Autor Zpráva
milbr
Profil *
Přeji pěknou sobotu,

chtěl bych poprosit o radu, přes curl_init načítám vzdálenou stránku a potřeboval bych z ní jen určitá data, například mezi pre]<p></p>[[/pre].

Můj prozatimní postup je níže v kódu, neřeší mi ale zobrazování jen mezi určitýmy značkami. Možná že by na to byl dobrý nějkaý regular.

Můžete mi prrosím poradit?

Moc díky Milan.


  $fp = curl_init("http://www.cilovastranka.html");
  curl_setopt($fp, CURLOPT_HEADER, 0);
  curl_setopt($fp, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
  curl_setopt($fp, CURLOPT_USERAGENT, "Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; cs; rv:1.9.0.3) Gecko/2008092417 Firefox/3.0.3");

  $data_denni = curl_exec($fp);

  $vypis_denni = explode ("<table",$filtr_denni);
  curl_close($fp);
  
  echo '
            <table " '.$vypis_denni[1].'
           ' ;

milbr
Profil *
Omlouvám se za nepřesnost v kódu, byla tam použita jiná proměnná.

Děkuji.


$fp = curl_init("http://www.cilovastranka.html");
  curl_setopt($fp, CURLOPT_HEADER, 0);
  curl_setopt($fp, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
  curl_setopt($fp, CURLOPT_USERAGENT, "Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; cs; rv:1.9.0.3) Gecko/2008092417 Firefox/3.0.3");

  $data_denni = curl_exec($fp);

  $vypis_denni = explode ("<table",$data_denni );
  curl_close($fp);
  
  echo '
            <table " '.$vypis_denni[1].'
           ' ;
           
           
Keeehi
Profil
milbr:
Ano, regulárem by to šlo.

Pokud byste s ním chtěl pomoc, musíte sem dát odkaz na http://www.cilovastranka.html a přesně popsat, o co máte zájem

mezi <p></p>
Toto je dost obecné, takže obecný bude i regulár
preg_match_all("~<p>(.*?)</p>~",$data_denni,$nalezy);
milbr
Profil *
Dobrý večer,
Keeehi:
Moc děkuji za odpověď, zdroj stránky, níže. Chtěl bych odtamtud vytahnout pouze otevírací dobu. Info je mezi tagy p. Ostatní ignorovat.

Moc děkuji Milan

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
 
<html lang="cs">
 
    <head>
        <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8">
        <meta http-equiv="content-language" content="cs">
        <meta name="description" content="">
        <meta name="keywords" content="">
        <meta name="copyright" content="">
        <meta name="author" content="">
        <title>restaurace, pension, letní zahrádka</title>
        <link rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css">
    </head>
 
    <body>
 
        <div id="layout_head">
 
            <div id="fork">
                <img src="grafika/fork.png" alt="" />
            </div>
 
            <div id="head">
 
                <div class="logo">
                    <img src="grafika/logo.gif" alt="" />
                </div>
 
                <div class="tip_window">
 
                    <span class="title">Denní menu<br> - polévka, hotové jídlo</span>
                    <span class="description"><br>+<br>Velkopopovický kozel 0,5l za 19 Kč<br>Radegast Birell 0,5l za 18 Kč<br>Kofola 0,4l za 18 Kč</span>
                    <span class="price">za68,-</span>
 
                </div>
 
                <div class="languages">
 
                    <span>
                        <img src="grafika/lang_cz.png" alt="Česky" />
                        <a href="">česky</a>
                    </span>
 
                    <span>
                        <img src="grafika/lang_en.png" alt="English" />
                        <a href="">english</a>
                    </span>
 
                    <span>
                        <img src="grafika/lang_de.png" alt="Deutsch" />
                        <a href=""deutsch</a>
                    </span>
 
                </div>
 
                <div class="head_photos_left">
                    <img src="grafika/top_4.jpg" alt="" />
                </div>
 
                <div class="head_photos_center">
                    <img src="grafika/top_5.jpg" alt="" />
                </div>
 
                <div class="head_photos_right">
                    <img src="grafika/top_6.jpg" alt="" />
                </div>
 
            </div>
 
            <div id="knife">
                <img src="grafika/knife.png" alt="" />
            </div>
 
        </div>
 
        <div id="layout_content">
 
            <div id="content_frame">
 
                <div class="main_menu">
 
                    <span><a href="index.html">domů</a></span>
                    <span><a href="jidelni-listek-tydne.php">jídelní lístek týdne</a></span>
                    <span><a href="restaurace.html">restaurace</a></span>
                    <span><a href="ubytovani.html">ubytování</a></span>
                    <span><a href="fotogalerie.html">fotogalerie</a></span>
                    <span><a href="akce.html">akce</a></span>
                    <span><a href="okoli.html">okolí</a></span>
                    <span><a href="mapa.html">mapa</a></span>
                    <span><a href="kontakt.html">kontakt</a></span>
 
                </div>
 
                <div class="content">
                <p align="center">
 
      V naší restauraci si můžete vybrat z více, než 80 druhů jídel, která pro Vás připravuje profesionální kuchařský tým.<br>
       <br>
      <b>Otevírací doba restaurace je:</b><br>
             Neděle - čtvrtek ............... 10:00 - 22-00<br>
             Pátek - sobota ..................10:00 - 24:00<br>
 
      Minutková kuchyně denně od 14:00 hodin.<br><br><br><br>
      <b>Nyní je možnost grilování čehokoliv dobrého na našem grilu.<br>
                         Možnost pronájmu salonku pro pořádání společenských akcí (svatby, třídní srazy,...)</b><br>
        - Objednávky u Oldřicha Vrabce (602 323 289)  týden dopředu<br>
 
 
    </p>
                </div>
 
            </div>
 
            <div class="clear">
                &nbsp;
            </div>
 
        </div>
 
        <div id="layout_bottom">
 
            <span class="copyright">
            </span>
 
        </div>
 
    </body>
 
</html>
Keeehi
Profil
preg_match("~<p align="center">.*?</p>~s",$data_denni,$nalezy);

To se tak často ta otevírací doba mění, že ji musíte zjišťovat tímto způsobem? Otevírací dobu scriptem kontrolujte tedy aspoň po rozumné době např. 1 za týden. Kvůli takovéto prkotině byste jinak zbytečně zatěžoval načítání vlastních stránek, a zatěžoval byste i stránky restaurace.
milbr
Profil *
Keeehi:
Moc díky, jde oto, že ve finále budu takto načítat denní jídelní lístek, který se bude každý den měnit. Toto byla pouze jedna ze stránek.

Ještě jednou moc díky a pěkný den.
Milan

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0