Autor Zpráva
shistain
Profil
Ahoj , potřeboval bych prosím udělat takový formulář,kde se budou zapisovat výsledky zápasů a ty výsledky se pak zapíší do nějaké tabulky.
Jsem začátečník v php,tak prosím o pomoc.
Díky moc
Darker
Profil
Tabulky v databázi? Nebo HTML tabulky?
A co konkrétně zapisovat?

Musíš být konkrétnější, jinak ti odpovědi nemusí vůbec pomoct.
shistain
Profil
Na stránkách bych potřeboval vytvořit tabulku např.: křižovou,kde budou týmy a formulář,kde se budou psát výsledky(jména hráčů + týmy co měli ti hráči) a potřeboval bych to tak,aby se do té tabulky na tom webu napsal ten výsledek.Nebo prostě,aby vtom formuláři si bylo možné zvolit týmy,které hrály a vte tabulce už by ty tými byli,ale jenom by se knim přidal ten výsledek.
Darker
Profil
A co konkrétně ti nejde?
Tu máš pár užitečných linků:
file_get_contents
file_put_contents
Tabulky v HTML
shistain
Profil
No konkretně nevim jak vytvořit ten formulář,aby se ten obsah toho formuláře pak zapsal do te tabulky.
HajekJirka
Profil
shistain:
Musíš si vytvořit formulář a ten potom zpracovat:

Výsledky hledání „php zpracování formuláře“ v Googlu:
 1 • PHP - zpracování dat z formulářů | Interval.cz
 2 • PHP (24) - Pracujeme s formuláři -Linux Software
 3 • Možnosti PHP - formuláře, databáze, soubory, mail
 4 • Diskuse: zpracování formulářů - php + mysql
 5 • Zpracování formuláře
 6 • Jak na formuláře v PHP – bezpečnost a použitelnost < články ...
 7 • Začínáme s PHP - zpracování dat z formuláře (21. díl) | owebu.cz
 8 • PHP -- nejen dynamicky generované stránky
shistain
Profil
Jenže ja to už zkoušel a moc mi to nešlo,potřeboval bych pls přimo kód,nebo jestli existuje nějaka stranka přímo na vygenerování...
HajekJirka
Profil
shistain:
<?php
  if (isset ($_POST["odeslat"])) {
    $jmeno    = $_POST["jmeno"];
    $prijmeni = $_POST["prijmeni"];
  }
?>
<table>
  <tr>
    <th>Jméno:</th>
    <th>Příjmení:</th>
  </tr>
  <tr>
    <td><?php echo $jmeno; ?></td>
    <td><?php echo $prijmeni; ?></td>
  </tr>
</table>

<form action="" method="post">
  <input type="text" name="jmeno"><br />
  <input type="text" name="prijmeni"><br />
  <input type="submit" name="odeslat"><br />
</form>


Ovšem data z formuláře se při obnovení stránky smažou.
Pokud je tam chceš mít pořád, tak musíš místo řádků 3 a 4 uložit data do DB a na řádcích 13 a 14 je z DB vytáhnout.
shistain
Profil
No možná už budu otravný,ale ja bych to chtěl asi takhle : obrazek
Tak že bych tu tabulku měl na nějaké stránce na webu a ten formulář zas na jiné a po odeslání toho formuláře by se ten výsledek objevil v té tabulce kromě ,,přezdívky,, a ,,poznámky,, to bych chtěl poslat zvlášť na mail i stím výsledkem. prosím o pomoc
HajekJirka
Profil
shistain:
Musíš se naučit pracovat s PHP a nějakou databázi.
Celé Ti to tady nikdo neudělá.

Nebo pokud se Ti nechce učit můžeš zadat požadavek do kategorie práce a zakázky a tam se určitě najde někdo kdo Ti to udělá.
shistain
Profil
i tak dík...

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: