Autor Zpráva
Tomasekkk
Profil *
Zdravim Vas, rad bych se zeptal, zda-li existuje způsob když využívám na stránkách fotn Arial Italic, aby písmo nebylo nějak roztřepané, slyšel jsem, že existuje možnost (možná) využít GD knihovnu v PHP nebo javascript, je to pravda? Lze to řešit nebo s tím nic nenadělám? Díky
Webotikon
Profil
Tomasekkk:
Zdravim Vas, rad bych se zeptal, zda-li existuje způsob když využívám na stránkách fotn Arial Italic, aby písmo nebylo nějak roztřepané
Pomocou CSS vlastností nedokážeš získať nad písmom úplnú kontrolu, no môžeš ho nahradiť obrázkom, na ktorom bude ten text napísaný.

slyšel jsem, že existuje možnost (možná) využít GD knihovnu v PHP
Pomocou GD knižnice v PHP sa vytvárajú/upravujú obrázky.
Tomasekkk
Profil *
Právě, že bych obrázkem toto nechtěl řeši .. Já slyšel, že se nějak GD knihovně podstrčí TTF font, že by to mohla nějak vykreslit ... Ale abych dělal při každé změně nadpisu nový obrázek to je docela o ničem :-( U Wordpressu jsem viděl, že jim to zase nějak překresluje javascript
Webotikon
Profil
Tomasekkk:
Já slyšel, že se nějak GD knihovně podstrčí TTF font, že by to mohla nějak vykreslit ...
Pomocou GD knižnice by si v PHP vytvoril obrázok toho textu.
Tomasekkk
Profil *
ale to by snad ani nevadilo, jde jen o to, že bych nechtěl ať nadpisy při každé úpravě textu na webu musím upravovat zvlášť ve Photoshopu
Tomasekkk
Profil *
I když zase na druhou stranu by bylo fajn, kdyby zbytek textu byl nějak vyhlazený a né takový kostrbatý :-(
Webotikon
Profil
Tomasekkk:
I když zase na druhou stranu by bylo fajn, kdyby zbytek textu byl nějak vyhlazený a né takový kostrbatý :-(
A mohol by si sem poslať odkaz na ten web? Dosť pochybujem, že je naozaj nevyhnutné celý text na stránke "vyhladiť".
Tomasekkk
Profil *
Mám to na intranetu, ale stačí si dát Arial 9pt a styl italic, pak je to opravdu to písmo roztřepané :-(
Webotikon
Profil
Tomasekkk:
ale stačí si dát Arial 9pt a styl italic, pak je to opravdu to písmo roztřepané :-(
No kvôli takej "blbosti" by som sa vôbec neznepokojoval a nechal to tak. Skôr by ma zaujímalo prečo používaš jednotky pt na definovanie veľkosti písma... ;-)
xmark
Profil
Vyhlazování písma není věcí prohlížeče nebo dokonce php, ale operačního systému. Ve windows (počínaje XP) se zapíná ve vlastnostech obrazovky / Vzhled / Efekty / Používat metodu vyhlazování .. V jiných OS nevím. Ze strany webu to nemáš jak vynutit.
Tomasekkk
Profil *
Já právě viděl u Wordpressu překreslování písma pomocí Javascript (něco od Bitstreamu) a ono to vážně to písmo vyhladí

Webotikon:
No já byl vždycky zvyklý používat pt a přiznám se, že jsem nestudoval více o tomto k účelu ke kterému to používám to funguje, tak jsem to tak nechával ;o)
Tomasekkk
Profil *
Zrovna jsem našel něco podobného co myslím http://typeface.neocracy.org/examples.html
Webotikon
Profil
Tomasekkk:
Vyhladzovať takéto písmo nemá význam. Aj tak nikdy nedokážeš zaistiť, aby sa rez písma vykresloval všade rovnako (stačí si prezrieť stránky v rôznych verziách IE a uvidíš zreteľný rozdiel v písme).

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: