Autor Zpráva
Pavel Vodnář
Profil *
Dobrý den, prosím o jakoukoliv radu jakým způsomem mám založit příslušnou databázi na webu? Děkuji
Keeehi
CREATE DATABASE nazev_databaze;

U některých webhostingů (vlastně nevím o žádném, který by to tak neměl) si vytvoříte databázi přímo v administraci toho webhostingu.
Pavel Vodnář
Profil *
aha, když tedy jsem měl databázi typu: http://127.0.0.1/phpmyadmin/ úplně stejně takovou založím na serveru? děkuji
Alphard
[#3] Pavel Vodnář
Jste si jist, že se ptáte správně? Adresa http://127.0.0.1/phpmyadmin/ naznačuje přístup k phpMyAdminu, což je jen správce databáze.
Zřejmě potřebujete přenést databázi z localhostu na server. Exportujte ji a potom importujte.
Pavel Vodnář
Profil *
Ano, máte pravdu - potřeboval by jsem poradit jak to vše provést? - jde tedy že si databázi vytvořím v localhostu tu pak exportuju někam do PC a následně ji importuju na server? nebo se musí celá databáze dělat na serveru znovu? Když procházím server - nikde tam nevidím nějakého správce kde vytvořit novou databázi. Jak to tedy udělat? Za veškeré rady Vám mnohokrát děkuji Pavel Vodnář.
joe
Napřed export na localhostu do nějakého souboru. Na serveru pak bude pravděpodobně také dostupný na nějaké adrese phpMyAdmin, tak v tom to zase importovat. Případně jinak, v tom exportovaném souboru je přece jen SQL.
Pavel Vodnář
Profil *
Dobře tak tedy postup: vytvořím požadovanou DB ve svém localhostu, tu pak exportuji do nějakeho souboru v pc a tu nasledně inportuji na server?
xmark
Pavel Vodnář:
vytvořím požadovanou DB ve svém localhostu, tu pak exportuji do nějakeho souboru v pc a tu nasledně inportuji na server

Přesně tak. Export/import mysql dat probíhá prostřednictvím textových souborů.
Nicméně, jestli se nepletu, import / export nezahrnuje vytvoření databáze, to budeš muset udělat ručně. Každý hosting může mít samotnou správu databází udělanou po svém, ale vždycky tam bude jednak přidání databáze a pak nějaký phpmyadmin, který pak umožní mj. vložení a provedení toho skriptu, který sis předtím vyrobil v tom svém phpmyadminu na stránce Export.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0