Autor Zpráva
bar714
Profil
Ahoj.

chcel som sa opýtať, mám súbor na serveru a chcem si ho uložiť na lokálny disk, napr. na C:\file.txt.

Je to možné? Bežné metódy nefungujú, nechcem si ho sťahovať v prehliadači a potvrdzovať okno, chcem to stiahnúť do špecifického adresára napr. na C:

Moja prestava je, že by som mal nejaký súbor createFile.php napr. v Crone a súbor by sa vygeneroval na server a hneď by ho stiahlo automaticky na HDD.

Díky za pomoc ;-)
jenikkozak
Profil
Skriptem běžícím na serveru není možné v počítači vytvářet žádné soubory kromě cookies. Nebo má ten tvůj skript běžet na lokálním disku?
bar714
Profil
jenikkozak:

No chcel som aby bežal na serveru a vytvoril súbor na lokálnom HDD, ale hľadal som moc dlho a nič som nenašiel, tak som si to myslel, takže asi to budem musieť spraviť cez C#, to je škoda, že to PHP neumožňuje :-(

Díky za pomoc, teda ak by si ešte nevedel nejakú fintu? :-)
Webotikon
Profil
bar714:
škoda, že to PHP neumožňuje :-(
...no to skôr vďaka bohu, vieš aká by to bola bezpečnostná chyba?
Joker
Profil
bar714:
No chcel som aby bežal na serveru a vytvoril súbor na lokálnom HDD
Na lokálním disku serveru nebo koho?
Aby skript vytvořil soubor na serveru, to samozřejmě jde.
Aby skript vytvořil soubor na klientovi… na jakém klientovi?
Web funguje tak, že klient pošle požadavek a server pošle odpověď. Komu má server poslat odpověď, když nedostal žádný požadavek?

Šlo by to naprosto jednoduše řešit opačným směrem: Počítač klienta (tj. ten kam se má soubor stáhnout) si bude v nějakém časovém intervalu stahovat soubor ze serveru.
Na to by tedy byla asi lepší nějaká klasická aplikace než web.
Joker
Profil
Webotikon:
no to skôr vďaka bohu, vieš aká by to bola bezpečnostná chyba?
No, upload souboru na počítač který o něj vůbec nestojí by byla dost zajímavá vlastnost.
Ovšem tohle nejde jen proti PHP, ale vůbec proti principu fungování webu, respektive HTTP.
bar714
Profil
OKej, len som sa pýtal, či to vlastne ide, chcel som si robiť automatické dumpy databáze, tak aby som sa o to nemusel starať, chcel som si to ukládať do svojho kompu, pokiaľ by som bol na nete, tak každú hoďku by mi to stiahlo súbor, dajme tomu, ale spravím to inak.

Vygenerujem si na serveru súbory a tie si potom stiahnem nejakým winovým programčekom v C#.

Díkes za rady ;-)
nightfish
Profil
bar714:
Dalo by se řešit tak, že si na PC rozběháš nějaký FTP server, a ten dump budeš nahrávat na něj. Jestli je to vhodná varianta (pořád spuštěný PC, bezpečnost) si musíš zhodnotit sám.
bar714
Profil
nightfish:

To už by bolo asi zbytočné, ale díky za tip ;-)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: