Autor Zpráva
Pavel V.
Profil *
Ahoj,bojuju s tím, jak přidat odkaz na jednotlivé řádky výpisu z MySQL. Stačí, aby to odkazovalo pouze na stránku novinky.php.
Mohu požádat zkušenejší kolegy o radu :-) ? Jsem v MySQL začátečník
Díky moc, Pavel


<div style="padding-right:15px">
<?php
$db="agr";
$link = mysql_connect('localhost', 'root', 'root');
if (! $link) die(mysql_error());
mysql_select_db($db , $link) or die("Nelze otevrit databazi $db: ".mysql_error());
$result = mysql_query("SELECT * FROM novinky"); 
while($row = mysql_fetch_assoc($result))
{
//echo "".$row['obrazek']."";
;
print "<h3>".$row['nadpis']."&nbsp;</h3>".date('j M Y', strtotime($row['datum']))."&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;".$row['popis']."<br>";
}
?>
</div>
panther
Profil
Pavel V.:
chceš-li provést výpis na stránce novinky.php, vlož select z DB do tohoto souboru.

Nebo je problém jinde? Kde? Jaký?
Pavel V.
Profil *
panther:
Mám úvodní stránku, kde se mě v DIVu zobrazují novinky z databáze MySQL. A potřebuji, aby nadpisy <h3> m2li odkay na page novinky.php . Snad jsem to napsal srozumitelne :-)
panther
Profil
Pavel V.:
tak tam ten odkaz vlož. Jestli má směřovat na novinky, tak <h3><a href="novinky.php">$row['nadpis']</a></h3>, jestli na konkrétní novinku, tak třeba na novinky.php?id=$row['id'], jestli tedy vedeš sloupec pojmenovaný ID.
Pavel V.
Profil *
panther:
tak jsem to zkusil a zobrazuje se mě na webu chybka: Parse error: parse error, unexpected T_STRING in C:\www\agro_v3\novinky_prave.php on line 12
KOD:
print "<h3><a href="novinky.php">".$row['nadpis']."</h3></a>".date('j M Y', strtotime($row['datum']))."&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;".$row['popis']."<br>";
panther
Profil
Pavel V.:
ano, máš tam syntaktickou chybu (chybné, neescapované uvozovky). Na to snad nemusíš psát na fórum, ne? Opravit si syntaktické chyby bys zvládnout měl.
Alphard
Profil
[#5] Pavel V.
Souhlasím s [#6] panther
Přemýšlíme (bavili jsme se o tom s Majklem), že tyto triviální chyby nebudeme na fóru vůbec řešit.
1. Zvýraznil jsem vám syntaxi v [#5]
2. Uvozovky
Tohle by mělo stačit.

Tímto bych rád požádal ostatní, aby na podobné dotazy nedávali okamžité konkrétní rady. Buď odkaz na článek, nebo vyčkat alespoň 10 minut. Nechceme, aby položení dotazu bylo tak jednoduché a rychlé řešení.
Pavel V.
Profil *
Omluvám se pánové, jsem začátečník. Moc si vážím Vaší pomoci!
Pavel V.
Profil *
už to mám :-) , díky vám!
panther
Profil
Alphard:
Přemýšlíme (bavili jsme se o tom s Majklem), že tyto triviální chyby nebudeme na fóru vůbec řešit.
je pravda, že poslední dobou tu je podobných věcí více než moc. Jak jim zabránit? Ignorovat? Přesouvat k ledu? Mazat?
Alphard
Profil
panther:
Ignorovat? Přesouvat k ledu? Mazat?
Nerad bych se dostal k druhému a třetímu řešení, pokud nebude někdo opakovaně pokládat otázky na základy bez snahy něco se naučit. Tohle fórum je určeno mj. začátečníkům, nemůžu jejich příspěvky mazat kvůli tomu, že by to určitá skupina zkušených uvítala.
V [#7] navrhuji částečnou ignoraci. 10 minut je poměrně mírné, ale pokud se dohodnem, že na syntaktické chyby neodpovídáme hodinu, už by to mohlo mít význam.
Lamicz
Profil
Alphard:
Já osobně větší problém spatřuju v nutnosti se vyjádřit k problému i když tomu sám nerozumí nebo rozumí nedostatečně. Začátečnickými problémy se zabývat nechce nikdo, protože je to pro pokročilejší programátory otravné, tahle skupina je ovšem (hlavně u php) velmi početná. Tady je relativně málo pravidelných reagujících, kteří opravdu dokáží poradit. Ti se logicky phpkem zabývají do hloubky a jak jim rostou vědomosti, nechtějí se již vracet k začátkům, protože to mají za sebou, a ví, že je to stejně "dočasné" řešení. Drtivá většina dotazujících si navykla sem hodit nový thread a kašlat na to, on už se někdo najde, kdo to vyřeší. Přitom jak oni sami časem postoupí "o level výš", tak už nemají zájem sem chodit a radit někomu jinému (až na pár vyjímek), takže je tu stále ta malá skupina "oldschooleru". Je to imho taky trochu odraz doby, vše je o penezích a radit někomu jen tak nikdo nechce.
Alphard
Profil
Lamicz:
To já ale nemůžu změnit.

Částně to vyřeší kompletnější FAQ, např. u častějších problémů jako vytvoření stránek index.php?page=o-nas lze občas vymyslet docela šilenosti.
panther
Profil
Lamicz:
to, co jsi napsal, je sice pravda, ale není to to podstatné, o čem byla řeč.

Jde o to, že tu jsou dotazy se syntaktickými chybami. Projít si řádek, který je v erroru vypsaný, zvládne každý. A najít chybu v těch pár znacích také kdekdo.
Navíc, když si zadáš znění chybové hlášky do googlu, diskusí, kde se to samé řešilo, vyjedou tisíce. Chybové hlášky se nemění, jsou pořád stejné. Celé je to jen o lenosti uživatelů.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0