Autor Zpráva
jjj
Profil *
Zdravím :) Mám soubor hlavnisoubor.txt a ,,počítadlo" které přičte 1 soubor.txt a odečte 1 hlavnisoubor.txt. Potřebovala bych poradit jak to udělat aby se nic nepřičítalo k soubor.txt jestliže neni možné nic odečíst z hlavnisoubor.txt - aby se to nedostalo do mínusu, nejlépe aby se při vstupu na to počítadlo zobrazila hláška že v souboru hlavnisoubor.txt je nula tudíž nelze nic odečítat. Díky moc za odpovědi ;)

obsah počítadla:
<?php 
    $soubor = "soubor.txt"; 
    if( File_Exists($soubor) ){ 
      print ""; 
    }else{ 
      $file = fopen($soubor, "a"); 
      fputs($file, "0"); 
      fclose($file); 
    } 
    $file = fopen($soubor, "r+"); 
    $pocet = fgets($file, 100); 
    $pocet++;
    if($pocet<=99){
    fseek($file, 0); 
    fputs($file, $pocet); 
    fclose($file); 
    }
 
    $soubor = "hlavnisoubor.txt"; 
    if( File_Exists($soubor) ){ 
      print ""; 
    }else{ 
      $file = fopen($soubor, "a"); 
      fputs($file, "0"); 
      fclose($file); 
    } 
    $file = fopen($soubor, "r+"); 
    $pocet = fgets($file, 100); 
    $pocet--; 
    fseek($file, 0); 
    fputs($file, $pocet); 
    fclose($file); 
    echo $pocet;
?>
xmark
Profil
jjj:
Prohoď ty dva bloky a ten druhý dej do podmínky if ($pocet>0)
jjj
Profil *
prosím napsal bys mi to celý? něak se v tom nevyznám :P :D
Majkl578
Profil
jjj:
Co je složitého na prohození řádků 2-17 a 19-33 a následném obalení druhé půlky scriptu podmínkou?

Trochu jsem ti ten kód upravil, ten původní byl hrozně zmatený a některé části nesmyslné.
$soubor = '/tmp/hlavnisoubor.txt';
if(!file_exists($soubor)) {
    file_put_contents($soubor, '0');
    $count = 0;
} else {
    $count = (int) file_get_contents($soubor);
}

if (--$count >= 0) {
    file_put_contents($soubor, (string) $count);
} else {
    echo 'V souboru hlavnisoubor.txt je nula, tudíž nelze nic odečítat.';
}

if ($count >= 0) {
    $soubor = '/tmp/soubor.txt';
    if(!file_exists($soubor) ) {
        file_put_contents($soubor, '0');
        $count = 0;
    } else {
        $count = (int) file_get_contents($soubor);
    }
    if(++$count <= 99) {
        file_put_contents($soubor, (string) $count);
    }
}

A za odměnu se příště víc snaž sama, než napíšeš [#3]. :)
jjj
Profil *
Děkuji ti moc :) Budu ;)
Jity
Profil *
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli se tento kód dá nějak poupravit, jestli bude v souboru soubor.txt číslo 100 tak aby to neodečítalo ze souboru hlavnisoubor.txt ? Děkuji za odpovědi =)
AM_
Profil
Dobrý den, pokud vůbec neumíte programovat najměte si programátora, který za vás bude úlohy řešit, toto fórum je určené na pomoc nezkušeným programátorům, kteří se snaží něco naučit, nikoli neprogramátorům, kteří hledají levnou pracovní sílu. A zakládejte prosím na nový problém nové téma, pokud souvisí s nějakým již zde řešeným, uveďte v tématu odkaz (tedy pokud se rozhodnete programování naučit a pak toto fórum používat).

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: