Autor Zpráva
lowaczek
Profil
Dobrý den, chtěl bych se zeptat.. uvedu rači příklad

$zvirata = array ("pes", "kocka", "zirafa", "medved", "koza");
$nerosty = $_POST['cislo']
;

/*mám pole zvirata a pole nerosty ale o to mi ani tak nejde jako o tu podminku chci udelat takovou podminku aby udávala, že pokud bude do formuláře k nerostu vyplněno jedno z těch zvířat napíše to chybu. zkoušel sem to asi takhle ale nefunguje to nwm jak na to. nevíte jak to udělat prosím?*/
if  ($nerosty == $zvirata) {echo "Kameny neběhají\!\!";}
Radovan789
Profil *
Možná by ti pomohlo in_array
lowaczek
Profil
Radovan789:
nevím jak to mám použít prosím nemohl by si napsat jak by si to zapsal?
Radovan789
Profil *
lowaczek:
Stačí kliknout na ten link a podívat se do "Examples", to potom musí pochopit i malé dítě.
Spectator
Profil
Předtím jsem se netrefil =) mělo to být autorovi tématu =):
v tom odkazu máš dole i příklady. Principielne jde o to, projet pole a kazdy prvek porovnat
<?php
$os = array("Mac", "NT", "Irix", "Linux");
if (in_array("Irix", $os)) {
    echo "Got Irix";
}
if (in_array("mac", $os)) {
    echo "Got mac";
}
?>
Radovan789
Profil *
Spectator:
Bez tebe bych to nevěděl (ironie).
lowaczek
Profil
Spectator:když použiju tohle tak musím do té podmínky vypsat všechen obsah pole $os .. nedá se to udělat tak že zapíšu, že prostě pokud se proměnná Nerosty rovná biť jen jednomu prvku z pole Zvířata {echo "Kameny neběhají"} nedá se tohle nějak zapsat?
lowaczek
Profil
Radovan789:
řek bych že to bylo na mě ne na tebe jestli to víš a nechceš pomoc prosím zbytečně tu nespamuj díky.
Radovan789
Profil *
lowaczek:
Reaguji na reakci Spectatora stejně tak jak teďka reaguji na tvoji reakci. To nemůžu ?
proč bys vypisoval všechny proměné do $os ty už ten array máš vytvořený.
lowaczek
Profil
Radovan789:
Vůbec nechápu co myslíš hele ok...
Zkus ten script co tady psal Spectator upravit tak aby tam byly dvě proměnné
$zvirata = array ("pes", "kocka", "zirafa", "medved", "koza"); a $nerosty
a udelej podmínku takovou, že: Pokud se text zapsaný do pole Nerosty rovná biď jen jednomu prvnku z pole $zvirata {echo "Kameny neběhají"}
A teď mě zajímá jak to mám udělat zapomocí toho co jsi mi napsal..
Radovan789
Profil *
lowaczek:
Postav mi barák, bude mít dvě patra a obrovskou garáž a pak ti udělám ten tvůj kód.
xmark
Profil
lowaczek:
Jestli neumíš použít ten Spectatorův příklad, tak na to prostě nemáš.
lowaczek
Profil
xmark:
Já ho chápu mě jde jen o to že když budu mít pole o 100 prvků ( je to jen příklad ) tak to budu muset 100krát vypsat ja chci prstostě aby sem měl jednoduchou podmínku, že pokud se $promenna rovná aspon jednomu prvku z $pole array ("prvek", "prvek2", "prvek3", "prvek4");
Jan Tvrdík
Profil
lowaczek:
if (count(array_intersect($zvirata, $nerosty)) !== 0) echo 'Kameny neběhají';
xmark
Profil
lowaczek:
Já ho chápu

Nechápeš. Zkus si ten příklad přečíst znovu. A pak sem zkus vlastními slovy popsat, co si myslíš, že ta funkce in_array dělá.
Spectator
Profil
Radovan789:
Předtim jsem se netrefil se jménem odpovědi =) Sorry

lowaczek:
co na tom nechápeš?

<?php
$zvirata = array("pes", "kocka", "zirafa", "medved", "koza");
$nerosty = $_POST['cislo']
if (in_array($nerosty, $zvirata)) {
    echo "Je to tam!!!";
}
else{
  echo "nic takovýho tam neni";
}
?>
Radovan789
Profil *
Spectator:
Jo vpohodě.
Jan Tvrdík
Profil
Citace ze zadání „mám pole zvirata a pole nerosty“.
Spectator
Profil
lowaczek:
nic vypisovat nebudeš, prostě se stane to co je v podmínce, pokud se vzro bude rovnat prvku v poli. Větvení (funkce if/else) je ZÁKLADNÍ KONSTRUKCÍ v podstatě všech jazyků.
lowaczek
Profil
Jan Tvrdík:
díky ale obávám se, že to nefaká

Warning: array_intersect() [function.array-intersect]: Argument #2 is not an array in C:\Program Files\EasyPHP-5.3.3.1\www\zpracovat.php on line 8

pokud chápu dobře tak to píše že to druhé (v mém případě se jedná o nerosty) To je právě ono $nerosty = $_POST['nerosty']; jsou z tohoto formuláře>>

<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
</head>
<form method="post" action="zpracovat.php">
<input type="text" name="nerosty" />Zadejte nerost<br />
<input type="submit" name="odeslano" value="Vypočítat" />
</form>


a já potřebuju tohle: když někdo napíše do pole Nerosty jeden z prvků v poli zvířata tak tak aby se vypsalo že Nerosty něběhají.
xmark
Profil
lowaczek
Jan Tvrdík si vyložil tvoje špatně zadání moc doslova, nezakalkuloval do něj tu tvou chybu, se kterou všichni ostatní počítají. Odpovíš mi na #15?
lowaczek
Profil
Omluvám se
Omluvám se
Omluvám se

Moc se ommluvám se idiot a sem totální nechápavec prostě mi trvá než něco pochopim

Omluvám se
Omluvám se

Díky za pomoc všem a tky za to že ste mě neposlali do no to je fuk promiňte lidi :-(
lowaczek
Profil
xmark:
Odpověď k 15:
zadám Slovo nebo Pole nebo Proměnnou + Slovo Pole nebo Proměnnou a ono to srovná jestli se něco z tý jedný nenachází v tý druhý a když jo vypíše se echo moc se omluvám jde jen o to že ono je tam v tom příkladě slovo konkrátněji to Irix a to mě zmátlo nedošlo mi že si místo toho můžu dát klidně svojí proměnnou šutry sorry omluvám se prostě sem magr a došlo mi to až deť snad mě omluvá že PHP se věnuju asi dva dny.. díky moc
<?php
$os = array("Mac", "NT", "Irix", "Linux");
if (in_array("Irix", $os)) {
    echo "Got Irix";
}
if (in_array("mac", $os)) {
    echo "Got mac";
}
?>
Radovan789
Profil *
lowaczek:
zadám Slovo nebo Pole nebo Proměnnou + Slovo Pole nebo Proměnnou a ono to srovná
Takhle to bohužel nefunguje.

PHP se věnuju asi dva dny
Doporučuji si projít linuxsoft jako skoro každý začinající PHP programátor.
lowaczek
Profil
Radovan789:
Já měl takovej pocit že ta funkce srovnává ty dvě hodnoty a pokud je tam nějaká schoda tak t vyplivne echo .. aspoň mi to tak funguje.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0