Autor Zpráva
Frytol
Profil *
Jak se dá udělat, aby když nahraju obrázke na server tak se vloží předem do definovaneho ráměčku?
kordy
Profil
při zobrazování obrázku můžeš rámeček pomocí css dodat....
jinak nevím(to neznamená, že to neexistuje)
Alphard
Profil
Frytol:
Jste v sekci PHP, takže předpokládám, že chcete změnit přímo obrázek samotný.
Lze to udělat pomocí GD knihovny. Podívejte se na nějaký kód změnšující obrázky (těch lze najít dostatek), bude stačit jednoduchá modfikace. Podklad se nevytvoří jako nový obrázek, ale použije se vaše šablona a souřadnice kopírovaného obrázku se přizůsobí šabloně.
Juraj
Profil *
Tady mam to zmenseni obrazku, ale jak tedka udelam aby se to vlozilo sem misto toho sedyho ?
<?php
// ZMENSENI OBRAZKU
$cfg_Scale = 0.3;
// POVOLENE KONCOVKY UPLOADOVANYCH SOUBORU
$cfg_Extensions = Array ('png', 'jpg', 'jpeg');

$path = PathInfo($_FILES['File']['name']);
$Name = $path['basename'];

if (!In_Array(StrToLower($path['extension']), $cfg_Extensions))
{
  print 'Vkládaný soubor není obrázek!';
  exit;
}

// PRESUNUTI OBRAZKU Z TEMPU
Move_Uploaded_File($_FILES['File']['tmp_name'], './'.$Name);

$Image = getImageSize($Name);

// VYTVORENI NAHLEDU
$NewWidth = 128;
$NewHeight = 72;
$out = ImageCreateTrueColor ($NewWidth, $NewHeight);


if ($Image[2] == 2)
{
  $source = ImageCreateFromJpeg ($Name);
  ImageCopyResized ($out, $source,0,0,0,0,$NewWidth,$NewHeight,$Image[0],$Image[1]);
  ImageJpeg ($out, './thumb-'.$Name, 50);
}
elseif ($Image[2] == 3)
{
  $source = ImageCreateFromPng ($Name);
  ImageCopyResized ($out, $source,0,0,0,0,$NewWidth,$NewHeight,$Image[0],$Image[1]);
  ImagePng ($out, './thumb-'.$Name);
}

ImageDestroy($out);
ImageDestroy($source);

$back_path = PathInfo($_SERVER['PHP_SELF']);
//print $_SERVER['HTTP_HOST'].$back_path['dirname'].'/index.html';
Header ('Location: http://'.$_SERVER['HTTP_HOST'].$back_path['dirname'].'/index.html');
?>
Alphard
Profil
Asi takhle
<?php
if (is_uploaded_file($_FILES['image']['tmp_name']))
{
  $Image = getimagesize($_FILES['image']['tmp_name']);
  $img = ImageCreateFromPng('image_tpl.png');
  $source = ImageCreateFromJpeg($_FILES['image']['tmp_name']);
  ImageCopyResampled($img, $source,5,5,0,0,128,72,$Image[0],$Image[1]);

  header('content-type: image/jpeg');
  ImageJpeg($img);
  exit;
}
?>
<form method="post" enctype="multipart/form-data">
<input type="file" name="image">
<input type="submit" value="Upload">
</form>

Vytvoří se
Juraj
Profil *
Díky moc

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0