Autor Zpráva
Vlado_m
Profil *
Dobrý den
Můžete mi poradit (polopaticky-názorně) poradit jak přenést formulářem animovaný gif a uložit jej na serveru?
Vždycky mi to uloží jenom jeden obr.


děkuji
xmark
Profil
Jeden obr znamená co? Jeden frame z animace? To se mi nějak nechce věřit.
Vlado_m
Profil *
Ano jeden rámec frame
je to ten jstejný gif jeho rotměry neměním ale nehýbe se
teda testoval jsem jenom localhost
xmark
Profil
A jak ten uploadovací skript vypadá? Nějak si neumím představit, že by během akce "zkopíruj binární obsah odsud sem" mohlo omylem dojít k "detekuj gif, rozkuchej ho, vytáhni z něj první frame a zbytek smaž".
xmark
Profil
Aha, ale umím si představit, že po nahrání obrázku proběhne nějaká změna velikosti a ta zvládne jen ten první frame.
Doporučil bych google php resize animated gif, možná dá někdo konkrétnější radu.
// edit: doporučoval bych přejmenovat na Změna velikost animovaného gifu
Vlado_m
Profil *
Ne udělal jsem si check pro to když se přeníší animovaný gif aby zůstal wigth height nezměněné a nažítá to pak na velikost uloženou v databázi.

skript vypadá následovně
na místě vložení.

echo '<form action="něco_něco.php" method="post" enctype="multipart/form-data">';
echo '<div>'
atd

a na místě zpracování po ošetření chyb a nažtení názvu a adresy do proměnných:
$imagename = $last_id. $image_extension;


imagegif($image, $dir.'/'.$imagename);

A když jej tam uložím kopírováním a zařídím načtení do stránky běhá jak má...?
Davex
Profil
Vlado_m:
A když jej tam uložím kopírováním a zařídím načtení do stránky běhá jak má…?
A v čem je tedy problém? Ukládej ho funkcí move_uploaded_file() a nepoužívej uložení pomocí imagegif().
Vlado_m
Profil *
Davex:
Problém je že ta funkce sice kolem mě kdysi prošla a zatím nebyla použita - tedy zapomenuta.
Díky za radu už to jde.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: