Autor Zpráva
ententeak
Profil
zdravím,
dělám si galerii pro svůj web (prozatím na http://reborn.ententeak.cz)
A narazil jsem na takovej problémek ve scriptu mám zadáno:

$id = mysql_query ("SELECT id FROM kategorie WHERE nazev=$jmeno");
if( !$id ) {echo( "<br>Omlouvám se, ale mám dočasný problém s Databází.!!<br>Děkuji za pochopení<br>");
};
   mkdir('../galery/'.$jmeno.'/', '0755' );
   chmod('../galery/'.$jmeno.'/', '0755' );
 header("Location: upload.php"); // přesměrujeme zpět na upload.php aby nezůstával parametr v GET (aby se při F5 nevytvořila znovu ta samá kategorie)
}  

složku to sice vytvoří, ale s chmodem "0363" (přitom třeba na forpsi.cz sousedovi stejná syntaxe funguje správně)
Je nějaká jiná cesta, jak tohle obejít?

A druhej problémek jsem se už v tomhle pokoušel pořešit (to je ten SQL script):
Potřebuju, aby složka měla název podle ID daný kategorie a ne podle jejího názvu (přeci jen některý znaky nejsou úplně 'zdravý' pro webovou adresu..)
Ale zatím se mi nějak nepodařilo, aby to fungovalo.. nějak mi to nechce načíst to ID (proto tam mám prozatím to $jmeno jako název složky) :/

Díky za pomoc
Alphard
Profil
1. zkuste před to dát umask(0000);
2. mysql_insert_id()
ententeak
Profil
paráda.. díky.
dan55
Profil
Jestli chceš používát ten název v adrese, tak zkus:
function seo_url($old_url){
    $old_url=str_replace(Array(" ","á","č","ď","é","ě","í","ľ","ň","ó","ř","š","ť","ú","ů","ý","ž","Á", "Č","Ď","É","Ě","Í","Ľ","Ň","Ó","Ř","Š","Ť","Ú","Ů","Ý","Ž"),Array("-","a","c","d","e","e","i","l","n","o","r","s","t","u","u", "y","z","A","C","D","E","E","I","L","N","O","R","S","T","U","U","Y","Z "),$old_url);
    $old_url=strtolower($old_url);
    $re="/[^[:alpha:][:digit:]]/";
    $replacement="-";
    $old_url=preg_replace($re,$replacement,$old_url);
    $re="/[-]+/";
    $replacement="-";
    $old_url=preg_replace($re,$replacement,$old_url);
    $old_url=trim($old_url,"-");
    return $old_url;
}
ententeak
Profil
mě stačí to ID složky.. mě se s tím pak dál líp pracuje :)
ale právě jsem zjistil, že ten chmod furt nefunguje... zase mi hází 363

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0