Autor Zpráva
kordy
Profil
Dobrý den,
Chtěl bych se zeptat jestli někdo nezná způsob jak udělat galerii moje požadavky:

-rychlost
-pouze 1 php soubor
-neřeším vzhled (to si udělám svoje)
-možnost posouvání (dál, zpět)
-náhledy
-nelíbí se mi když se otevírá v novém okně
-načítání automaticky z jedné složky

Existuje vůbec něco takového? Hledal sem, vyhodilo mi to spoustu věcí, ale nic neodpovítalo mojí představě...
Předem dík za pomoc
kordy
Profil
Nic takového neexistuje?
Mám slevit ze svých požadavků nebo hledat něco ve flashi?
kordy
Profil
tak jinak našel jsem si tohle:
www.jaknaweb.com/ukazuj.php?f=1&i=102175&t=102170

má to "drobnou závadu" nezobrazují se mi obrázky. Zvláštní, protože někteří uživatelé tam píší, že jim to funguje...
Pomohli by ste mi to prosím řešit? dík
Petr_D
Profil *
Řešil jsem něco podobného, třeba ti to pomůže:
Odkaz
kordy
Profil
ježiš já sem ***** :) on fungoval i tamten :), jen nebral diakritiku... :)

každopádně díky moc... tvůj je lepší jestli ti to nevadí budu ho používat...
Petr_D
Profil *
Není můj, našel jsem to na nějaké diskusi.
Medvídek
Profil
kordy:
Já teď řešil primitivní galerii ze složek a vypadá to takhle:

<?php
 if(isset($_GET["galerie"])){
     $galerie=$_GET["galerie"];
     $koncovky = array('jpg', 'jpeg', 'png', 'gif');      
     $fotky=opendir("./reference/".$galerie);
     if(!$fotky) {echo "chyba otevření galerie";}
     echo "<h1>".autoUTF($galerie)."</h1>";
     while (($soubor = readdir($fotky))!==false){       
        if(in_array(strtolower(pathinfo($soubor, PATHINFO_EXTENSION)), $koncovky)){
        echo "<div class=\"fotka\"><a rel=\"jatop[".autoUTF($galerie)."]\" href=\"../nahled.php?vyska=600&url=./reference/".rawurlencode($galerie)."/".rawurlencode($soubor)."\" title=\"".autoUTF($galerie)."\"><img src=\"../nahled.php?sirka=140&url=./reference/".rawurlencode($galerie)."/".rawurlencode($soubor)."\"></a></div>\n\n";
        }
     }
     closedir($fotky);
     echo "<br class='cistic' /><strong>Další galerie:</strong><br class='cistic' />";
 }
 $akce=opendir("./reference/");
 if(!$akce) {echo "chyba otevření galerie";}
 while (($slozka = readdir($akce))!==false){
    if($slozka!="." AND $slozka!=".." AND $slozka!=$galerie){
    echo "<div class='al'>";
    echo "<h2><a href='?galerie=".rawurlencode($slozka)."' title='Zobrazit galerii: ".autoUTF($slozka)."'>".autoUTF($slozka)."</a></h2>".nahled("./reference/".$slozka)."";
    pocet("./reference/".$slozka);
    
    echo '<br class="cistic" />';
    echo "</div>";
   }
 }
 closedir($akce);
//class=\"pirobox_gall\"  
 ?>


Funkce jaku AutoUTF atd mam includované, procházení se děje pomocí lightboxu.

//FCE:

function autoUTF($s){
      // detect UTF-8
      if (preg_match('#[\x80-\x{1FF}\x{2000}-\x{3FFF}]#u', $s))
          return $s;
  
      // detect WINDOWS-1250
      if (preg_match('#[\x7F-\x9F\xBC]#', $s))
          return iconv('WINDOWS-1250', 'UTF-8', $s);
  
      // assume ISO-8859-2
      return iconv('ISO-8859-2', 'UTF-8', $s);
}
function pocet($addr){
$adresar = opendir($addr);
$num=0;while ($soubor = readdir($adresar)){$num++;}
$num = $num-2;
echo '<small class="levo">[počet fotek: '.$num.']</small>';
}

function nahled($addr){
$adresar = opendir($addr);
while ($soubor = ReadDir($adresar)){ 
  if ($soubor != "." && soubor != ".."){$pole=$soubor;}
}
$kam=str_ireplace("./reference/", "", $addr); 
echo "<div class='nahled_ref'><a href='?galerie=".rawurlencode($kam)."' title='Zobrazit galerii: ".autoUTF($kam)."'><img src='../nahled.php?sirka=150&url=".rawurlencode($addr)."/".rawurlencode($pole)."' alt='náhled'></a></div>";
}
kordy
Profil
Medvídek:
díky za ochotu, ale teď se mi podařilo rozběhat ten petrův nechci to pokazit :)

jen mi přijdou ty fotky v náhledu trošku deformované nedá se s tím něco dělat?
jo ještě drobnost jak udělat aby se fotky "posunout" (takový to dál, zpět)?
Medvídek
Profil
kordy:
Jestli myslíš u toho řešení od Petr_d, tak místo imagecopyresized použij imagecopyresampled.

jo ještě drobnost jak udělat aby se fotky "posunout" (takový to dál, zpět)?
Asi nejlépe přes lightbox.
kordy
Profil
Medvídek:
Asi nejlépe přes lightbox.

dík, ale nejsem zas až takovej odborník objasnil bys mi trošku co tím myslíš?
Medvídek
Profil
kordy:
http://www.huddletogether.com/projects/lightbox2/#example

Klikni na obrázek v příkladu Image Set. Stáhneš, nahraješ a nalinkuješ soubory tak, jak to tam mají ukázané a odkazům přiřadíš rel="lightbox[roadtrip]".
kordy
Profil
SUPER díky moc ste mi pomohli oba!!!!
kordy
Profil
jo dotaz jak to udělat když ty složky nejsou ve stejné složce jako obrázky?
teda zkoušel jsem tu cestu měnit, ale zatim mi to funguje jen když je to ve stejný složce...
i tak mi to pomohlo...
Medvídek
Profil
kordy:
Zkus absolutní cestu k těm souborům.
kordy
Profil
taky mě to napadlo výsledek stejnej :(
ale je to zásadní kdyby se totiž do každé galerie musely ty složky kopírovat, a uživatel mohl mít 10 galerii bylo by to zlý...
Medvídek
Profil
kordy:
Nemáš živou ukázku? Určitě bude chyba jen v cestě.
kordy
Profil
zkopíroval sem kód :


<link rel="stylesheet" href="css/lightbox.css" type="text/css" media="screen" />
    
    <script src="js/prototype.js" type="text/javascript"></script>
    <script src="js/scriptaculous.js?load=effects,builder" type="text/javascript"></script>
    <script src="js/lightbox.js" type="text/javascript"></script>
    <style type="text/css">
    </style>

složky jsou tady www.inzerujreality.net/css nebo co si dosadíš šecky sou tam :)
galerie je www.inzerujrealiy.net/inzeraty/gal/index.php
jak by měl vypadat ten zkopírovaný kód?
dík
kordy
Profil
hmm teď už toho bude víc asi sem to nějak po.... :( ale to je jedno podle toho co je zde napsáno to dám zpět dohromady jen potřebuji vědět jak upravit ty cesty...tak jak sem to dělal já to nefungovalo (teda, když sem to dal do prohlížeče fungovalo, když sem do toho napsal stejnou adresu nešlo to...) :(
kordy
Profil
Méďo prosím pomůžeš mi s tím? Nebo někdo?
Už jsem to zase zfunkčnil :) jen s tou cestou nevím kde všude se to má změnit...


už nic mám to
mělnilo se jen tohle

<link rel="stylesheet" href="css/lightbox.css" type="text/css" media="screen" /> 

<script src="js/prototype.js" type="text/javascript"></script> 
<script src="js/scriptaculous.js?load=effects,builder" type="text/javascript"></script> 
<script src="js/lightbox.js" type="text/javascript"></script> 
<style type="text/css"> 
</style>


já blb totiš měnil i to kurzivou mělo se pouze to s tučným písmem... dík můžete lock

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: