Autor Zpráva
Ludva
Profil *
Zdravim,

mam PHP soubor, ulozeny v UTF-8 a vnem pouze html text (zadny php kod).
Text obsahuje korejske znaky. Kdyz si to zkousim na svem pocitaci (apach), vse se zobrazi spravne.
Kdyz php soubor umistim na server (pipni.cz), zobrazi se mi misto korejskych znaku otazniky.

Kdyz zmenim priponu souboru z php na htm, tak se to dobre zobrazuje i ze serveru.

Html kod je nasledujici:

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<body>을 디스플레이</body>
</html>

Zkousel jsem to i pres php kod, ale nefunguje to.
<?php
header('Content-Type: text/html; charset=utf-8');
echo "을 디스플레이";
echo utf8_decode("을 디스플레이");
?>

Muzete mi prosim poradit, co je spatne?

Dekuji mnohokrat.
Ludva

Moderátor Majkl578: Vkládej prosím kódy mezi značky [pre] a [/pre] (stačí kliknout na ).
Moderátor Majkl578: Tvůj projev je špatně srozumitelný, piš prosím s diakritikou.
Petr Wudi
Profil
Hosting. Asi na pipni nemaj server, který korejštinu zvládá.
AM_
Profil
To je dost zvláštní. Zkus problém konzultovat se správci hostingu, zřejmě se jedná o nějaké jejich divné nastavení.
_es
Profil
Petr Wudi:
Hosting. Asi na pipni nemaj server, který korejštinu zvládá.
To sa mi nezdá, php ani nemusí vedieť, že ide o kórejčinu, aby sa to správne zobrazilo.

Ludva:
Prečo dávaš výstupný text do echo príkazu?
Malo by to fungovať aj bez príkazu header.
Asi si nepochopil nejaké základné veci, PHP (obvykle) len generuje html kód, kde máš v tom php generované html značky?
Ak len tomu html súboru zmeníš koncovku na .php tak sa to tiež zle zobrazí?
AM_
Profil
_es:
Ak len tomu html súboru zmeníš koncovku na .php tak sa to tiež zle zobrazí?
zřejmě jsi si špatně přečetl dotaz, to bude právě ten problém, že s .php se to zobrazí špatně a s .htm dobře.
_es
Profil
AM:
zřejmě jsi si špatně přečetl dotaz, to bude právě ten problém, že s .php se to zobrazí špatně a s .htm dobře.
Myslím, že som to pochopil správne.
HTML sa mu to zobrazí dobre a PHP súbor s veľmi pochybným obsahom, odlišným od toho HTML, nesprávne.
Takže jednoduché premenovanie koncovky .html na koncovku .php asi ukáže, o čo ide.
Ludva
Profil *
_es:

Jak jsem psal, kdyz má soubor příponu htm, tak to funguje, kdyz tomu souboru změním příponu na php, tak se to nezobrazuje správně. Jen otazníky.

Pokud jde o dotaz ohledně příkazu echo, tak to prosím berte jen jako pokus typu "tonoucí se stébla chytá", to byl jen a jen
pokus a není součástí mého kódu. Podstatný je kousek toho html kódu.

Zatím díky moc za odpovědi
_es
Profil
Ludva:
Dávaš málo informácií.
Je ten súbor určite uložený v kódovaní utf-8?
Neobsahuje na začiatku BOM?
Skúšal si premenovanie až na serveri?
To koncové lomítko nemá v značke meta čo robiť.
S odkazom na tie dva súbory by si to mal možno už dávno vyriešené.
Ludva
Profil *
_es:
:))
promin _es, ale těžko mohu dávat více informací, když ani nevím, jaké informace jsou potřeba pro to, abyste ste se Vy, odborníci na PHP, v mém problému zorientovali.
Nicméně, po odstranění znaku BOM, o kterém jsem, přiznám se, slyěel dnes poprvé, se problém vyřeěil.

Díky moc, udělali ste mi radost, to je poprvé, co mi někdo skvěle poradil a nemusel jsem si to "vysedět" sám. :)) Tohle by bylo jeste tak na dva dny. :)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: