vypíšete $upravmenu na 11. řádku, je tam správný obsah?
2. Když za mysql_query() na 13. řádku dáte mysql_error(), tak se nic nevypíše?

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0