Autor Zpráva
shistain
Profil
Čaute,
mám udělaný takový jednoduchý formulář:
<form method="post">
</form>
<select name="tym1" style="width: 102px">
<option></option>
<option>Tým</option>
</select><select class="auto-style3" name="tym2" style="width: 108px; height: 35px">
<option></option>
<option>Tým2</option>
</select><form method="post">
	<input class="auto-style2" name="vysledek1" style="width: 31px" type="text" /><input class="auto-style1" name="vysledek2" style="width: 31px" type="text" /></form>

Potřeboval bych,když budu mít v databazi sloupec např.:Tým2 tak když v tom formuláři vyberu z možností ,,Tým2,, a pod tím napíšu nějáké číslo aby se to do te databaze zapsalo k tomu sloupci ,,Tým2,,.
Dík,jsem začátečník tak prosím nějaké podrobné vysvětlení...
Radovan789
Profil *
A máš aspoň něco vytvořeného ze své strany ? Například přípojení k databázi ? To co po nás chceš je kód na dost řádků.
xmark
Profil
shistain:
Co znamená „k tomu sloupci“?
Máš před sebou ještě hodně práce, než se zadaří aspoň zformulovat otázku.

Nauč se nejdřív zpracovávat hodnoty z formulářů, než se je budeš snažit ukládat do databáze.
shistain
Profil
jo mám takže asi takový formulář (formular.html):
<form method=post enctype=multipart/form-data action=processor.php onSubmit="return validatePage1();">
				<li class="mainForm" id="fieldBox_1">
				  <label class="formFieldQuestion">Tým1&nbsp;</label><select class=mainForm name=field_1 id=field_1>
				    <option value="T&yacute;m1">T&yacute;m1</option>
				    <option value="T&yacute;m2">T&yacute;m2</option>
				  </select>
				  <label class="formFieldQuestion">T&yacute;m2&nbsp;</label>
                  <select class="mainForm" name="field_2" id="field_2">
                    <option value="T&yacute;m1">T&yacute;m1</option>
                    <option value="T&yacute;m2">T&yacute;m2</option>
                  </select>
                </li>

				<li class="mainForm" id="fieldBox_2">
				  <label class="formFieldQuestion">Výsledek 1 &nbsp;</label>
				  <input class=mainForm type=text name=field_3 id=field_3 size='20' value=''>
				
                  <label class="formFieldQuestion">V&yacute;sledek 2&nbsp;</label>
                  <input class="mainForm" type="text" name="field_4" id="field_4" size='20' value='' />
				</li>

				<li class="mainForm" id="fieldBox_4"></li>
<li class="mainForm">
					<input id="saveForm" class="mainForm" type="submit" value="Submit" />
				</li>

			</form>	

a potom processor.php:
<?php

$link = mysql_connect($db_server,$db_user,$db_pass);
if(!$link) die ('Nastala chyba v pripojeni k databazi'.mysql_error());
mysql_select_db($db_databaze,$link);
$query = "INSERT into `".$db_tabulka."` (field_1,field_2,field_3,field_4) VALUES ('" . $_POST['field_1'] . "','" . $_POST['field_2'] . "','" . $_POST['field_3'] . "','" . $_POST['field_4'] . "')";
mysql_query($query);
mysql_close($link);

include("confirm.html");

?>

ale když si vytvořím v databazi tabulku se 4 sloupcema (field_1,field_2,field_3,field_4) tak se mi do nich zapíší hodnoty co jsou listboxu(tým1,Tým2) ale ja bych potřeboval jak vytvořit v databazi slupec Tým1 a když ve formuláři vyberu v listboxu třeba Tým1 a pod to zapsal nějaké číslo a aby se mi to číslo zapsalo v datbazi k Tým 1
xmark
Profil
Proč máš v tabulce sloupce field_1 - field_4, když potřebuješ sloupec tym1? (velká písmena a diakritiku nepoužívej)
shistain
Profil
dělám to přes jeden program ,poradí teda někdo pls?
shistain
Profil
No tak teda mám tento formulář:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Zápis výsledku</title>
<style type="text/css">
<!--
body,td,th {
	font-family: Lucida Console, Monaco, monospace;
	font-size: 12px;
	color: #036;
}
body {
	background-color: #000;
}
-->
</style></head>

<body>
<form action="proces.php" method="post" enctype="multipart/form-data" name="zapis" id="zapis">
  <label>Tým1
    <select name="tym1" id="tym1">
      <option value="manutd">Manchester United</option>
      <option value="chelsea">Chelsea FC</option>
    </select>
  </label>
  <label>Tým2
    <select name="tym2" id="tym2">
      <option value="manutd">Manchester United</option>
      <option value="chelsea">Chelsea FC</option>
    </select>
  </label>
</form>
<form id="zapis" name="zapis" method="post" action="proces.php">
  <label><br />
    Výsledek 1
    <input name="vysledek1" type="text" id="vysledek1" size="10" />
  </label>
  <label>Výsledek2
    <input name="vysledek2" type="text" id="vysledek2" size="10" />
  </label>
</form>
<form id="form1" name="form1" method="post" action="">
  <label>
    <input type="submit" name="zapsat" id="zapsat" value="Zapsat" />
  </label>
</form>
</body>
</html>

A potřeboval bych vytvořit proces.php a tabulku v Mysql,ve které bude např. sloupec ,,Manchester United,, a když ve formuláři v listmenu vyberu Manchester United a napíšu číslo tak aby se to číslo automaticky zapsalo do sloupce ,,Manchester United,,.
Dík moc za radu

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: