Autor Zpráva
perwin
Profil
Dobrý den,
prosím poraďte mi s připojením k databázi. Připojení k databázi mám nastaveno v souboru inc/db.php:
<?php 
 $spojeni = mysql_connect("localhost","jmeno","heslo" ) or die ('Spatne zadane udaje (asi heslo, server nebo jmeno.) v inc/db.php');
    mysql_select_db("tutorial", $spojeni) or die ('Spatne zadana databaze v inc/db.php');
    mysql_query("SET NAMES utf8");
?>

Prosím jak to mám vyplnit? Doufám že je to takto:
localhost = mysql server s databází
jmeno = přihlašovací jméno k databázi
heslo = heslo k databízi
tutorial = název databáze - pojmenoval jsem si ji registrace

Dejme tomu, že toto mám takto vyplněno správně, ale mám celou dobu problémy s MySQL na PHPMyAdmin - vůbec to nechápu:
1.) Jestliže mám databázi, vytvořím si tabulku:

- Dobrá, tabulku jsem si pojmenoval např. uzivatele
- Problém: Nevím kolik si mám vyrobit sloupců...

2.) Mám-li tabulku, vytvořím si ty sloupce:

- Další problémy:
- Jak se má sloupec jmenovat?
- A jaké nastavení tam má být?



Děkuji za radu.
panther
Profil
perwin:
Prosím jak to mám vyplnit? Doufám že je to takto:
ano, přesně tak. Jak jinak taky, že?

- Problém: Nevím kolik si mám vyrobit sloupců...
tolik, kolik jich budeš potřebovat. My to už tuplem nevíme.

- Jak se má sloupec jmenovat?
ideálně podle toho, co v nich očekáváš za hodnoty. Aby to mělo nějakou logiku. V případě uživatelů tedy asi id, jméno, příjmení, adresa, telefon, ...

- A jaké nastavení tam má být?
takové, jaké potřebuješ :-)
Typ sloupce - http://dev.mysql.com/doc/refman/5.1/en/data-types.html
Zbytek je asi jasný.

Auto_incerement znamená, že se bude automaticky zvětšovat o jedničku, typicky pro ID, které má být unikátní.
perwin
Profil
Počet sloupců má být např. když v registraci udávám jméno, heslo, e-mail, - Mám teda vyrobit 3 sloupce s názvy jméno, heslo, e-mail? Nebo jsem to pochopil špatně? A jak mam udělat aby se do té tabulky do těch sloupců něco ukládalo?
Dík
panther
Profil
perwin:
Mám teda vyrobit 3 sloupce s názvy jméno, heslo, e-mail?
ano, pokud chceš 3 sloupce, vytvoř (překvapivě) 3 sloupce.

A jak mam udělat aby se do té tabulky do těch sloupců něco ukládalo?
naučit se pracovat s MySQL, seriál třeba na Linuxsoftu. Nebo nahoře v PHPMA bude v menu odkaz „Vložit“, pokud chceš vložit záznam ručně. Pokud se ale mají ukládat data např. z formuláře na stránce, budeš se muset učit a učit.
perwin
Profil
Jak překvapivě 3 sloupce? To jich má být více?
panther
Profil
perwin:
To jich má být více?
ne, když potřebuješ tři, proč bys jich tvořil více? Obyčejný selský rozum, nic víc.

Chci si koupit ke svačině tři housky. Kolik si jich dám do košíku? Tři, nebo jsem to pochopil špatně? (lehce přeformulovaný úryvek z [#3]).

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: