Autor Zpráva
bubu6
Profil *
Ahoj, chci se zeptat, mám problém s tim, že nevím jak udělat, aby se mi v adrese měnil jen zařátek výpisu při odkazech, který nejsou napsaný ručně,ale generujou se z adresy. Napsal jsem to asi úplně nesmyslně, tak hodim příklad

neboli mam třeba adresu index.php?hledat&stranka=1

a chci docílit toho, abych index.php?hledat&stranka=$promena nemusel celý napsat, ale aby si to vzala nějaka funkce sama, ale když jsem to zkoušel třeba přes $_SERVER["REQUEST_URI"].'&stranka='.$i;, tak je tam ten problém, že pak je se z toho stane postupně index.php?hledat&stranka=1&stranka=2&stranka=3&stranka=4 atd a to se mi moc nelíbí
Alphard
bubu6:
Bude nutné požadovou proměnnou upravit/doplnit a znovu poskládat.
Něco ve stylu
$_GET['stranka'] = 123; // nebo zkopírujte a upravujte kopii, osobně nerad vidím přepisování globálních proměnných
implode();
bubu6
Profil *
Teď moc nevim, na co jsi odpovídal. Možná jsme se úplně nepochopili.

Jde mi o to, že chci mít stránkování, pod každým, třeba 20ti položkovým, výpisem jsou ty čísla s odkazy na další stránky s dalšíma 20ti položkami a jde mi o to, abych nemusel ten odkaz tvořit <a href="/index.php?hledat&orderby=1&stranka='promena s cislem stranky'>číslo stránky</a>, ale abych to mohl udělat nejak dynamicky, protože se třeba bude měnit to orderby na něco jinýho a pak by ten staticky napsanej odkaz správne nefungoval nebo tam bude hledaný slovo a tak.

když ten odkaz dělám pomocí $_SERVER["REQUEST_URI"], tak se pak ale pokaždý uloží i to &stranka=1, kliknu na druhou stránku a v adrese mám &stranta=1&stranka=2, kliknu na třetí a zase se tam přídá další a je to &stranta=1&stranka=2&stranka=3
Alphard
bubu6:
Myslím, že jsem vás pochopil.
Nepsal jsem kompletní kód, spíš jsem chtěl naznačit, jak odkazy generovat dynamicky.

$link = '/index.php';
// sestavíte si, co má být v adrese, jak to uděláte, záleží na konkrétním případě
$urlArray = array(
  'orderby' => 1,
  'page'    => 5;
);
$urlParts = array();
foreach ($urlArray as $k => $v)
{
  $urlParts[] = urlencode($v);
}
$link .= '?'.implode('&amp;', $urlParts);
bubu6
Profil *
Aha, jasný, už to chápu, díky moc za ochotu.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0