Autor Zpráva
MilanXXX
Profil
Jde nastavit do tohoto vyhledávání aby se daly přidávat jen soubory určité velikosti a určitý formát? Jestli ano jak prosím?

<?
if (is_uploaded_file($soubor))://pokud jiz byl proveden upload
$cesta="data/"; //nami definovana cesta
if (move_uploaded_file ($soubor, $cesta.$soubor_name)): //presunuti souboru do naseho adresare
echo "Soubor $soubor_name o velikosti $soubor_size bajtu byl úspešne nahrán na server"; // oznameni o uspesnosti
else:
echo "Pri nahrávání souboru došlo k chybe!"; //oznameni chyby
endif;
endif;
// formular pro upload
echo "<form action="upload.php" method="post" enctype="multipart/form-data">";
echo "<input name="soubor" type="file">";
echo "<br>";
echo "<input value="Uložit" type="submit"></form>";
?>



Moderátor panther: Vkládej prosím kódy mezi značky [pre] a [/pre] (stačí kliknout na ).
Keeehi
Profil
if(filesize($cesta.$soubor_name)==100) //velikost
if(substr($soubor_name,-4)==".jpg") //přípona

To co jsi sem odněkud zkopíroval, není ani celý script. Určitě mu něco předchází (mělo by předcházet) a takto funkční není. (nehledě na syntaktické chyby na řádcích 11-15)
MilanXXX
Profil
a pomohl bys mi tp upravit? Tak aby to fungovalo? Prosím
Alphard
Profil
MilanXXX:
Tak aby to fungovalo?
Vždyť vám nefunguje ani to původní, nebo snad ano?
Keeehi
Profil
MilanXXX:
Co takhle trochu vlastní snahy? Podmínku jsem ti vlastně celou napsal takže na tebe zbývá se naučit podmínky (if - else)

Pokud se jedná o tu chybějící předchozí část, tak ji hledej tam, kde jsi našel toto.
MilanXXX
Profil
praveze to funguje,co je na tom spatne?
Keeehi
Profil
echo "<input value="Uložit" type="submit"></form>";

//má být
echo "<input value=\"Uložit\" type=\"submit\"></form>";
//nebo
echo '<input value="Uložit" type="submit"></form>';
MilanXXX
Profil
no to funguje tak aj tak....to teda nechapu...ale dekuju moc
MilanXXX
Profil
a mam dotaz to echo tam musi byt napsane?
takze takoto je to dobre??

<?
if (is_uploaded_file($soubor))://pokud jiz byl proveden upload
$cesta="data/"; //nami definovana cesta
if (move_uploaded_file ($soubor, $cesta.$soubor_name)): //presunuti souboru do naseho adresare
echo "Soubor $soubor_name o velikosti $soubor_size bajtu byl úspešne nahrán na server"; // oznameni o uspesnosti
else:
echo "Pri nahrávání souboru došlo k chybe!"; //oznameni chyby
endif;
endif;
// formular pro upload<form action="upload.php" method="post" enctype="multipart/form-data"><input name="soubor" type="file">
<br>
echo "<input value=\"Uložit\" type=\"submit\"></form>";
shaggy
Profil
MilanXXX:
a mam dotaz to echo tam musi byt napsane?
Skús. Ak to bude fungovať bez neho, tak nemusí. Ak to fungovať nebude, tak musí.

takze takoto je to dobre??
Funguje? Ak áno, je to dobré. Ak nie, nie je to dobré.

Kvôli týmto otázkam si sem fakt nemusel písať, stačilo, aby si si to vyskúšal, nie?
MilanXXX
Profil
no dostal jsem se tam kam jsem nechtel, puvodne to bylo zalozene kvuli tomu jak nastavit max velikost stahovani.
Byla mi dana odpoved: if(filesize($cesta.$soubor_name)==100) //velikost
if(substr($soubor_name,-4)==".jpg") //přípona

ale kam to zasunout do textu aby to fungovalo?
Keeehi
Profil
Co je to if() a jak ho použít.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: