Autor Zpráva
xfish5
Profil
Zdravím, mám 2 dotazy.

[1]
Co si myslíte, je lepší adresa index.php?action=gbook nebo gbook.php? Je v tom nějaký rozdíl, co se týče rychlosti,...?

[2]
Mám různé 'knihovny' kodu, třeba lib_menu.php, lib_files.php,...
Jedna z nich je lib_form.php
Mám tam fce jako show_input();, show_filedset();,... na zobrazování formů.

Chci si přiděla fce pro kontrolu formulářů a hlášení chyb.
Mám tento kod na chyby:

function add_error($error) {
$_SESSION['error'] = $error;
}

function is_error() {
if(isset($_SESSION['error'])) {
return true;
}else{
return false;
}
}

function show_error() {
if(is_error()) {
echo '<div class="errorbox">';
echo ' <ul>';
foreach($_SESSION['error'] as $error) {
echo ' <li>'.$error.'</li>';
}
echo ' </ul>';
echo '</div>';
}
}


uložím chybu, zjistím zda je chyba, ale pokud je jen chyba napíše to error s foreach. Myslíte si, že je tento můj systém chyb správný nebo je něco lepšího?

Díky za odpověď.
DoubleThink
Profil *
Ad [1]:
Ne - rozdíl je jenom v SEO (adresa bez parametrů je líp stravitelná pro uživatele i vyhledávače) - což se dá řešit i přes mod_rewrite

Ad [2]:
Záleží na použití - kód je vytržen z kontextu, takže je těžké odpovědět. Nicméně bezpečnostní ani syntaktická chyba tam není.
xfish5
Profil
Používám to takto:

<?php
if(is_email($_POST['email'])) {
add_error('Špatný email');
}

show_error();
?>
halogan
Profil
1.
$_SESSION['error'][] = $error;


2.

function is_error() {
return isset($_SESSION['error']) ? true : false;
}
llook
Profil
Chyba se v tomto případě zpracovává (zobrazuje) ve stejném požadavku jako vzniká, takže není důvod ji mít v session proměnné.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0