Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Feryi Profil * |
#1 · Zasláno: 7. 1. 2011, 15:34:27
Ahoj,
používám standartní funkci mail() na odesílání emailů a nedaří se mi odeslat email na mailový server gmail.com. Funkce vypíše že email byl odeslán, ale nic nepřijde, ani do spamu. Neměl jste někdo podobný problém? Jak jste ho vyřešili? Díky moc |
||
radas Profil * |
#2 · Zasláno: 7. 1. 2011, 15:37:38
zkuste jsem dát kus kodu, bo jinak Vám nikdo neporadi...
|
||
Feryi Profil * |
#3 · Zasláno: 7. 1. 2011, 15:47:32
Kód:
if(mail('***@gmail.com', 'My Subject', 'test text'))echo'mail odeslán'; else echo'chyba'; |
||
kajaman Profil |
#4 · Zasláno: 7. 1. 2011, 15:54:11
Funkce mail() neodesílá emaily na gmail.com ... jinam odesílá? Kde funkci používáš?
|
||
radas Profil * |
#5 · Zasláno: 7. 1. 2011, 15:59:20
a co třeba hlavička mailu? kde je?
podivejte se na FAQ jak se posílají maily... |
||
Feryi Profil * |
#6 · Zasláno: 7. 1. 2011, 16:07:46
Tak já používám toto:
$subject = "=?utf-8?B?".base64_encode($predmet)."?="; $headers = "MIME-Version: 1.0\n"; $headers .= "Content-Type: text/html; charset=utf-8\n"; $headers .= "From: =?UTF-8?B?".base64_encode($od_koho_jmeno)."?=<".$od_koho_mail.">\n"; $sending = $text; mail ($komu, $subject, $sending, $headers); Chtěl jsem jen ukázat, že i jednoduchý zápis nefunguje. |
||
Feryi Profil * |
#7 · Zasláno: 7. 1. 2011, 16:08:45
Jen doplním, na jiné emailové schránky se mail odešle v pořádku. Pouze u gmailu je problém.
|
||
Davex Profil |
#8 · Zasláno: 7. 1. 2011, 17:11:50 · Upravil/a: Davex
Je ta e-mailová adresa odesílatele platná? Nemá náhodou doména odesílatele nastaven SPF záznam?
Tento kód je funkční a e-mail na Gmail dorazí. Problém je někde jinde. |
||
Feryi Profil * |
#9 · Zasláno: 7. 1. 2011, 21:40:32
Jo, jo, je. Netýká se to pouze jednoho daného emailu na Gmailu, ale už u všech (cca 20 emailových účtu na Gmailu), dalších 80 emailů na jiné poskytovatele odešli v pořádku. Netušíte v čem by to mohlo být? Předem díky za odpověď
|
||
Davex Profil |
#10 · Zasláno: 8. 1. 2011, 12:27:17
Feryi:
Pošli mi tím skriptem vzorky. Zkusím z nich něco vykoukat. • djpw@wo.czstrojezmate.example.com • djpw@postino.netstrojezmate.example.com |
||
Feryi Profil * |
#11 · Zasláno: 8. 1. 2011, 20:05:16
Davex:
Zasláno. |
||
Davex Profil |
#12 · Zasláno: 8. 1. 2011, 20:44:26
E-maily dorazily do obou schránek, přestože je ta druhá na Gmailu. Na první pohled je vše v pořádku.
E-mail jsem prohnal SpamAssassinem a tomu se nelíbilo: 1) Předmět a jméno odesílatele jsou zakódovány do base64, přestože se všechny znaky vejdou do sedmibitového kódování US-ASCII. 2) Tělo e-mailu je pouze text/html bez HTML tagů (asi nepozná ty rozbité <br /> ) a chybí textová alternativa.
Netvrdím, že to samé vadí i Gmailu, ale jsou to možné příčiny. |
||
Feryi Profil * |
#13 · Zasláno: 9. 1. 2011, 00:54:08
Díky, psal jsem na technickou podporu hostingu a odepsali mi že je problém u nich:
"Dobry den, odesilani emailu je funkcni, na danem serveru je vsak problem s odesilanim do domeny gmail.com (pretezovani pokusy o doruceni jinym klientem, ktery si tam nechava zasilat chybove hlasky). Tento problem by mel byt v nadchazejicim tydnu vyresen." Ale díky za pomoc vyřešení. |
||
Časová prodleva: 14 let
|
0