Autor Zpráva
lokix
Profil
Zdravím všechny,

chtěl bych opět požádat o radu jelikož si nevím rady jak vyřešit problém se stránkováním při použití JOIN spojení 2 tabulek + spojovací (3 celkem).

Kód výpisu jsem uvedl při jiném problému, který mi pomohl dořešit xmark za což děkuji: Odkaz-diskuse a třída pro stránkování, která funguje jinak perfektně, ale jen při jedné tabelce je:Odkaz-trida

Samozřejmě jsem Googlil a četl i zde ale zrovna tento problém není tak frekventovaný a těch pár příkladů co jsem nalezl moc dobře nechápu. Budu vděčný za jakoukoukoliv pomoc či nakopnutí.
ShiraNai7
Profil
Zkoumat třídu kterou používáš pro stránkování nebudu, ale jsou vždy jde jen o jeden problém - a to jak zjistit celkový počet položek (ze kterého se vypočítává počet stran). A tu jsou 2 možnosti:

1) spustit stejný dotaz znovu s COUNT(*) místo sloupců (a bez limitu)
2) použít direktivu SQL_CALC_FOUND_ROWS

Doporučuji první možnost, už kvůli tomu že druhá je nestandartní a v mnohých případech bývá pomalejší.
lokix
Profil
ShiraNai7:
Díky toto jsem se nakonec taky dočetl ale chci se to naučit a nežádám o kompletní kód ale pokud mi to můžeš ty nebo někdo jiný trošku přiblížit budu rád. Výpis i třídu mám uvedenou o post víše v odkazech a teprve se učím takže pokud někdo pomůže budu vděčný a kdyby měl někkdo zájem pomoct mi s dalšími věcmi a něco si vydělat ať se mi ozve na icq. 301995797. Jde mi spíš o to se učit a tak to nedávám do zakázek.
lokix
Profil
lokix: Díky ShiraNai7 vyřešeno.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: