Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Filipup Profil * |
#1 · Zasláno: 19. 12. 2010, 19:11:00
Dobrý den,
ve škole jsme dostali za úkol přes vánoční prázdniny naprogramovat jeden z několika programů, tak jsem se do toho pustil. Vybral jsem si hru oko bere, avšak už v počátcích v tom jsem až po uši. Dostal jsem se k věci, kdy uživatel resp. hráč tahá z balíčku karet svoji kartu. To jsem zařídil tak, že jsem si dělal pole a po obnově stránky se vždy jedna z těchto karet vytáhne. Jenže já nevím, jak zařídit, aby se právě uložená karta uložila do paměti jako session proměnná a k té bych mohl přičítat další hodnotu karet až bych dosáhl či nedosáhl hodnoty 21. Nevíte někdo, jak bych to mohl zařídit? A ještě menší otázka, moje pole vypadá následovně: $pole = Array("Karta7", "Karta8", "Karta9", "Karta10", "KartaJ", "KartaQ", "KartaK", "Eso"); ke kartám jsem dále přiřadil jejich obrázek ($pole[0] = .....), ale já bych potřeboval ještě docílit ještě toho, že ke každé kartě přiřadím její hodnotu, tzn. že třeba karta7 bude mít hodnotu sedm...poradíte někdo? předem děkuji |
||
Alphard Profil |
#2 · Zasláno: 19. 12. 2010, 19:22:07
Nevím, jestli dobře chápu problém, ale do session lze ukládat pole. Takže tam můžete vložit vše, co potřebujete.
|
||
Filipup Profil * |
#3 · Zasláno: 19. 12. 2010, 19:28:15
Já se omlouvám, zapsal jsem to trochu nepřesně. Vaši radu přijímám, hned to vyzkouším a uvidím, ale abych vše uvedl na pravou míru, myslel jsem to tak. Uživatel vygeneruje číslo, které se uloží, následně vygeneruje další, které se přičte k tomu prvnímu. A tenhle proces bude pokračovat tak dlouho, dokud hráč dosáhne co nejbližší výsledku k číslu 21. Jde mi o to, aby se to dané vygenerované číslo uložilo a smazalo se tehdy, kdy k tomu dá uživatel příkaz.
|
||
Alphard Profil |
#4 · Zasláno: 19. 12. 2010, 22:30:33
Filipup:
„Uživatel vygeneruje číslo, které se uloží, následně vygeneruje další, které se přičte k tomu prvnímu.“ Nestačilo by tohle? $_SESSION['cislo'] += $nahodneCislo; „a smazalo se tehdy, kdy k tomu dá uživatel příkaz.“ unset()? |
||
Albert Profil * |
#5 · Zasláno: 20. 12. 2010, 19:05:54
Alphard:
Když jsem to vyzkoušel, tak mi prohlížeč sdělil, že to je nepodporovaný operand. Tak nevím. |
||
Alphard_ Profil * |
#6 · Zasláno: 20. 12. 2010, 22:18:26
Prohlížeč? Jsou to instrukce pro PHP interpreta. Mělo by to fungovat, je to korektní zápis PHP skriptu.
|
||
tomek Profil * |
#7 · Zasláno: 21. 12. 2010, 13:30:21
Alphard:
$_SESSION['cislo'] += $nahodneCislo; $_SESSION['cislo'] .= $nahodneCislo; |
||
panther Profil |
#8 · Zasláno: 21. 12. 2010, 13:32:23
tomek:
obojí jsou korektní zápisy v PHP, ekvivalentní nejsou. Co který dělá, si snadno můžeš s nějakými dosazenými daty vyzkoušet. |
||
anonymní Profil * |
#9 · Zasláno: 21. 12. 2010, 14:33:36
Albert:
to bude zřejmě tím, že ta proměnná nemá při prvním načtení žádnou hodnotu, při prvním načtení tam ulož to náhodné číslo a v dalších ho jen přičítej if (!isset($_SESSION['cislo'])) { $_SESSION['cislo'] = $nahodneCislo; } else { $_SESSION['cislo'] += $nahodneCislo; } |
||
Časová prodleva: 15 let
|
0