Autor Zpráva
MaxDJs
Profil *
Zdravím,

bylo by možno mi poradit co doplnit do echa, aby se mi na souřadnicích, které získám po kliknutí na obrázek, zobrazil červený křížek?

Souřadnice se předávají v tomto formátu:

http://localhost/odchyceni_pozice_sedadel/?obrazek.x=432&obrazek.y=448


Skript:

<?php

if(isset($_GET["obrazek_x"]))

  file_put_contents("soubor.txt",$_GET["obrazek_x"].",".$_GET["obrazek_y"]."\n",FILE_APPEND);

 echo <img src=\"http://www.stylovedarky.cz/inshop/layout/img/krizek2.gif\" />"; 

?>





Děkuji za odpověď
__construct
Profil
Skús hľadať tu na fóre „vodoznak
MaxDJs
Profil *
Já nepořebuji vodoznak. Já mám tento obrázek:



Chci si označit červeným křížkem u jaké černé tečky jsem již zjistil její pozici. Takže budu mít na konci 1000 křížků.
blaaablaaa
Profil
MaxDJs:
Hledej googlem navod na vodoznak - v tom bude popsano, jak do obrazku vlozit jiny objekt ;) (nebo si rovnou projed funkce v manualu -www.php.net/manual/en/ref.image.phpp)
MaxDJs
Profil *
<?php
$dst_im = "sal.jpg";
$src_im = "krizek.jpg";
$dst_x = ???;
$dst_y = ???;
$src_x = 0
$src_y = 0
$src_w = 12;
$src_h = 12;

imagecopy  ($dst_im  , $src_im  , $dst_x  , $dst_y  , $src_x  , $src_y  , $src_w  , $src_h  );
?>


Skript jsem našel, ale nevím jak předat do proměnných souřadnice z tohoto skriptu:

<?php

if(isset($_GET["obrazek_x"]))

  file_put_contents("soubor.txt",$_GET["obrazek_x"].",".$_GET["obrazek_y"]."\n",FILE_APPEND);

?>
blaaablaaa
Profil
MaxDJs:
1. pomoci fce file si soubor nactes do pole
2. napr. pomoci cyklu foreach
3. v kazdem opakovani pak provedes explode podle carky
4. provedes imagecopy
5. napr. pomoci imagejpeg zobrazis vysledny obrazek
__construct
Profil
MaxDJs:
Já nepořebuji vodoznak
Neviem prečo niektorí ľudia automaticky odsúdia odpoveď, keď vlastne ani nevedia čo potrebujú…

blaaablaaa:
Hledej googlem navod na vodoznak
Naschvál som mu písal tu na fóre, aby to mal po česky :-)

Nebolo by lepšie keby sa mu ten obrázok po každom kliknutí upravil - po ďalšom kliknutí by hneď videl kde už klikol. Takže žiadne parsovanie txt súboru, ale priama úprava obrázku - to je to čo chce.
MaxDJs
Profil *
ale já mám soubor v tomto formátu:

618;724
602;744
584;744
566;744
546;744
546;710
564;708
582;708
602;706
618;640
602;658
580;658
562;658
544;660
544;624
562;624
582;624
602;624
618;594
606;612
584;612
566;610
546;608
546;574
562;574
582;576
602;574
616;546
604;564
584;564
566;564
544;560
546;526
566;528
582;528
602;528
620;472
602;488
586;490
566;490
548;490
...


A to nejde dát do jednorozměrného pole a nejde to procházet pomocí foreach. Neexistuje jiné řešení?
Keeehi
Profil
Nejdřív použiješ explode() podle zanku "\n" apotom explode() podle znaku ";".
Nakonec ti vznikne dvourozměrné pole:
array(
[0] => array(
    [0] => 618
    [1] => 724
)
[1] => array(
    [0] => 602
    [1] => 744
)
[2] => array(
    [0] => 584
    [1] => 744
)
[3] => array(
    [0] => 566
    [1] => 744
)
. . .
MaxDJs
Profil *
Mám to správně??

$souradnice = file('soubor.txt');
$dst_im = 'sal.jpg';
$src_im = 'krizek.jpg';


foreach ($souradnice as $souradnice){
explode("\n",$souradnice);
explode(",",$souradnice);
imagecopy ($dst_im, $src_im, $souradnice[0], $souradnice[1], 0, 0, 15, 15);
}
blaaablaaa
Profil
MaxDJs:
ne, podivej se, co vraci funkce file a explode a jak se pracuje s foreachem
MaxDJs
Profil *
Skript už mám, ale když ho spustím tak mi to hodí chybu 500 Internal Server Error

Skript
<?php
$file_name = "soubor.txt"; /* this is the file that contains your coordinates */
$lines = file($file_name); /* read the file into an array */
$ne = count($lines); /* count the number of coordinate pairs */
$i = 0; /* set your initial counter */
$image = imagecreatefromjpeg('sál.jpg');
$w = imagesx($image);
$h = imagesy($image);
$watermark = imagecreatefromjpeg('krizek.jpeg');
$ww = imagesx($watermark);
$wh = imagesy($watermark);

while($i<$ne) { /* start looping thru the pairs */
$coords = explode(",", $lines[$i]); /* get the coords of the each element */
$x = $coords[0] - 10; /* calculate upper left point */
$y = $coords[1] - 10;
imagecopy($image, $watermark, $x, $y, 0, 0, $ww, $wh);
header('Content-type: image/jpeg');
imagejpeg($image);
exit();	
$i ++;
}

?>

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0