Autor Zpráva
marcelka632
Profil *
Ahoj, vespolek, pouzivam na locale EasyPHP 5.3.1.0 a mam problem ze mi nefunguje include. Ve strance index.php mam kod
<? include("prislovi.php"); ?>
v souboru prislovi.php je
<?
$random_content="prislovi.txt"; 
$random_content=file("$random_content");
$display=rand(0, sizeof($random_content)-1);
echo $random_content[$display];

?>
a v souboru prislovi.txt je seznam prislovi, jedno na kazdem radku
prislovi1
prislovi2
prislovi3
.
.
.
atd.
problem je ze se pri nacteni index.php na misto include nic nevlozi, ani chybova hlaska, nic. Pritom kdyz to nahraju na web tak to normalne funguje. Problem to dela akorat na lokale. Nevite nekdo cim by to mohlo byt? Jsem z toho uz cela zoufala.
Darker
Profil
Někde bude chyba, nicméně můžeš skusit
echo file_get_contents("soubor");

Tvůj kód ale nechápu...
Alphard
Profil
A jiné PHP kódy vám fungují? PHP 5.3 má jako výchozí volbu vypnuté short open tags. Zkuste použít <?php místo <?.
marcelka632
Profil *
Alphard:
Pomohlo to, diky mnohokrat

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: