Autor Zpráva
bissquitt
Profil *
Zdravím, právě si tvoří takovou menší video galerii a trochu sem narazil při použití session. Kód na stránce s náhledy vypadá takhle:
<?php
        require "config/config_video.php";        
        session_register('id');        
        $vysledek = mysql_query("SELECT nahled,id FROM video");
        while($radek = mysql_fetch_array($vysledek))
        {
            $_SESSION['id']=$radek['id'];
            echo "<a href='video.php?id=".$_SESSION['id']."'><img src='http://video.sdhjindrichov.cz/nahledy/".$radek["nahled"]."' width='200px' height='133px' /></a>";
            echo "&nbsp&nbsp&nbsp";
            echo $_SESSION['id']; 
        }
?>

na stránce kde by se měli zobrazovat videa po kliknutí na náhled takhle:
<?php
        session_start();
        session_id([string id])        
        $vysledek = mysql_query("SELECT name FROM video WHERE id=".$_SESSION["id"]."");
        $radek = mysql_fetch_array($vysledek);  
        echo '<a href="http://video.sdhjindrichov.cz/video/'.$radek["name"].'" style="display:block;width:520px;height:330px" id="player"></a>';
;?>

nevím proč, ale po kliknutí na jakýkoliv náhled se mi vždy otevře video s největším id a né to, na které jsem klikl. patrně tam něco chybí a já nemůžu přijít na to co. beru jakýkoliv nápad. díky..
Radek9
Profil
bissquitt:
Vidím rovnou dvě blbosti.

?id=".$_SESSION['id']
Když už v GET určuješ ID, proč s ním dál nepracuješ?

$_SESSION['id']=$radek['id'];
Pokud takhle do session zapisuješ v cyklu, tak je logické, že tam bude poslední zapsaná hodnota, ne?

Takže řešení: Session úplně vyhoď a v souboru video.php neber $_SESSION["id"], ale $_GET["id"].
Taps
Profil
bissquitt:
zobrazovat videa po kliknutí na náhled
je zbytečné používat session
<?php
require "config/config_video.php";

$vysledek = mysql_query("SELECT nahled,id FROM video");
while($radek = mysql_fetch_array($vysledek))
{
echo "<a href='video.php?id=".$radek['id']."'><img src='http://video.sdhjindrichov.cz/nahledy/".$radek["nahled"]."&id=".$radek["id"]."' width='200px' height='133px' />Náhled</a>";

}
?> 


<?php

$vysledek = mysql_query("SELECT name FROM video WHERE id=".intval($_GET['id']));
$radek = mysql_fetch_array($vysledek);
echo '<a href="http://video.sdhjindrichov.cz/video/'.$radek["name"].'" style="display:block;width:520px;height:330px" id="player"></a>';
;?> 
Radek9
Profil
Taps:
video.php?id=".$_SESSION['id']
Nemá tam být $radek["id"]?
Taps
Profil
Radek9:
jo...má jsem to dříve nějak přehlédl.
bissquitt
Profil *
díky za pomoc už to jede

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: