Autor Zpráva
slamiczek
Profil *
Ahoj, jsem začátečník v php. Udělal jsem si odesílací formulář ale potřeboval bych poradit s chybovou hláškou, že některá z položek není vyplněná. Pomůžete mi?
<?php   
  
$to = "lukanius.slama@seznam.cz";   
$extra = "From: DarovacĂ­ listina ";   
$subject = "Vzkaz od ".$_POST['jmeno']. "";   
$mess = "Jméno: ".$_POST['jmeno']. "\nPrijmeni:".$_POST['prijmeni']. "\nEmail: ".$_POST['email']." \n";   
  
mail ($to, $subject, $mess, $extra);   

echo("Díky za odeslání!")  
?>  
<html><head>   
<META HTTP-EQUIV="Refresh" CONTENT="0; URL=http://www.fanklubharlej.cz">   
</head></html>

A html:
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
</head>
<html>
<form action="send.php" method="post">
  <table width="200" border="0">
    <tr>
      <td width="60">Jméno:</td>
      <td><input name="jmeno" type="text"></td>
    </tr>
    <tr>
      <td width="60">Příjmení:</td>
      <td><input name="prijmeni" type="text"></td>
    </tr>
    <tr>
      <td width="60">Tvůj mail:</td>
      <td><input name="email" type="text"></td>
    </tr>
    <tr>
      <td colspan="2" align="center"><input type="submit" class="button" value="Odeslat"><input type="reset" value="Vymazat"></td>
    </tr>
  </table>
      </html>

Budu moc rád za rady, děkuju moc!

Moderátor Alphard: Vkládej prosím kódy mezi značky [pre] a [/pre] (stačí kliknout na ).
Majkl578
Profil
Nějak takto?
if (!empty($_POST['jmeno']) && !empty($_POST['prijmeni']) && !empty($_POST['email'])) {
  //odeslání mailu
} else {
  echo 'Nebyly vyplněny všechny údaje';
}

EDIT: Upraveno ([#5] a [#10]).
Alphard
Profil
if (empty($_POST['jmeno']))
{
  $errors[] = 'jméno'; // např. takhle a pak vypsat chyby, nebo hned echo 'Nebylo vyplněno jméno.';
}
slamiczek
Profil *
Majkl578:
if (!empty($_POST['jmeno']) && !empty($_POST['prijmeni']) && !empty($_POST['email']) {
//odeslání mailu
else {
echo 'Nebyly vyplněny všechny údaje';
}
Dosadil jsem do php kódu, ale nyní se mi stránka nenačte...
Alphard
Profil
[#4] slamiczek
Tak kolega zapomněl na jednu závorku. To by snad mohl opravit i začátečník.
Majkl578
Profil
Zapni si vypisování chybových hlášek a chybu najdeš sám. (Nápověda: spočítej závorky).

EDIT: Alphard byl rychlejší.
slamiczek
Profil *
Asi jsem slepej, nikde jí nevidim :( :(
Majkl578
Profil
[#7] slamiczek:
Jsi:
if (!empty($_POST['jmeno']) && !empty($_POST['prijmeni']) && !empty($_POST['email'])) {
:)
slamiczek
Profil *
Nooo ale stejně mi to nehraje. Zkuste to... Odkaz
Majkl578
Profil
Je mi to poměrně trapné, ale zapomněl jsem tam totiž hned 2 závorky. Druhá, ukončovací složená, chybí před else.

Nicméně obě chyby bys odhalil, kdybys dal na mou radu v [#6]: „Zapni si vypisování chybových hlášek a chybu najdeš sám.“
slamiczek
Profil *
Supeeer :) Jo, jsem v tom pádlo, já vim. Díky moc za pomoc. :)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: