Autor Zpráva
Leomato
Profil
Dal by sa aby pri vytvorení modulu bol vytvorený adresár v ktorom by boli súbory na modul a napísaný konfig podla zadaného čísla modulu?
Majkl578
Profil
Dalo. mkdir(), file_put_contents().
Leomato
Profil
a musi mat ten priečinok , v ktorom sa bude vytvárať ten priečinok zo súbormy musí mať CHMOD na 777?
denCo
Profil
Leomato:
najlepšie to zistíš tak, že to vyskúšaš
Leomato
Profil
ako sa používa tá funkcia mkdir()?
panther
Profil
Leomato:
mkdir

co konkrétně nechápeš? Jsou tam i příklady.
Leomato
Profil
jo ale napríklad meno zložky
panther
Profil
Leomato:
jméno složky, překvapivě, určené není, můžeš si ji pojmenovat dle své libosti. To si ostatně můžeš zkusit.
Leomato
Profil
takto ?
mkdir('menozlozky', CHMOD);
?
kordy
Profil *
ano přestně tak :) náhodou sem dělal podobné věci...
Leomato
Profil
super už to jede :) dik a da sa aj aby to vytvaralo nie v zložke z chmodom 777 ale rovno na stranke by o vytvorilo zložku z názvom modulu?
kordy
Profil *
panther myslel sem si že mě nemáš rád a odpovídáš nejasně jen mě ale vidím, že všem... :)
myslím, že tvá odpověď by měla obsahovat přestný popis toho co si myslíš, přestože to bereš jako samozdřejmost ne všichni to tak vidí... a neber to jako něco proti tobě, chci ti jen říct, že to co je samozdřejmé pro tebe nemusí být samozdřejmé pro úplného začátečníka.
panther
Profil
Leomato:
ale rovno na stranke
na jaké stránce? Na webu můžeš složky ze serveru vypisovat scriptem, fyzicky jinde než na serveru vytvořit nejde.

kordy:
a odpovídáš nejasně
neodpovídám nejasně, jen ti (ani jiným) nechci dát řešení zadarmo stylem copy-paste. Chci, abyste taky trochu zapojili vlastní hlavu, řešení si vyzkoušeli. Ač se to nezdá a je to pro tebe práce navíc (ano, kopírování je nejjednodušší), nejvíce se tím naučíš.

Když jsme u toho, co zde bylo nejasného?
v [#6] jsem dal odkaz na manuál, kde jsou i příklady, další volitelné argumenty funkce atp. Teď to třeba nepoužije, ale pokud si stránku prolétne očima, bude vědět, že jsou i jiné argumenty než název složky.
v [#8] jsem dokonce řekl celou pravdu, název není nijak omezován. Lze snadno vyzkoušet, netřeba mrhat časem ostatních.

myslel sem si že mě nemáš rád
nemám tě rád ani nerad, neznám tě :-) Jsi pro mě jedním z mnoha, ke všemu neregistrovaný (všechny neregistrované si jistě nepamatuju, rozeznávám jen příspěvky stálých členů, kteří se zde objevují dnes a denně).
Leomato
Profil
takto mam administráciu v zlozke /adm a je tam subor z url /adm/?i=modul hej capes :) a teraz chcem aby pridaním modulu sa to nezapísalo nielen do DB ale aj aby sa v zlozke / vytvoril súbor z menom zadaného modulu napr. Modul o Psech... a pak by sa na webe zadal /modulopsech chapes to ? :)
kordy
Profil *
panther:
Na webu můžeš složky ze serveru vypisovat scriptem
třeba tímhle scriptem
'; echo $dir2handle[$i]."

"; for($j=0;$j<(count($polozka));$j++) { if($polozka[$j]['pozi']==$dir2handle[$i]&&$polozka[$j]['type']=="dir") { echo ''; echo $polozka[$j]['name']." (dir)
"; } } for($j=0;$j<(count($polozka));$j++) { if($polozka[$j]['pozi']==$dir2handle[$i]&&$polozka[$j]['type']=="file") { echo ''; echo $polozka[$j]['name']." ("; echo $polozka[$j]['size']." B, "; echo $polozka[$j]['time'].")
"; } } echo "
"; } ?> 


snad sem skopíroval správnej



neodpovídám nejasně, jen ti (ani jiným) nechci dát řešení zadarmo stylem copy-paste. Chci, abyste taky trochu zapojili vlastní hlavu, řešení si vyzkoušeli. Ač se to nezdá a je to pro tebe práce navíc (ano, kopírování je nejjednodušší), nejvíce se tím naučíš.


je to sice pravda, ale ne vždy je každému jastné co jsi tím myslel, obzvlášť když nemáš páru o tom na co si se zeptal a chtěl jsi to ujastnit. Výsledným efektem je pak zmatek větší než před zeptáním. Pokud ovšem nepatříš mezi pár šťastlivců co mají základy, jenže jpw je určen pro VŠECHNY (aspoň myslím :))
Leomato
Profil
Ehm nejsem zadnej debyl so si roby web cez webgarden a pise si <font color="red">Juhúúú ono je to červení :D</font> já sem se normálne zeptal. Když se človek neptá nic se nedoví...
kordy
Profil *
dobře, jen sem myslel, že sme na tom stejně :)
Asi ne. Budeš lepsí :)
Leomato
Profil
"; for($j=0;$j<(count($polozka));$j++) { if($polozka[$j]['pozi']==$dir2handle[$i]&&$polozka[$j]['type']=="dir") { echo ''; echo $polozka[$j]['name']." (dir)
"; } } for($j=0;$j<(count($polozka));$j++) { if($polozka[$j]['pozi']==$dir2handle[$i]&&$polozka[$j]['type']=="file") { echo ''; echo $polozka[$j]['name']." ("; echo $polozka[$j]['size']." B, "; echo $polozka[$j]['time'].")
"; } } echo "
"; } ?> 
ehm tohle je mimo mísu já sem se ptal jestli se dá vytvoriť tá zložka inde ako tam kde je umiestnení súbor z jeho vytvorením..
kordy
Profil *
myslíš takhle?


<form action="<?php echo $_SERVER['REQUEST_URI']; ?>" method="post">
<textarea name="blabla" cols="50" rows="10">obsah webu</textarea>
<input type="text" name="soubor" value="název souboru" id="soubor">
<input type="submit" name="odeslat" value="odesli">
</form>



<?php
mkdir('jinaslozka/slozka/menozlozky', CHMOD);
if($_POST['odeslat']) { // pokud byl stisknut enter nebo bylo kliknuto na tlačítko
$soubor = "podslozka/slozka/$soubor.txt"; // název souboru
$ot = fopen($soubor, "w"); // otevření souboru
$w = fwrite($ot, $_POST['blabla']); // zapsání obsahu
fclose($ot); // zavření souboru
if($w) echo("Obsah byl úspěšně zapsán,"); else echo("Někde se stala chyba!"); // vypsání výsledku
}
?>




ano jde to
Leomato
Profil
Musim to znovu napsat ..... a šlo by to aj v zložke ...
mkdir('/', CHMOD);
?
kordy
Profil *
nerouzumim tomu co myslíš formuluj to lépe třeba s názorným příkladem...
panther
Profil
Leomato:
já sem se ptal jestli se dá vytvoriť tá zložka inde ako tam kde je umiestnení súbor z jeho vytvorením..
ano, dá (ostatně, dá se vyzkoušet, že?).

Všimni si, že ten první (a jediný povinný) argument obsahuje ne název složky, ale cestu k ní (example #1 na několikrát odkázané stránce o tom též svědčí - je na něm něco k nepochopení?). Zase je to jen o studiu odkázaných materiálů, že - je nějaký problém tady?
Leomato
Profil
http://img831.imageshack.us/img831/4323/screenhunter01sep022021p.gif

tam vytvoriť zložku zo zložky administracia
Tydýt
Profil *
Nadrazene zlozky znas?
mkdir("../".$_GET["i"]);
Leomato
Profil
jo ale ako nastavim zložke "/" CHMOD na 777 ?
panther
Profil
Leomato:
používáš TotalCommander, takže nejjednodušeji nastavíš CHMOD v Soubory -> Změna atributů
Leomato
Profil
OMG to vim ale ako to mam nastaviť zložke / ?
panther
Profil
http://php.net/manual/en/function.chmod.php

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: