Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Folker Profil |
#1 · Zasláno: 6. 11. 2010, 11:00:36
Ahoj, mám malý problém. V učebnici jsem si našel postup, jak uložit data z formuláře do pole, ale nefuguje mi to. Ve výsledku to zobrazí pouze poslední zaškrtnutou hodnotu. Nevíte čím to může být?
<?php if (isset($_POST['submit'])) { ?> <form action="#" method="post"> <input type="checkbox" name="languages[]" value="csharp" />C#<br /> <input type="checkbox" name="languages[]" value="java" />JavaScript<br /> <input type="checkbox" name="languages[]" value="perl" />Perl<br /> <input type="checkbox" name="languages[]" value="php" />PHP<br /> <input type="submit" value="odeslat"> </form> <?php } else { echo "Zvolili jste tyto jazyky: "; foreach($_POST['languages'] as $language); echo $language; } ?> |
||
xx Profil * |
<?php if (isset($_POST['submit'])) { echo "Zvolili jste tyto jazyky: "; foreach($_POST['languages'] as $language){ echo $language; } } else { ?> <form action="#" method="post"> <input type="checkbox" name="languages[]" value="csharp" />C#<br /> <input type="checkbox" name="languages[]" value="java" />JavaScript<br /> <input type="checkbox" name="languages[]" value="perl" />Perl<br /> <input type="checkbox" name="languages[]" value="php" />PHP<br /> <input type="submit" name="submit" value="odeslat"> </form> <?php } ?> By mělo být funkční Moderátor Alphard: Vkládej prosím kódy mezi značky [>pre] a [>/pre] (stačí kliknout na ).
|
||
tiso Profil |
#3 · Zasláno: 6. 11. 2010, 11:19:28
Folker: ak je toto celý skript, tak tam máš viacer chýb:
-prvok dormulára 'submit' neexistuje, má byť takto: <input type="submit" name="submit" value="odeslat">
-otočená logika zobrazovania formulára, správne takto: if (isset($_POST['submit'])) { //spracuj form } else { //vypis form } foreach($_POST['languages'] as $language){ echo $language; } |
||
Folker Profil |
#4 · Zasláno: 6. 11. 2010, 13:06:42
tisoDíky, už to funguje.
|
||
Časová prodleva: 14 let
|
0