Autor Zpráva
Peta8
Profil
Dobrý den,

rád bych se zeptal, jak moc složité je vyrobit skript, který by na stránce (třeba po týdnu) střídal část obsahu (jeden div na stránce).

Jeden týden by tam byl
<div>
obsah 1
</div> 


další týden
<div>
obsah 2
</div> 


další
<div>
obsah 3
</div> 


atd. Točilo by se tam třeba 50 divů.

PHP moc nerozumím a tak se ptám, jestli je to těžké. Pokud by to tak složité nebylo, pátral bych a zkusil bych něco sesmolit sám. Děkuji.
Medvídek
Profil
Peta8:
Je to celkem triviální, pár podmínek a práce s časem :)

Předpokládám, že chceš mít každej týden jiný text (asi nebude v DB), tak by to šlo třeba přes switch:

<?php 
   switch(StrFTime("%W", Time())){ //%W vrací číslo týdne, dneska je číslo týdne 37
   case 37: { echo 'Nějaký text, klidně i delší, než 50 znaků i s <strong>html</strong> kódem'; break;} 
   default: { echo 'Nějaký text, kdyby se neprovedlo nic předchozího'; break;}
   }
?>
Peta8
Profil
Díky moc, ale potřeboval bych tam hodit trochu složitější div; obrázky nejsou v databázi. Předpokládám, že to do echa hodit nemůžu. :-)

<div class="nastenka">
  <a href="fotky/houby/muchomurka-cervena2.jpg"><img src="fotky/titulka/muchomurka-cervena2.jpg" alt="muchomůrka červená" width="180" height="135" /></a>
  <h3>muchomůrka červená <span>(<i>Amanita muscaria</i>)</span></h3>
  <p>čeleď: muchomůrkovité (<i>Amanitaceae</i>)</p>
  <p class="info">1,23&nbsp;MB 
  <span class="ecko"><a href="obsah/druhy/houby/muchomurka-cervena.php" title="Více fotografií tohoto druhu">e <span> </span></a> </span>
  <span id="icko"><a href="http://www.nabla.cz/obsah/biologie/houby/muchomurka-cervena.php" title="Klepnutím přejdete na stránku o daném druhu">i <span class="icko"> </span></a> </span> </p>
  <p class="stahnout"><a href="fotky/houby/muchomurka-cervena2.jpg">Stáhnout</a></p>
  <div class="cleaner">&nbsp;</div>
</div>
Enyeus
Profil
zkus tohle :
echo <<<END
<div class="nastenka">
  <a href="fotky/houby/muchomurka-cervena2.jpg"><img src="fotky/titulka/muchomurka-cervena2.jpg" alt="muchomůrka červená" width="180" height="135" /></a>
  <h3>muchomůrka červená <span>(<i>Amanita muscaria</i>)</span></h3>
  <p>čeleď: muchomůrkovité (<i>Amanitaceae</i>)</p>
  <p class="info">1,23&nbsp;MB 
  <span class="ecko"><a href="obsah/druhy/houby/muchomurka-cervena.php" title="Více fotografií tohoto druhu">e <span> </span></a> </span>
  <span id="icko"><a href="http://www.nabla.cz/obsah/biologie/houby/muchomurka-cervena.php" title="Klepnutím přejdete na stránku o daném druhu">i <span class="icko"> </span></a> </span> </p>
  <p class="stahnout"><a href="fotky/houby/muchomurka-cervena2.jpg">Stáhnout</a></p>
  <div class="cleaner">&nbsp;</div>
</div>
END;
Medvídek
Profil
Peta8:
Předpokládáš špatně :) Klidně to tam dej celý. (Akorát bys musel escapovat ' uvozovky, ale ty tam u tebe nevidim).
Peta8
Profil
Medvídek:
V tom skriptu tedy musím mít 52 (týdnů v roce) těchto řádků očíslovaných od 1 do 52; v každém jednotlivém echu pak bude div, který chci v daném týnu mít?
case 37: { echo 'Nějaký text, klidně i delší, než 50 znaků i s <strong>html</strong> kódem'; break;} 
Medvídek
Profil
Peta8:
Tak tak, ale jestli chceš střídat třeba jen dva divy, každý týden jiný, šlo by to udělat i jednodušeji.
Peta8
Profil
Medvídek:
Těch divů bude právě 52 :-) a takto mi to stačí, zdá se to totiž logický i mně.
Každopádně moc děkuju.
Alphard
Profil
Peta8:
V tom skriptu tedy musím mít 52
Ne, script lze snadno upravit např. pro 27 položel.
generator() % 27

[#4]
Nepřehledné. Radši bych to dal do samostatných souborů.
Peta8
Profil
Alphard:
Díky, ale já jsem to špatně napsal. Já tam chci těch položek skutečně mít 52 - tudíž musím. :-)
Medvídek
Profil
Peta8:
Proto, jak psal Alphard, bude lepší mít 52. souborů s pokaždý jiným divem a includovat je, kvůli přehlednosti.
kosata6
Profil
Medvídek:
Tak tak, ale jestli chceš střídat třeba jen dva divy, každý týden jiný, šlo by to udělat i jednodušeji.
Jak se dá udělat aby se střídaly jen dva divy?
prosim
Bertram
Profil
kosata6:
Je sudý týden?
if(date('W') % 2 !=0)

Edit: až teď vidím,že se to tu řeší ve víc vláknech, tak to asi už víš.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: