Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
QGAnna Profil |
Dobrý den, mám kód a píše to chybu: Parse error: syntax error, unexpected T_STRING, expecting ',' or ';' in /3w/wz.cz/z/zonoka/index.php on line 15
Kód je takový: <? if($str) {echo '<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"> <html> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250"> <link rel="stylesheet" href="styl.css"> <title>Zonoka</title> </head> <body> <table> <td><div class="menu"><a href="index.php?str=domy">Prohlídnout si domy</a><br> <a href="index.php?str=postava">Postavička</a><br> <a href="index.php?str=editor">Editor domu</a></div></td>'; include ("$str.php"); echo '<td></td> </table> </body> </html>'}; if($str) {echo '<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"> <html> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250"> <title>Zonoka - Online hotely, restaurace a obchody a to zcela zdarma!</title> </head> <body> <table> <td><div class="menu"><a href="index.php?str=reg">Registrovat</a><br> <a href="index.php?str=prh">Přihlásit</a><br></div></td>'; include ("$str.php"); echo '<td></td> </body> </html>'}; ?> Nevíte v čem je chyba? Děkuji. Moderátor Joker: Doplnil jsem titulek, původní titulek: „T_String chyba“
|
||
Joker Profil |
#2 · Zasláno: 6. 9. 2010, 10:16:35 · Upravil/a: Joker
QGAnna:
Uff, to je tedy dost nepřehledný způsob psaní kódu. Jedna chyba kteoru tam vidím, za ukončením bloku (složenou závorkou) středník být nemusí, zato musí být na konci příkazu. Tj. středníky mají být před koncovou složenou závorkou. edit: I když tady by možná nemusely být vůbec. Jak říkám, ten kód je pro mě dost nepřehledný. |
||
QGAnna Profil |
#3 · Zasláno: 6. 9. 2010, 10:16:49
Joker:
Děkuji. |
||
panther Profil |
#4 · Zasláno: 6. 9. 2010, 10:17:01
QGAnna:
středník se píše hned za echem, ne za složenou závorkou, která ho obaluje. |
||
Joker Profil |
#5 · Zasláno: 6. 9. 2010, 10:24:27 · Upravil/a: Joker
QGAnna:
Jinak ještě tipy pro lepší čitelnost kódu: • Každý příkaz psát na další řádek • Odsazovat bloky Příklad formátování kódu: $podminka = foo(); if($podminka) { $bar = baz(); echo("Ahoj!"); } |
||
Alphard Profil |
#6 · Zasláno: 6. 9. 2010, 10:27:25
[#5] Joker
Hmm, používání echo() se mi nezdá zrovna obvyklé, nebo snad doporučované. Já byl radil spíše konvenci: $podminka = foo(); if($podminka) { $bar = baz(); echo "Ahoj!"; } |
||
QGAnna Profil |
#7 · Zasláno: 6. 9. 2010, 13:36:38
Nefunguje to i když opravím středníky.
|
||
QGAnna Profil |
#8 · Zasláno: 6. 9. 2010, 13:39:21
Ale už je to jedno, dělala jsem to včera v noci a tak jsem tam měla úplnou chybu, takže tam ta podmínka ani být nemusí.
|
||
Časová prodleva: 15 let
|
0