Autor Zpráva
quiet_user
Profil
<?php

 // language template - error echo
 include'languageTemplate.php';
 // form model
 include'formModel.html';

 function getCode() {
 
  $data = new \stdClass;
   $data->urlAddress = $_POST['url_address'];
   $data->ipAddress = $_POST['remote_addr'];
  
     $data->source = file_get_contents($data->urlAddress);
     $data->source = htmlspecialchars($data->source);
     $data->source = highlight_string($data->source);
 
  if ($data->urlAddress=="") {
   echo $msg->errorUrl;
  }
  
  elseif ($data->urlAddress!="") {
   echo $data->source;	
  }
 }
 
 getCode()
 
?>


language template:

<?php

   $msg = new \stdClass;
    $msg->errorUrl = "Adresa url nebyla vyplněna.";

?>



includuju správný soubor, ale echo nevypíše $msg->errorUrl
je to určitě kravina, až se divim, že jsem se na tom zasekl, tak se obracím na rychlé spojky. Dík
quiet_user
Profil
Řekl bych, že mi chybí při přenášení do funkce
getCode($msg)
ale nejsem si jist.
AM_
Profil
ano, chybí (proč jsi to tam nezkusil přidat? je to asi 100x rychlejší, než se zeptat)

quiet_user:
if ($data->urlAddress=="") {
echo $msg->errorUrl;
}
>
elseif ($data->urlAddress!="") {
echo $data->source;
}
tady by stačilo prostě "else", jiná možnost než že se to rovná nebo nerovná není :)
quiet_user
Profil
Protože tam přibude ještě pár podmínek. :-)
AM_
Profil
quiet_user:
a jakých? tak či tak, jakékoli další rozšiřování téhle konstrukce skončí nejpozději u druhé větve - buď bude splněna první podmínka, nebo druhá, takže k žádné další to nikdy nedojde.
quiet_user
Profil
Mno spíš přemýšlím, jestli nevložit OR.
quiet_user
Profil
Spíš mám ještě dotaz, protože funkce file_get_content si sama volá při špatném formátu:

Warning: file_get_contents(http://) [function.file-get-contents]: failed to open stream: operation failed in C:\phpserver\www\getCode.php on line 17

Takže, když se zadá špatný formát, nebo dá někdo http://xx tak to hodí toto
AM_
Profil
quiet_user:
Mno spíš přemýšlím, jestli nevložit OR.
jako kam? OR podmínky zeslabuje, takže pokud je to takhle tautologické, jakýmkoli vložení ORu to bude ještě spíše vždy splněno.

Spíš mám ještě dotaz
ne, nemáš. Kdybys měl dotaz, byl by někde otazník, a já ho tam nevidím. Opravdu, bez ironie, nevím, na co se ptáš. Ano, pokud někdo zadá URL ve špatném formátu, hodí to chybu, tak nějak bych to taky čekal.

funkce file_get_content si sama volá při špatném formátu
co si sama volá?

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: