| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Jardik Profil * |
#1 · Zasláno: 4. 1. 2011, 17:09:00
Ahoj ještě mám tento dotaz (přikládám kompletní script).
Mám formulář kde si uživatel vybere kolik chce fotek nahrát, to se snažím zkontrolovat zda zadání bylo správné a na základě toho vyjednou inputy pro fotky. Poté když vyplní zbylé hodnoty a dá odeslat zase kotroluji zda bylo vše vyplněné. Nějak jsem se do toho ale asi zamotal, když v inputu pro zadání fotek napíšu nesmysl neupozorní mě ta podmínka pro toto tlačítko, ale ta druhá echo ("Nezadali jste všechny potřebné údaje!");a vlastně mě upozorní i když zadání je správné znovu vyjede echo ("Nezadali jste všechny potřebné údaje!");<?php
$BudemeZobrazovat=true;
if (isSet($_POST["predstaveni"])) // tak už se odesílalo a musíme kontolovat
{
if (strlen($_POST["editor2"])==0 || strlen($_POST["poradi"])==0 || ($_POST["poradi"])<=0)
{
echo ("Nezadali jste všechny potřebné údaje!");
}
else
{
$poradi = $_POST["poradi"];
$result = mysql_query("SELECT poradi FROM predstaveni where poradi = $poradi");
if (mysql_num_rows($result))
{
echo "Toto pořadové číslo je již použito!.\n";
}
else
{
$BudemeZobrazovat=false;
$vzkaz = addslashes($_POST["editor2"]);
exit ("$vzkaz");
}
if (isSet($_POST["odeslat"])) // tak už se odesílalo a musíme kontolovat
{
if (strlen($_POST["kolik"])==0 || ($_POST["kolik"])<=0)
{// kontrolou jsme neprošli
echo ("Zadali jste špatný počet fotek");
}
else
{
$BudemeZobrazovat=true;
}
}
}
}
if ($BudemeZobrazovat):
?>
<div class="formular">
<form method="post" name="predstaveni" action="<?php echo $_SERVER["PHP_SELF"]?>" enctype="multipart/form-data">
<p>
Text:
<textarea name="editor2"><?php if (isSet($_POST['editor2'])) echo $_POST['editor2'];?></textarea>
Zadejte počet fotek:
<INPUT type='text' name='kolik' size="2" maxlength="2" value='<?php if (isSet($_POST["kolik"])) echo $_POST["kolik"];?>'>
<input type='hidden' name='odeslat' value='true'>
<input type='submit' name='odeslat' value='kolik'>
<br>
<?php
if (isSet($_POST["odeslat"])) // tak už se odesílalo a musíme kontolovat
{
$kolik=" "; $kolik = $_POST["kolik"]; for($i = 1; $i <= $kolik; $i++) { echo "Foto ".$i." <input type='file' name='foto[]'>"."\n<br>"; }
}
else
{// kontolou jsme prošli
}
?>
<br>
Index:
<INPUT type="text" name="poradi" size="3" maxlength="3" value="<?php if (isSet($_POST['poradi'])) echo $_POST['poradi']; ?>"> <br>
</p>
<p>
<input type="hidden" name="predstaveni" value="true">
<input type="submit" name="predstaveni" value="vložit">
</p>
</form>
<?php endif;?>
</div>
?> |
||
| CAShiD Profil |
#2 · Zasláno: 4. 1. 2011, 23:23:59
Trochu nechápu 39 řádek... pravděpodobně tam něco přebývá a nebo něco chybí ;-) ":"? "{}" ?
|
||
| panther Profil |
#3 · Zasláno: 4. 1. 2011, 23:29:31
CAShiD:
„Trochu nechápu 39 řádek“ tak si nastuduj alternativní syntaxi IFu. To je na samostudium, ne na zavádějící příspěvek v diskusi. |
||
| Chamurappi Profil |
#4 · Zasláno: 4. 1. 2011, 23:31:56
Reaguji na CAShiDa:
To snad není funkční použití alternativní syntaxe? Reaguji na Jardika: Moc nechápu, proč máš v kódu hidden <input>y se stejnými jmény jako mají odesílací tlačítka. Pokud vím, tak PHP zdvojenou dvojici klíč-hodnota nevezme jako pole, takže… co užitečného z toho může vzejít?
|
||
| CAShiD Profil |
#5 · Zasláno: 4. 1. 2011, 23:33:14
Netušil jsem... nepoužívám alternativu... chtěl jsem jen poradit, nezdálo se mi to... tak se omlouvám.
|
||
|
Časová prodleva: 15 let
|
|||
0