« 1 2
Autor Zpráva
kordy
Profil
kordy:
další přepisuje ten první
asi jsem byl nepřesný neni to přepis jako na začátku když jsem řešil přepisování obrázků...
teď vlatsně řeším přepisováním textu v souboru soubor.html
Keeehi
Profil
kordy:
Řeknu ti čím to je. Ten tvůj kód je příšerný. Když pominu to, že je nezabezpečený, tak se ti tam jen tak objevují proměnné, které tam předtím nebyli.

A že jsem tak dobrý poradím ti řádek kde hledat: 29 a 32 smaž; 33 a 34 přepiš proměnnou na $ot.
kordy
Profil
Keeehi
děkuji ti za tvoji radu, jenže doteď ten kód fungoval aspoň trochu teď jsem se dostal k chybě na řádku 31 které dost nerozumím protože na tom řádku je ukončení podmínky (})
kordy
Profil
Promiň možná sem byl moc ostrej chtěl jsem vlastně říct, že chyba je asi kromě tohodle ještě jinde. A že bych byl rád kdybys mi ji pomohl najít. Doteď jsem bral Vaši pomoc bral jako samozdřejmost... pokud jsem měl někdy hloupý otázky nebylo to protože bych si z Vás dělal srandu, prostě některým věcem nerozumím a mám pocit, že tato diskuse začíná být čím dál tím víc pro "odborníky", zeptá-li se amatér je mu sice odpovězeno, ale často v rychlosti a ne vždy jsou vysvětleny principy...Někdy když hledávám v starších vláknech, když něco co potřebuji, všímám si, že některé problémy ani nejsou dořešeny... myslím, že by to tady mělo být tříděno nejen jako bez odpovězeno neodpovězeno, ale vyřešeno nevyřešeno, taky se omlouvám za to že to píšu sem, ale částečně to souvisí i s mým textem...(vím, že bych to měl psát do jiné sekce)

NEMUSÍTE TO VŮBEC ŘEŠIT jen je mi to líto a myslím, že je tu víc lidí, kteří tomu nerozumí...
Keeehi
Profil
kordy:
Řeknu to asi takto: Nějak jste ten script upravoval, nejspíše jste tam někdy vyrobil nějakou syntaktickou chybu, ale já vám nemohu pomoct, protože nevím, jak ten kód vypadá. Kdybyste alespoň okopíroval tu chybovou hlášku, tak by se dalo alespoň střílet od boku ale takhle to prostě nejde.

mám pocit, že tato diskuse začíná být čím dál tím víc pro "odborníky"
A já takový pocit vůbec nemám. Pořád se tu opakují ty samé problémy začátečníků. Vy tomu ale nerozumíte, takže se vám zdá, že je to odborné, ale není.

zeptá-li se amatér je mu sice odpovězeno, ale často v rychlosti a ne vždy jsou vysvětleny principy
Účelem fóra není jistě vyřešit za někoho celý problém, nebo mu napsat celé řešení. Nejen že by na to neměl skoro nikdo náladu, ale ani na to nemá tolik času. Předpokládá se jistá aktivní spolupráce toho "amatéra". Proto mu je většinou napsáno, kde se vyskytuje problém a případně dodán odkaz, kde si o tom může něco více přečíst. Pak je na něm, aby si daný problém nastudoval a pokoušel se ho řešit. Když si nebude i nadále vědět rady klidně se může ptát dál.

některé problémy ani nejsou dořešeny
Tento stav může nastat v několika situacích. Někdo se ptá na tak okrajový nebo specifický problém, že zde odpověď nikdo nezná (moc případů to není). Další možností je, že tazatel se sem už prostě nevrátil a tak nebyly třeba dodány další potřebné informace. Další, skoro nejčastější případ nedořešených vláken je tento: Tazateli je poskytnuta nějaká rada, která vede k vyřešení problému, nebo tazatel přijde náhodou na řešení problému dříve, než mu někdo poradí. Pak se většinou stane toto: buď sem už nepřijde,nebo napíše něco ve stylu "Díky vyřešeno, LOCK". Takovýto příspěvek je však absolutně k ničemu, jelikož právě ty jako pozdní čtenář nezjistíš, kde byla chyba a jak se ji podařilo vyřešit. No a posledním případem je nespolupracující nebo líný tazatel. Pokud mu několik lidí radí, aby třeba něco předělal a on si pořád stojí za svým, nebo jen vždy tupě okopíruje návodný kód (a vůbec mu není divné, že se v něm třeba vyskytují proměnné, které on předtím nepoužil) ztratí o něj zdejší lidé zájem, protože akorát plýtvá jejich časem.
kordy
Profil
Keeehi:
Účelem fóra není jistě vyřešit za někoho celý problém, nebo mu napsat celé řešení.

Souhlasím určitě není potřeba vše vyřešit za něj(nebylo by to ani zprávné), ale jde o něco jiného myslím tu cestu by šlo mnohkdy lépe popsat... :)
Nebo vysvětlit proč tomu tak je ne pouze říct holý fakt...a nějak ho zakomponuj do kódu

V podstatě souhlasím s tím co si napsal a zpětně si uvědomuji, že neni vždy Vaší chybou nedořešenost problému, lidi jsou čím dál tím línější a lhostejnější...Asi těžko řešitelné...

a vůbec mu není divné, že se v něm třeba vyskytují proměnné, které on předtím nepoužil) ztratí o něj zdejší lidé zájem, protože akorát plýtvá jejich časem.

tohle je zase pohled odborníka amatér si ne vždy v 10ti řádkovém kódu všimne, že zapoměl jednu použitou proměnnou definovat, třeba ani kódu nerozumí a čte jej zběžně nebo i ví, že je třeba proměnnou definovat ,ale neví co znamená.
Keeehi
Profil
kordy:
a vůbec mu není divné, že se v něm třeba vyskytují proměnné, které on předtím nepoužil
to bylo myšleno tak, že ten člověk je prostý kopírovač kódu. Vezme to co mu sem někdo napíše, a někam to do toho kódu bez jakékoliv změny plácne a pak se strašně diví, že mu to nefunguje.

třeba ani kódu nerozumí
Proto mají kódy zde napsané tu nádhernou vlastnost, že když v něm klikneš na název funkce (třeba substr();) otevře se ti stránka, na které je tato funkce kompletně popsaná. Kromě toho je tam většinou i příklad jednoduchého použití té dané funkce. Pokud by jsi chtěl namítnout že jsou v angličtině, tak ano jsou. Zde na diskusi jsem četl, že pokud chce někdo programovat, anglicky umět musí, a s tím já plně souhlasím. Nejsem žádný velký znalec angličtiny (ve škole jsem rád, že má tu trojku), ale stránky manuálu mi číst problém nedělá. Všechny ty disciplíny, co se ve škole vyžadují (čtení, psaní, mluvení, poslouchání) jsou zde omezeny je na čtení. A to zase až takový problém není. Můžu si ten text přečíst kolikrát chci, není v něm žádný přízvuk a jelikož ho nepíšu já, ale ti co anglicky umí, tak v něm nejsou takové chyby, kterých já bych byl schopen. Navíc ten text není nijak složitý. Takže stačí umět anglicky jen číst.

je třeba proměnnou definovat ,ale neví co znamená
Potom tady ale nemá co dělat, ale učit se základy jazyka. A článků o základech jazyka je i v češtině dost.

Jak jsem psal v předchozím příspěvku. Pokud chceš ještě pomoct, bez kódu a chybové hlášky to nepůjde. Pokud už jsi to vyřešil a chtěl by jsi pomoci i ostatním, tak sem napiš co to bylo za chybu a jakým způsobem jsi ji vyřešil.
kordy
Profil
keeehi

Keeehi:
když v něm klikneš na název funkce (třeba substr();) otevře se ti stránka
aaaha super to jsem nevěděl angličtina mi problém nedělá kdyžtak máme překladače jako je třeba google translate že? Pak by to nemuselo být pro začátečníka tak težké, ale ví to každý kdo přijde? (já doteď ne)

Pokud chceš ještě pomoct, bez kódu a chybové hlášky to nepůjde
posledních pár příspěvků mi šlo o princip, ale teď už to vidím růžověji :)
takže k věci problém je takový, že kód mi má zapsat obrázky do html souboru, což sice vykonává, ale když uploaduju další obrázek přepíše ten první, dokonce jsem zjistil i čím to je, ale nezjistil jsem řešení problému.(je to tím, že potřebuji jednou napsat metodou w zapsat lightbox, jenže uploaduju-li dalsí obrázek tímto se soubor přepíše, když dám jinou metodu(a) sice je víc obrázků, ale dělá to neplechu)
kód je v #30 na straně 1...
Keeehi
Profil
Takže klikni si v kódu fopen a zjisti si jak může vypadat ten druhý parametr a jak se to potom chová.

Tvůj problém je v tom, že ten tvůj script není dobře navržený. Dá se to udělat mnoha způsoby, ale já bych to udělal třeba takto: Po tom uploadu by script končil. Galerie by byla v samostatném souboru galerie.php

<html>
  <head>
    <link rel="shortcut icon" type="image/ico" href="/images/favicon.gif" />
    <link rel="stylesheet" href="css/screen.css" type="text/css" media="screen" />
    <link rel="stylesheet" href="css/lightbox.css" type="text/css" media="screen" />

    <script src="js/prototype.js" type="text/javascript"></script>
    <script src="js/scriptaculous.js?load=effects,builder" type="text/javascript"></script>
    <script src="js/lightbox.js" type="text/javascript"></script>
  </head>
  <body>

  <?php
  $soubory=glob("slozky/*.jpg");
  foreach ($soubory as $soubor){
    echo "<a href=\"slozky/$filename\" rel=\"lightbox[roadtrip]\"><img src=\"slozky/$filename\"></a>\n";
  }
  ?>

  </body>
</html>
kordy
Profil
Keeehi:
Galerie by byla v samostatném souboru galerie.php
o tom jsem taky přemýšlel, ale potřebuji to pro více uživatelů, musel bych pak řešit složky uživatelů a.t.d. myslím, že by bylo lepší je při uploadu uživatele dát dohromady do jeho souboru...přičemž se nevylučuje, že více uživatelů bude používat jednu složku
možná by to šlo, ale mám svou představu.
Keeehi
Profil
Pokud mu několik lidí radí, aby třeba něco předělal a on si stojí za svým

klikni si v kódu fopen a zjisti si jak může vypadat ten druhý parametr a jak se to potom chová.
kordy
Profil
Keeehi:
Pokud mu několik lidí radí, aby třeba něco předělal a on si stojí za svým

To je sice pravda, ale tvoje řešení je pro mě nepoužitelné... Před tím než jsem přišel na tohle jsem nad ním přemýšlel dokonce z půlky udělal měl tu galerii promakanou tak, že mi dělala i miniaturní obrázky na náhled. Ale zavrhl jsem ho prostě jej v mojem případě nelze použít.(třeba pro někoho).

No teď trošku z jinýho soudku vyřešil jsem to. Ten zápis lightboxu jsem uplně vypustil. Vlastně mi jiný soubor vytvoří soubor.html včetně hlavičky a tím pádem si můžu dovolit pouze vkládat obrázky s odkazem což mi fungovalo :) (v podstatě jsem ty řádky přesunul do jinýho souboru)
Asi je pro lidi co to zajímá zbytečný psát co za kód mi ten soubor vytváří, jsou to řádky 24 až 29 v kódě na straně 1 (#30)

Moje VELKÉ PODĚKOVÁNÍ patří keeehimu za pomoc, jeho čas i prodiskutování problematiky. Ještě jednou dík
« 1 2

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: