Autor Zpráva
Vlada
Profil
Zdravím , všechny …
Nevím si už vážně rady , jsem začátečník v php a chtel bych vytvorit neco jako z nahledu clanku kde je obsazen vytazek textu a zakoncen odkazem "cely clanek" na ktery se klikne a presmeruje to uzivatele na stranku s tim jednim celym clankem ( na adresu treba index.php?page=(id clanku ktere se ziskava z DB ) jedna se o tyto stránky ( http://sdhfrydeksport.wz.cz ) mam tam jen tak na skousku bile bloky ve kterych je ten clanek s odkazem tomu odkazu jsem pridelil i tu adresu s ID clanku ale nedokazu prijit ani najit na internetu to jak to nejak jednoduse zobrazit jen jeden clanek

ty prispevky ziskavam pomoci funkce :



function getPrispevky() {
  $query = mysql_query("SELECT * FROM prispevky ORDER BY `ID` DESC") or die (mysql_error());
  while ($Prispevek = mysql_fetch_assoc($query)) {
  
  $nadpis = $Prispevek["Nadpis"];
  $autor = $Prispevek["Autor"];
  $obsah = $Prispevek["Obsah"];
  $datum = date("j.m. Y", strtotime($Prispevek["time"]));
  
  $id_clanku = $Prispevek["ID"];
  
  if ( (strlen($obsah)) > 90 ) {
  $obsah_zkraceny = mb_substr($obsah, 0, 90, 'utf-8') . "…<a href=\"index.php?page=" . $id_clanku . "\">celý článek</a>";  
  echo "<div class='clanek'>" . wordwrap($obsah_zkraceny,35,"\n",TRUE) . "</div>". "<br />";   }   
  else {
  echo "<div class='clanek'>" . wordwrap($obsah,30,"\n",TRUE) . "</div>". "<br />";
  }    
  
        
 }  
}


a zobrazuju ji na strance index.php :


<div class="obsah">
  <div class="prostredni_sloupec">
  
  <?php
          include("includes/connect.php");
          include("includes/functions.php");
          
          getPrispevky();
  
      ?>
  

  
     
          
  </div>  
</div>

predem dekuji a vazim si kazde odpovedi , jsem zacatecnik a zacokoliv radu/kritiku budu moc vděčný …

Moderátor Alphard: Vkládej prosím kódy mezi značky [pre] a [/pre] (stačí kliknout na ).
Tomashekk
Profil
Vlada:
function getPrispevky() {
$query = mysql_query("SELECT * FROM prispevky ORDER BY `ID` DESC") or die (mysql_error());
while ($Prispevek = mysql_fetch_assoc($query)) {

do SQL dotazu přidej něco jako
SELECT * FROM prispevky WHERE `ID` = '3' ORDER BY `ID` DESC"
a odeber celý cyklus while
jen tam dej $Prispevek = mysql_fetch_assoc($query)


Moderátor Alphard: Mírně přeformátováno pro lepší přehlednost.
Vlada
Profil
díky , tohle funguje .. akorát chtěl bych se ještě zeptat jak to zapsat na ten muj index.php tak aby kdyz kliknu na nejaky clanek co tam je tak by me to hodilo na index.php?page=3 treba kdyby id clanku bylo 3 ... muj stred indexu vypada :

<div class="obsah">
<div class="prostredni_sloupec">

<?php
include("includes/connect.php");
include("includes/functions.php");

getPrispevky();

?>





</div>
</div>


a nevím , opravdu nevím , skousel sem ruzne varianty , daval jsem tam if(isset($page) $page == $id_clanku) na cely stred ale to se mi potom nezobrazili ani ty prispevky ani ten jeden prispevek v novem okne ... proste chci aby na hlavni strance (index.php ) byly vsechny me prispevky/clanky pod sebou a kdyz uzivatel klikne na "cely clanek " nebo nadpis tak ho to hodi na novou stranku index.php?page=$id_clanku a uvidi jen ten jeden prispevek , potom by tam byl samozrejme odkaz na "zpět" nebo tak něco který by se vrátil zpět na index s príspevky ... nevíte jak to udelat ? popripade co do toho stredu vlozit nevim si rady prave jak to udelat/vymyslet ? diky moc predem
xmark
Profil
<?php

if (isset($_GET["page"])) {
  // vypsani jednoho clanku podle #2 
} else {
  // vypsani seznamu vsech clanku podle #1 
} 
?>

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0