Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
curo Profil |
#1 · Zasláno: 24. 11. 2004, 01:39:39
Používam remote include napr: include "http://www.example.com/xx.php?a=1"
Máte niekto skúsenosti ako to je s cookies v týchto "vzdialených" skriptoch? |
||
Yuhů Profil |
#2 · Zasláno: 24. 11. 2004, 06:59:55
to záleží na tom, jakým způsobem si tvůj server o dokument na example.com řekne. Myslím, že to normálně dělá GETem. Pokud chceš, aby vzdálený server vyhodnocoval cookie, tak to cookie musíš dát v požadavku. Ale nevím, jak.
|
||
llook Profil |
#3 · Zasláno: 25. 11. 2004, 02:21:49 · Upravil/a: llook
Když includuješ vzdálený soubor přes HTTP, tak je to opravdu tak, jak předpokládá Yuhů. Stejně jako když otevíráš přes HTTP funkcí fopen. Pošle se HTTP/1.0 požadavek GET a includuje se odpověď.
Řešit to lze mnoha způsoby, podle situace. Pokud bych chtěl načíst vzdálený soubor a předat mu předtím moje vlastní cookies, tak bych to udělal zhruba takhle: <?php
Z té odpovědi by bylo asi většinou ještě nutné odstranit hlavičky, k tomu je dobré vědět, že hlavička končí sekvencí "\r\n\r\n". |
||
curo Profil |
#4 · Zasláno: 25. 11. 2004, 13:22:37
Díky,
a ešte jedna otázočka: Dovolí prehliadač uložiť cookie, ktoré nastaví ten vzdialený skript (s domain volajúceho skriptu)? |
||
Wan-To Profil * |
#5 · Zasláno: 25. 11. 2004, 16:14:25
Myslím, že by měl.
|
||
Lemur Profil * |
#6 · Zasláno: 25. 11. 2004, 16:31:51
Jak který, IE asi ano, u Mozily/Firefoxu jde nastavit, jestli se mohou nastavovat cookies cizích serverů. Já osobně to mám vypnuté.
|
||
llook Profil |
#7 · Zasláno: 26. 11. 2004, 17:15:32
Ale ne, na prohlížeči opravdu nezáleží. Prohlížečem je pro nás v tomto případě ten skript, který soubor stahuje a zobrazuje. Takže ne.
Ale ten skript může ta cookies zjistit z odpovědi a sám odeslat. Nějak takhle by se upravil ten konec (možná v tom mám chyby):
|
||
Časová prodleva: 16 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0